Project1 start nieuwe koorprojecten

Deel dit artikel

Repeteren voor ‘A Wonderful Time’

HARDERWIJK – Na de zomer start Project1 een juniorkoor en een koor voor volwassenen om te repeteren voor een uitvoering met het thema kerst. A Wonderful Time is de werktitel van het nieuwe project voor volwassenen. De muziek is uiteenlopend van Tom Parker tot klassiek en de wat bekendere nummers, zoals Happy X-mas.

Dit jaar vindt de uitvoering plaats in de Driestwegkerk te Nunspeet. Stichting Project1 zet met koor en muzikanten een intiem kerstconcert neer. De uitvoering is op zaterdagavond 9 december om 19.30. “We willen een kerstconcert neerzetten met een gevarieerd programma”, vertelt Henriëtte Worrell. Zij vormt samen met Sander Worrell, Rianne Jansen en Marjan Lenting het team van Project1. Sander bereidt de muziek voor, schrijft arrangementen en speelt de mp3’s in. Henriëtte, Rianne en Marjan regelen de rest. De stichting Project1 bestaat nu een jaar.

Inloopavond

Op 21 augustus, de eerste maandag na de zomervakantie, is van 19.45-22.00 uur de inloopavond bij de Stedelijke Harmonie aan de Deventerweg 42, de nieuwe repetitieruimte van Project1. “We zijn op zoek naar zangers en zangeressen die het leuk vinden om deel te nemen aan dit project. Daarnaast zijn we op zoek naar instrumentalisten uit de klassieke hoek: strijkers en blazers”, aldus muzikaal begeleider Sander Worrell.

Omdat het een projectkoor betreft, wisselt de samenstelling per project. “Je begint met zijn allen weer op nul. Iedereen kan starten zonder kennis. We proberen wel dat iedereen mee kan komen, maar het moet je wel liggen. Je moet kunnen zingen, het leuk vinden en mee kunnen in het tempo. Want het tempo van instuderen ligt vrij hoog. Daarom is het wel prettig dat mensen thuis oefenen met mp3’s. Dat is wel een belangrijke verwachting die wij hebben van de deelnemers. De mp3’s krijgen zij toegestuurd, evenals muziek op noten en tekst. Beginners moeten er iets meer moeite voor doen, maar met enthousiasme, inzet en thuis voorbereiden is iedereen die het leuk vindt om te zingen welkom!”

Na de inloopavond zijn er vijftien repetities: elke maandagavond van 19.45-22.00 uur. Het koor staat onder de muzikale leiding van dirigent/pianist Sander Worrell. Kosten voor deelname bedragen 150 euro.

Project1 juniorkoor

Na de zomer start ook het Project1 juniorkoor op 4 september. Dit is voor kinderen vanaf de leeftijd van groep 3. “We gaan in tien weken tijd aan de slag met het instuderen van kerstnummers en sluiten dit af met een concert in de Catharinakapel op zaterdag 25 november. We treden op in de ochtend tijdens een koffieconcert van Project1.”

Repeteren is elke maandag van 16.00-17.00 uur in basisschool Dok19 in Harderwijk aan de Flevoweg 73. Kosten hiervoor bedragen 60,-. Alle kinderen die het leuk vinden om te zingen zijn van harte welkom.

Opgeven voor één van beide projecten kan via www.project1.nu of vraag meer informatie bij Henriëtte Worrell 06-39741547 info@project1.nu

Koorleden zingend tijdens het laatste zomerconcert in de Roef in Harderwijk. (eigen foto).

 

 


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites