Stichting Vrienden van het St Jansdal ontvangt 7.000 euro van Tafelrondes

Deel dit artikel

HARDERWIJK – Op een druilerige zaterdagmorgen was er in ziekenhuis St Jansdal een feestelijk moment. Vertegenwoordigers van drie lokale Tafelronde serviceclubs overhandigden een cheque van 7.000 euro aan de Stichting Vrienden van het St Jansdal. Met het geld wordt de inrichting en de aankleding van de familiekamer van de kinderafdeling in het nieuwe bouwdeel Zuid bekostigd.

De cheque werd uitgereikt door Simon van ’t Slot, voorzitter Tafelronde district 5 (o.a. regio Veluwe) aan Esther Rozeboom, voorzitter Stichting Vrienden van het St Jansdal.

Het bedrag was bijeengebracht door de Tafelronde 71 Noordwest-Veluwe (Ermelo), Tafelronde 156 Nunspeet en Tafelronde 197 Harderwijk. Het was de eerste keer dat drie lokale tafelrondes gezamenlijk een donatie gaven.

Simon van ’t Slot, voorzitter Tafelronde District 5, reikte de cheque uit aan Esther Rozeboom, voorzitter Stichting Vrienden van het St Jansdal. Foto: Marco Jansen

De Tafelronde is een serviceclub voor jonge mannen tot 40 jaar uit verschillende disciplines, om zichzelf te ontwikkelen en bij te dragen aan lokale serviceprojecten. Dit doen zij door fundraise activiteiten. Tafelronde Harderwijk organiseerde het Reddingsfest, een bootfeest op het Wolderwijd, Tafelronde Nunspeet had het Oktoberfest, een champagneactie en een sinterklaasactie. Tafelronde Noordwest-Veluwe organiseert op 26 maart de Ronde Tafel Rally, een autoroute over de Veluwe. Het bedrag van 7.000 euro is opgehaald met deze activiteiten.

De Stichting Vrienden van het St Jansdal heeft als doel om het ziekenhuis tot een heilzame omgeving maken met voorzieningen die niet uit het reguliere budget van het St Jansdal komen. Eén van de wensen van het ziekenhuis is de aankleding en inrichting van de familiekamer. Hier kan de familie overnachten als kinderen langere tijd op de kinderafdeling moeten blijven vanwege een operatie. Met het ontvangen bedrag van 7.000 euro kan dit worden gerealiseerd.

(vlnr): Armand Janisse, Robbert-Jan de Vos (197), Niels de Bolster, Simon van ’t Slot (156), Caspar Norg (bestuurslid), Esther Rozeboom (voorzitter), Menno Kleine Deters (71) en Jaap Mulder (197)


Bron:

https://www.destentor.nl/harderwijk/geld-voor-familiekamer-in-nieuwbouw-st-jansdal~a469b667/

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites