Aanvoerder op zijn plek bij DVS

Deel dit artikel

Verdediger Basil Camara blijft nog twee jaar langer in Ermelo

Basil Camara speelt al voor het vijfde seizoen bij DVS’33 en tekende na de laatste training van 2019 een nieuw contract voor nog eens twee jaar. De verdediger (27) voelt zich op zijn plek in Ermelo en blikt terug op de eerste seizoenshelft.

“Edmund Mijnheer van de technische commissie nam in een vrij vroeg stadium – op 12 november – contact op om in gesprek te gaan. Hij gaf aan dat de TC graag met mij verder wilde voor een langere periode. Dat is fijn want daar spreekt vertrouwen uit”, vertelt Camara, die wel bedenktijd nodig had. “Ik ben bijna een jaar geleden door een gewijzigde gezinssituatie verhuisd van Apeldoorn naar Gendt, bij Nijmegen. De reistijd naar Ermelo was een halfuur en ging fors omhoog naar een uur en een kwartier. Ik moest goed afwegen of ik misschien wat dichterbij huis wilde voetballen en voerde oriënterende gesprekken met wat andere clubs. Het was een spannende periode, want veel jongens hadden gesprekken over contractverlenging. Sommigen nemen afscheid, anderen gaan door. Oktay Öztürk, mijn maatje waarmee ik reis, vertrekt. Dat speelde ook mee, dus nam ik goed de tijd. Na gerichte gesprekken met de TC – Edmund, Geerling Hamstra, Gerrit Bruinewoud en Leo van Dijk – kwam mijn gevoel naar boven drijven dat ik op mijn plek zit bij DVS’33 en graag door wilde. Met de reistijd heb ik geen moeite. Drie weken geleden heb ik die knoop doorgehakt.”

Goede klik

In het voetbal zijn er elk jaar momenten van succes en teleurstelling. Het vertrek van Richard Plug was voor Camara een flinke domper. “Ik had een heel goede klik met hem. Hij heeft mij aanvoerder gemaakt en het vertrouwen van hem was groot. Ik vond het echt vervelend dat hij wegging. Wij gingen als team voor die man door het vuur. Dat hij in eerste instantie niet zou verlengen was al minder, maar dat hij per direct vertrok, deed best wel veel met me. In de dramatische wedstrijd tegen Barendrecht (0-2 verlies, de 0-1 viel na een fout van Camara) wilde ik me revancheren en voor hem winnen. Het werkte averechts en ik nam teveel hooi op mijn vork.”

Dat Plug DVS verliet en inmiddels trainer is van VVSB, heeft Camara echter niet op andere gedachten gebracht. “Voetbal is een sport van passanten. Een trainer komt en gaat, dat hoort er ook bij en daar wil ik niet teveel van af laten hangen.”

Tegenpool

Camara is content met interim-trainer Simon Ouaali, die het seizoen afmaakt. “Een heel rustige man. Hij is introvert en eigenlijk een tegenpool van Richard. Dat was voor onze groep in het begin een beetje wennen. Qua tactisch inzicht is hij heel sterk, maar hij treedt een beetje op de achtergrond. In een op een gesprekken leer je hem kennen als fijne trainer om mee te werken. Voor hem is het ook lastig, want hij is maar vijf maanden trainer en kan niet ergens naar toe bouwen. Het is alleen prestatiegericht werken. Hij heeft gezegd: wat goed is, moet goed blijven en ga ik niet veranderen. We spelen nu wel weer 4-3-3 waardoor ik weer linker centrale verdediger ben.”

Inmiddels is de opvolger van Ouaali ook al bekend: Apeldoorner Peter Wesselink neemt per 1 juli het stokje over. “Ik heb hier al vijf trainers gehad. Peter lijkt me een verstandige man. Dat is ook goed voor de achterban.”

Basil Camara viert een doelpunt met zijn teamgenoten. Foto: Theo Aalten.

Effectief

DVS’33 ging het seizoen 2019-2020 als titelfavoriet in en maakte de status de eerste tien wedstrijden waar met 25 punten. “We hebben heel lang goed meegedaan. We speelden niet het spectaculaire voetbal wat de meeste mensen van ons gewend zijn of willen zien, maar het was wel heel degelijk en effectief: we pakten de punten.” Na het vertrek van Plug kwam de klad er in en haalde DVS 7 uit 5. “Door de breuk met Richard heeft de groep een deuk opgelopen. Dat merkte je in het vertrouwen in het voetbal. Na twee wedstrijden onder de nieuwe trainer werd het weer opgepakt en thuis tegen Jong Almere City (5-2 winst) zag je het verzorgde voetbal weer een beetje terug.”

Maar uit bij FC Lisse ging het mis. “We waren na een hectische periode toe aan de winterstop, maar moesten nog één wedstrijd; een moeilijke op gras. Individuele fouten zitten in elke wedstrijd, maar nu maakten we er veel te veel. Het werd 6-0 en dat was echt wel het dieptepunt van de eerste seizoenshelft.”

Realisme

Voor 2020 is Camara realistisch. “We staan tien punten achter op Sparta en zij zijn heel stabiel. Ze hebben in 2019 maar drie keer verloren en ik zie ze na de winterstop niet veel slippertjes maken. Wij kunnen ons geen misstap meer permitteren. Andere clubs hijgen in onze nek en als Sparta kampioen wordt, moeten wij zien dat we tweede blijven staan voor een periodetitel.”

Stabiele basis

In vierenhalf jaar aan de Sportlaan zegt Camara qua tactisch en voetbalvermogen te zijn gegroeid. “DVS wil altijd verzorgd van achteruit opbouwen. Trainer Bert van Hunenstijn had camera’s neergezet en zo kon je via de laptop beelden van jezelf terugkijken. Toen ik jong was bij Go Ahead Eagles was ik daar niet echt mee bezig, maar toen ik ouder werd, raakte ik erin geïnteresseerd en ging anders naar voetbal kijken. DVS is als club echt goed gestructureerd en georganiseerd. De club is gebouwd op een stabiele basis. Van kleedkamer tot businessclub is alles tiptop in orde. Dat heb je niet overal en uit spelende clubs kijken hun ogen uit. Alle randzaken zijn geregeld, dus kan bij ons de focus op voetbal. Ik heb daar bewondering voor, dus waarom zou ik dan van club veranderen?”

Verschenen in Ermelo’s Weekblad 1/1/20

Aanvoerder Basil Camara wint een duel in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Stedoco. Foto: Theo Aalten


Bron:

https://www.ermelosweekblad.nl/nieuws/algemeen/906925/verdediger-basil-camara-blijft-nog-twee-jaar-langer-in-ermelo

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites