Cheque voor Hospice De Regenboog

Deel dit artikel

‘Muziek doet in de laatste levensfase vaak nog veel’

NUNSPEET – Het concert van het Christelijk Mannenkoor Salvatori uit Nunspeet en het Mannenkoor Con Amore uit Elspeet voor Hospice De Regenboog heeft 1.500 euro opgeleverd. Dinsdag 14 september werd de cheque uitgereikt in het huis voor de laatste levensfase.

De uitvoering op zaterdag 28 mei was één van de eerste na corona en pas het tweede gezamenlijke optreden van beide koren. Bijna 90 koorleden zongen voor een ‘mooi gevulde’ Dorpskerk in Nunspeet. „We wilden graag een lokaal doel steunen en hebben voor het hospice gekozen”, zei voorzitter Gerbert Kuijt van Con Amore. Hij reikte de cheque uit samen met Jan van Staveren, penningmeester van Salvatori. „Het bedrag is bijeengebracht door sponsoren en met de collecte van de bezoekers. De opbrengst na aftrek van de kosten schenken we aan het hospice.”

Gerrit Hofman, voorzitter van de Stichting Vrienden van Hospice De Regenboog, nam het bedrag dankbaar in ontvangst. „Het is geweldig dat mensen uit onze regio die voor hun hobby zingen ook aan ons denken en spontaan de opbrengst aan ons schenken. Als stichting proberen we geld in te zamelen voor extra beleving voor de gasten tijdens hun laatste levensfase.”

Gerrinda van der Veen, directeur van Hospice De Regenboog in Nunspeet, heeft tijdens de vergadering met de stichting voorgesteld een piano aan te schaffen. ,,Eén keer per maand is bij ons in de huiskamer een muziekavond en dan staan de deuren open, zodat onze gasten kunnen meegenieten. Een vleugel in de huiskamer geeft het idee van een stationspiano. Als mensen hier komen, is hun levensverwachting minder dan drie maanden. Als je geen woorden meer hebt in de laatste levensfase doet muziek vaak nog heel veel.”

„Het is hier ook verdrietig, want mensen sterven hier, maar we zijn vooral bezig met het leven en om dit waardig af te ronden en het soms ook nog te vieren. Vanuit een christelijke gedachte geven we gemoedelijkheid en liefde mee en zijn gericht op verzorging en comfort. De tuin is opnieuw aangelegd en is er een kunstwerk geplaatst met een zorgende hand en een duif als symbool voor het loslaten van het leven.”

Het huis voor de laatste levensfase is geopend in 2009 en heeft ruimte voor zeven gasten. Bij Hospice De Regenboog werkt een team van 13 zorgprofessionals en zij worden ondersteund door 90 vrijwilligers uit de regio Nunspeet.

Gerbert Kuijt en Jan van Staveren reiken de cheque uit aan Gerrit Hofman (rechts). Geheel links Gerrinda van der Veen. (Foto: Marco Jansen)


Bron:

https://www.nunspeethuisaanhuis.nl/lokaal/achtergrond/855725/cheque-voor-hospice-de-regenboog

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites