Serve it ambassadeur Stichting Leergeld Randmeren

Deel dit artikel

Peter Riet en Erik Hoenderdos zijn al 23 jaar compagnons bij Serve it. Het Harderwijkse ICT-bedrijf is sinds oktober 2023 gevestigd op een nieuwe zichtlocatie aan de Selhorstweg 99 in Harderwijk. Om ook maatschappelijk zichtbaar te zijn is Serve it na de verhuizing ambassadeur geworden van Stichting Leergeld Randmeren als partner voor ICT-diensten en leverancier van laptops.

Laptops voor thuisonderwijs

In coronatijd heeft Serve it voor scholen het thuisonderwijs geïmplementeerd en zo ontstond in 2020 ook de samenwerking met Stichting Leergeld Randmeren. “In drie dagen hebben wij netwerken geschikt gemaakt voor thuisonderwijs en docenten getraind. Dit was een enorme transitie”, vertelt Erik Hoenderdos.

“De Stichting Leergeld Randmeren werd gelijktijdig geconfronteerd met een groot aantal aanvragen voor laptops voor leerlingen die geen laptop konden betalen of niet van de scholen kregen. In kort tijdsbestek hebben wij 80 laptops afgeleverd en thuisbezorgd bij mensen”, vertelt Rudi Tink van Leergeld Randmeren over de eerste actie in samenwerking met Serve it.

De laptops worden tegen gunstige tarieven beschikbaar gesteld aan Leergeld Randmeren, die deze laptops kosteloos kon verstrekken aan gezinnen in Harderwijk, Ermelo, Zeewolde en Putten met een inkomen van maximaal 120 procent van de bijstandsnorm. In Putten is dit sinds 1 januari 2024 130% van de bijstandsnorm. Voorzitter Laurens de Kleine: “Doel van de verstrekking van leermiddelen, zoals laptops en andere zaken die voor mensen in armoede niet makkelijk zijn aan te schaffen, is om het perspectief van kinderen op een betere toekomst te vergroten.”

Erik Hoenderdos (r) met Laurens de Kleine: “Ik vind het fijn om iets te kunnen betekenen voor deze doelgroep.” Foto’s Marco Jansen

Helpdesk en vraagbaak voor vrijwilligers

Hier kwamen enkele vervolgacties op en zo kwam ook de kantooradministratie ter sprake. Het aantal vrijwilligers van de stichting is gegroeid naar zo’n 25 en allemaal zijn ze in november door Serve it omgezet naar een gloednieuwe Microsoft 365-omgeving.

Peter Riet: “Deze transitie naar een nieuwe omgeving was voor iedereen wennen. Hierin ondersteunen wij stichting Leergeld Randmeren en bij vragen zijn wij de helpdesk en vraagbaak.”

Veilig

Bestuurslid bedrijfsvoering Rudi Tink geeft aan dat Leergeld Randmeren gebruik maakt van een klantvolgsysteem en een boekhoudsysteem die digitaal aan elkaar gekoppeld zijn.

Beveiliging van persoonsgegevens is hierbij een belangrijke voorwaarde. Erik: “Wij stelden onder andere als eis een ‘twee-factor beveiliging’ en dagelijkse back-up. We hebben Leergeld Randmeren geholpen bij het instellen daarvan.”

Peter Riet (rechts) met Rudi Tink. “Als je zo’n verhaal hoort denk je: dit hadden we veel eerder moeten doen.”

Ambassadeurschap

Serve it is gespecialiseerd in het aanbieden en beheren van Microsoft 365. Peter: “Voor Stichting Leergeld Randmeren hebben wij het aanvragen van een non-profit omgeving voor onze rekening genomen. Als ambassadeur leveren wij daarnaast onze diensten tegen een sterk gereduceerd tarief. Dit bespaart een hoop terugkerende kosten.”

Serve it bedient circa 30 scholen in de regio. Een samenwerking met Leergeld Randmeren vindt Erik een logisch gevolg en een ambassadeurschap past hier mooi bij. “We willen graag maatschappelijk wat doen voor onze omgeving en ik vind het fijn iets te kunnen betekenen voor deze doelgroep.”

Peter: “Als je zo’n verhaal over armoede en kinderen zonder leermiddelen hoort, denk je: dit hadden we veel eerder moeten doen.”

Netwerk van ambassadeurs

Het ambassadeurschap wil Stichting Leergeld Randmeren verder uitbreiden. De stichting krijgt enerzijds subsidie – landelijk en via de gemeenten – maar heeft ook als taak om gelden op te halen uit de markt. Dit vraagt om meer inspanning, anders is het budget niet toereikend om de inmiddels bijna 1.000 kinderen uit deze vier gemeenten te kunnen ondersteunen. Voorzitter Laurens de Kleine: “We huren een ruimte bij Angelo van Klink de Fysiotherapeut, hij was onze eerste ambassadeur. Van Serve It krijgen we een bijdrage in natura. Zo willen we de komende tijd via sponsoring ons netwerk van ambassadeurs vergroten.”

 

www.leergeldrandmeren.nl

www.serveit.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites