Salvatori sluit jaar af met traditioneel Kerstconcert in Hervormde Dorpskerk Nunspeet

Deel dit artikel

NUNSPEET – Op woensdag 20 december is in de Hervormde Dorpskerk Nunspeet het jaarlijkse kerstconcert van Christelijk Mannenkoor Salvatori uit Nunspeet. De uitvoering van ongeveer anderhalf uur begint om 19.30 uur; vanaf 19.00 uur is de kerk aan de Dorpsstraat 12 in Nunspeet geopend.

Het kerstconcert wordt alweer voor de 47ste keer gegeven en is een traditie van Salvatori. Het koor is in het najaar van 1972 opgericht en een jaar later was het eerste kerstconcert.

Na het najaarsconcert op 4 november jl. is dit optreden voor Salvatori de afsluiting van het jaar. Het mannenkoor heeft momenteel 81 koorleden uit Nunspeet en omgeving. Zij worden muzikaal begeleid door André van Vliet op orgel, Kees Alers op dwarsfluit en Johan Bredewout op de vleugel. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Marcel van de Ketterij. Er is ook een instrumentaal intermezzo en er wordt uit de bijbel gelezen.

Christelijk mannenkoor Salvatori. Jan de Roo Fotografie

Vernieuwing

“We zingen kerst- en adventsliederen en er is ook veel ruimte voor samenzang. We willen meer samenzang dan we voorheen altijd deden en we beginnen hiermee ook al tien minuten voor aanvang van het concert”, vertelt Henk Vis, voorzitter van Salvatori.

Bekende kerstliederen worden ten gehore gebracht, waaronder Stille Nacht, Daar is uit ’s werelds duist’re wolken, en O Kindeke klein. Deze traditionele kerstliederen worden afgewisseld met ook nieuwe nummers. “Deze zijn van Marco den Toom, een bekende arrangeur uit Nijkerkerveen en ook van musicus André van Vliet zingen we een nummer. We sluiten altijd af met de speciale Mannenkoor-bewerking van Ere zij God, met samenzang.”

Het optreden is gratis toegankelijk. Er is een collecte voor de bestrijding van de onkosten.

www.salvatori.nl

 


Bron:

https://www.nunspeethuisaanhuis.nl/lokaal/activiteiten/987495/salvatori-sluit-jaar-traditioneel-af-met-kerstconcert-in-nunspeet

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites