Tweede editie tentfeest Ermelo Ondersteboven ‘Mooi om iedereen te zien genieten’

Deel dit artikel

Na de succesvolle eerste editie van Ermelo Ondersteboven die zo’n 1500 bezoekers trok, organiseert Gerben Vastenhoud op zaterdag 27 januari 2024 opnieuw een tentfeest op het Raadhuisplein. Het evenement begint om 16.00 uur en duurt tot 23.30 uur.

De Ermelose horecaondernemer en uitbater van Bruijn Café kijkt terug op een geslaagd feest in januari 2023. “Het was een soort jongensdroom, het is heel vet om zoiets neer te zetten. Het geeft een kick als je al die mensen ziet dansen en je dan na afloop door de tent loopt en de vloer bezaaid ligt met bekers. De reacties van de bezoekers waren positief, ik kreeg vaak terug dat het goed georganiseerd was. Mensen hoefden niet te wachten aan de bar. Ik heb dan liever een paar mensen extra aan het werk. Ook de omwonenden waren voornamelijk tevreden, er zijn vanuit de omgeving geen klachten gekomen.”

Tentfeest Ermelo Ondersteboven trok begin dit jaar 1.500 bezoekers, voor de komende editie hoopt organisator Gerben Vastenhoud op meer. (foto’s: Smilelinpictures)

Verbeterpunten zijn er ook en deze worden doorgevoerd, belooft de organisator. “Er komen meer toiletten en we gaan de hoogteverschillen op het Raadhuisplein anders oplossen. Vorig jaar hadden we een loopplank en die bleek toch gigantisch glad te worden. Het was net ‘ijs in Ermelo’.”

Hoewel voor het feest de minimumleeftijd 18+ is, waren de meeste bezoekers 25 tot 50 jaar. “Voornamelijk Ermeloërs, maar ook andere bezoekers uit de regio kwamen op het feest af.”

Recyclebare plastic bekers

Vanaf 1 januari 2024 gelden er vanuit de overheid nieuwe regels gericht op duurzaamheid. Een recyclesysteem voor plastic bekers is dan verplicht voor alle evenementen. “Wij kopen voor Ermelo Ondersteboven heldere plastic bekers in die gerecycled kunnen worden. Van het aantal bekers dat je inkoopt, moet een bepaald percentage weer worden ingeleverd bij een afvalverwerker. Daarom moeten mensen hun bekers na afloop inleveren bij de bar. Dat heeft een positief effect.”

Engelbewaarder

De programmering is al enige tijd bekend. In willekeurige volgorde komen 2 Unlimited, dj Freddy Moreira, bekend van nummers Omlaag en Activeren, de Nederlandstalige zanger René Karst bekend om zijn carnavalsmuziek. In het genre Hollands komen ook Marco Schuitmaker (bekend van de grote hit Engelbewaarder) en Frank van Etten optreden. Royal Beat is volgens Vastenhoud één van de bekendste coverbands van Nederland, die vorig jaar ook al heeft gespeeld. Naast deze zes landelijk bekende artiesten wordt het programma aangevuld met dj’s uit de regio die ook in de kroegen draaien. Tot slot is er een afscheid van de Ermelose Sjonnies: Roelof de Groot en Arie van Buuren. “Zij staan tot nu toe op alle evenementen die ik organiseer. Ik vind ze heel leuk als feestact en het siert ze dat ze geen geld hoeven voor hun optredens, maar twee jaar geld hebben ingezameld voor de stichting Bart overwint. Nu ze gaan stoppen wil ik ze als afscheid nog één keer een groot podium geven.”

Kaartverkoop

De kaartverkoop is eind september al begonnen en loopt in drie fases. De heel vroege vogels konden voor 22,50 euro een kaartje kopen, van 1-26 oktober zijn er ook kaarten met korting verkocht voor 26,- euro. Inmiddels gaan de kaarten voor 30,- euro weg. “Tot nu toe zijn er 1.000 kaarten verkocht, ik hoop op 2.000 man in totaal, maar er passen 2.200 bezoekers in de tent. Het nieuwe jaar klinkt nog ver weg maar het feest is al over twee maanden.”

Genieten van geslaagd feest

Een feest in januari is niet vanzelfsprekend, maar wel nodig, vindt Vastenhoud. “Veel mensen hebben goede voornemens of gaan sparen na een dure feestmaand. Maar je zit ook halverwege de winter in een grauwe periode. Mensen zijn weinig buiten en ik ben van mening dat je dan wel toe bent aan gezelligheid. Ik doe dit daarom in een periode waar niks gebeurt. Ik vind het vooral mooi om iedereen te zien genieten van zo’n feest. Vorig jaar bestond het team uit collega’s van Bruijn Café, vrienden, en familie. Als je dan achteraf een borrel drinkt is het een mooie opsteker als je kunt terugkijken op een geslaagd feest.”

Vastenhoud gaat niet een evenement organiseren om er rijk van te worden. “Voor het geld moet je dit niet doen, dat weet je van tevoren. Geld is nooit mijn drijfveer, maar het moet financieel wel mogelijk zijn. Er komt veel bij kijken en hoeveel jongens van 26 organiseren zoiets? Woensdag 24 januari wordt de tent opgebouwd en maandag 29 januari weer afgebroken. Alles moet in één dag weer weg zijn want op dinsdag is de weekmarkt. Het is de bedoeling dat we dit evenement er jaarlijks inhouden, net als het beachvolleybal in augustus.”

www.ermelo-ondersteboven.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites