Project1 Koren start in 2024 drie nieuwe projecten

Deel dit artikel

Project1 Koren gaat 2024 vliegend van start met nieuwe koorprojecten. Er wacht komend jaar een vol programma met repetitieavonden. “We gaan drie projecten starten: we beginnen met het Passie & Paasproject, dan volgt het Zomerproject en ook het Kerstoptreden is alweer gereserveerd voor volgend jaar 21 december 2024”, meldt Henriëtte Worrell enthousiast.

Het team van Project1 bestaat uit muzikaal leider Sander Worrell, Henriëtte Worrell (algemene leiding) Marjan Lenting en Rianne Jansen. De repetities worden begeleid op de piano door Sander Worrell, die daarnaast dirigeert.

Project 1 koren kijkt terug op een geslaagde uitvoering van A Wonderful Time, het optreden op 9 december in de ‘Driestwegkerk’ in Nunspeet. “We hadden die zaterdag twee concerten: het junior koor met 14 kinderen dat voor het eerst op het podium stond en het volwassenen koor van 55 koorleden. Zij werden begeleid door een achtkoppig orkest met vijf violen, waarvan één alt, een cello, dwarsfluit en hobo. Dit is een mix van professionele musici en hobby musici die we inhuren. We hebben nummers gezongen van Tom Parker tot aan Mozart en ook Midden in de winternacht. Het waren twee geweldige concerten, zowel de middag als de avond waren goed verkocht met in totaal 350-375 kaarten. De kerk was goed gevuld.”

Uitvoering van A Wonderful Time in de ‘Driestwegkerk’ in Nunspeet. (foto’s: Peter Breur)

Passie- & Paasconcert in Catharinakapel

In 2024 starten drie nieuwe projectkoren. “We beginnen op woensdag 10 januari met het Passie- & Paasconcert. Op 30 maart, op Stille Zaterdag, is er een optreden in de Catharinakapel in Harderwijk. Dit is een voorstelling van twee uur: een optreden van twee keer 45 minuten met een pauze. De tijd is nog niet bekend. Naast het koor gaan we werken met een paar vaste solisten en er komen wat strijkers bij. Het wordt een gedragen project.”

Project1 Koren werkt sinds dit jaar samen met musici.

Vanaf 10 januari zijn elke woensdagavond van 19.45-22.00 uur de repetities in basisschool DOK19 aan de Flevoweg 73. “In tien weken tijd werken we met een wat kleinere groep van maximaal 40 deelnemers aan dit thema. Je kunt hierbij denken aan nummers uit de musical Jesus Christ Superstar en van de The Young Messiah, een interpretatie van Tom Parker die klassieke muziek van De Messiah van Georg Friedrich Händel heeft bewerkt tot popsongs.”

‘Enige zangervaring is fijn’

Het koor is meerstemmig waarbij het Paasproject wat uitdagender is. Henriëtte: “Enige zangervaring is fijn. Wat vooral belangrijk is, dat je weet wat je met je stem kunt. Voor het Paasproject nemen we een stemmentest af om te kijken of je goed toon kunt houden en of je stem past bij de groep. Je moet wel goed bij stem zijn. Daarnaast is het wenselijk dat je er thuis ook wat tijd aan besteedt, afhankelijk van hoe snel je het oppikt.”

Zomerproject

Heb je helemaal geen zangervaring, kom dan eens kijken bij het Zomerproject. Dit is een mix van klassiek en symfonische rock. Hiervoor zijn de repetities vanaf 22 januari in het gebouw van de Stedelijke Harmonie aan de Deventerweg 42. Deze repetities zijn iedere maandagavond van 19.45-22.00 uur en duren tot eind juni. “Hier gaan we vooral aan de slag met klassieke nummers zoals van Mozart en Bach, maar ook nummers van Supertramp komen aan bod. We maken een start met een aantal nummers die we al gekozen hebben en we breiden het repertoire uit met nummers die passen bij de samenstelling en de klankkleur van de groep. Dat is ook onze kracht: inspelen op mensen die je voor je hebt, het repertoire vormt zich gaandeweg.” De uitvoering hiervan is gepland op 29 juni in de ‘Driestwegkerk’ van de Protestante Gemeente Nunspeet, Driestweg 4 in Nunspeet.

Project1 Koren heeft zich daarnaast opgegeven voor een Korenfestival in Vierhouten en hoopt hiervoor geselecteerd te worden. Ook is het koor aangemeld voor Fête de la musique in Ermelo op 22 juni.

Juniorkoor

Het juniorkoor gaat vanaf 22 januari meedoen met een blok van vier weken van GA! Harderwijk op 22 en 29 januari en 5 en 12 februari. Hiervoor kunnen alle kinderen zich inschrijven en gratis meedoen. Het kinderkoor van Project1 Koren is voor kinderen in de leeftijdscategorie vanaf 7 jaar (groep 4). Vanaf maart begint voor het Juniorkoor het Zomerproject wat wordt afgesloten bij het Korenfestival en Fête de la musique. Repeteren hiervoor is elke maandagmiddag van 16.00-17.00 uur. De locatie voor deze oefenmomenten moet nog bepaald worden, nadere informatie volgt op de website.

Voor het eerst stonden er ook kinderen op het podium bij de kerstuitvoering.

Kosten

Kosten voor deelname aan het Passie- & Paasproject bedragen 130 euro, voor het Zomerproject is dit 190 euro. Doe je aan beide mee dan kan dat tegen een gereduceerd tarief. Kinderen kunnen voor 65 euro meedoen aan het Juniorkoor

Opgeven kan online via de aanmeldingsformulieren, zie voor meer informatie de website. Vragen? Neem contact op met Henriëtte Worrell: 06-39741547 / Project1koorprojecten@gmail.com

www.project1-koorprojecten.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites