Over mij

De interesse voor schrijven, interviewen en het maken van persoonlijke verhalen is al ruim voordat ik in 2006 voor de lokale en regionale media ging werken ontstaan. Voor korfbalvereniging Unitas schreef ik in het verleden wedstrijdverslagen van het eerste team en interviews met leden in clubblad Unicum.

foto voor interview Beautysalon Mooi Mens Harderwijk Magazine maart 2024

Voetbal in Het Kontakt

Dit werd opgemerkt door het Kontakt Veluws Nieuwsblad, dat in september 2006 vroeg om de sportverslaggeving voor mijn rekening te nemen. Dat begon met het volgen van de voetbalclubs VVOG, Zwart-Wit’63 en Hierden. Vanaf 2011 breidde het werkgebied zich uit naar Ermelo en ging ik ook regelmatig langs bij voetbalclubs DVS’33, FC Horst en EFC’58.

Andere clubs waar ik over bericht zijn onder meer Unitas/Perspectief, Dindoa (korfbal), HSC, VVH (volleybal), De Mezen (hockey) en SDC Putten (voetbal). In de loop der jaren heb ik vele interviews gehouden met aansprekende sporters uit de regio en daarbuiten.

BN’ers

Dit varieert van Dwight Lodeweges, Gerard Kemkers, Toon Gerbrands, Ronald Waterreus, Donny van de Beek, Adelinde Cornelissen, Bram van Polen, Richard Krajicek, Ron Jans, Frank de Boer, Ronald Koeman tot Giovanni van Bronckhorst en Frans van Seumeren. BN’ers buiten de sport over wie ik heb geschreven zijn o.a. zanger Frans Bauer, ruimtevaarder André Kuipers, investeerder Marcel Boekhoorn, kickbokser Rico Verhoeven en talkshowhost Eva Jinek.

Interview met Ron Jans (trainer FC Groningen) bij VVOG, 15 augustus 2008.

Presentatiegidsen

In de loop der jaren heb ik een mooi netwerk opgebouwd met de verenigingen, wat resulteerde in een jaarlijkse sportspecial in de periode 2013-2019. Ook werk ik al vanaf 2011 mee aan diverse presentatiegidsen in de regio: VVOG, SDC Putten, DVS’33 Ermelo, Unitas en in het verleden ook FC Horst en vv Hierden.

Ook heb ik verschillende achtergrondverhalen geschreven, over een diversiteit aan onderwerpen: van de ontstaansgeschiedenis van Landgoed Ullerberg tot de opvang van orka Morgan in het Dolfinarium.

Opdrachtgevers in de regio

Naast het Kontakt, dat helaas per 31 december 2019 ophield te bestaan ben ik ook actief voor dagblad de Stentor (2006-heden), de Puttenaer (2013-heden), Hotspots Magazine (2010-2012), Harderwijker Courant en Ermelo’s Weekblad (vanaf januari 2020).

Advertorials zakelijke markt

Door verslaggeving van lokale evenementen als de Haringparty, Aaltjesdagen, lokale en regionale wielerrondes en de Veluwade kwam ik vaker ik in contact met ondernemers en maakt bedrijfsjournalistiek de laatste jaren een steeds groter aandeel uit van mijn portfolio. Ik mag graag het verhaal van lokale ondernemers verwoorden over hun bedrijf, hun product en het uitvoeren van hun ondernemerschap. Van Hema Harderwijk tot Kasteel Staverden en van golfbaan The Links Valley tot kledingzaak Inmind en Randmeer Makelaars.

Voor Business tot business mag ik in Stad in Bedrijf vanaf april 2018 de redactie doen; vanaf mei 2019 werk ik mee bij TweeVier aan Harderwijk Magazine, Nunspeet Magazine, Stadshagen Nieuwsmagazine en Ommen Hardenberg Magazine; artikelen voor de consumentenmarkt in magazines die huis aan huis verschijnen.

Marco Jansen Media

Deze website is bedoeld om mijn portfolio onder de aandacht te brengen met aansprekende verhalen. Onder Marco Jansen Media staan publicaties rechtstreeks in opdracht van ondernemers.

Mede ingegeven door de coronacrisis wordt www.marcojansenmedia.nl vanaf nu ook een lokaal podium waarop ondernemers hun bedrijf kunnen promoten. Hierover meer op de pagina Diensten.

Bedankt voor het bezoeken van mijn pagina. Er verschijnen geregeld updates, dus kom snel eens terug! Veel leesplezier!

Groet,

Marco Jansen

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites