Beachvolleybal in zomerse sfeer

Deel dit artikel

Playa del Ermelo op 11 en 12 augustus

ERMELO – Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar organiseert Gerben Vastenhoud op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus opnieuw een beachvolleybaltoernooi op het parkeerterrein van Calluna aan de Herderlaan. Dit wordt omgetoverd in een strandsetting met een zomerse aankleding tot het Playa del Ermelo, zoals de horecaondernemer beoogt.

De uitbater (26) van Bruijn Café organiseert het evenement vanuit zijn BV Ermelo Ondersteboven waarmee hij in januari ook het gelijknamige tentfeest op het Raadhuisplein neerzette. Vorig jaar werd het beachvolleybaltoernooi in anderhalve maand opgetuigd. „Het was een ludiek idee maar wel een succes, dus nemen we er dit jaar meer de tijd voor.” Op 8 mei is de inschrijving opengesteld en binnen een week was deze vol met 64 teams. „Het zijn gemixte teams van vier tot zes spelers per team, dus we zitten op ongeveer 353 deelnemers. Het zijn teams uit Ermelo, maar ook uit Putten en Harderwijk, een team uit Voorthuizen en een team uit Nijkerk. Het was dus goed blijven hangen.”

Beachvolleybal wordt officieel twee tegen twee gespeeld, maar dit toernooi kent een andere opzet. Wedstrijden duren 20 minuten en via de Tournify app worden alle standen bijgehouden. „We spelen vier tegen vier en hanteren iets andere regels, want volleybal is vrij secuur qua regels. We willen het toegankelijk houden, iedereen moet mee kunnen doen en het is echt voor de lol. Het gros van de deelnemers speelt zelf geen volleybal. We spreken af dat de scheidsrechter altijd gelijk heeft, wat hij ook beslist. Discussie kan leiden tot diskwalificatie. Scheidsrechters zijn vrijwilligers van Pauwervoll en zij willen ook een leuke dag. Het belangrijkst is dat het toernooi sportief verloopt. Sportiviteit is belangrijker dan rivaliteit. Fanatiek zijn mag, maar wel met een lach.”

Het toernooi begint vrijdagavond om 19.00 uur en duurt tot 23.30 uur. „ We hebben zes velden en de netten en andere materialen huren we van de Nederlandse volleybalbond. Er komt een groot terras met bediening aan tafel door barpersoneel van ons en er is begeleidende muziek van leuke artiesten. Dit wordt een gemoedelijke setting. Op zaterdag beginnen we om 13.00 uur en stopt het volleybal rond 19.00 uur. Daarna is de afterparty met DJ en zanger tot 23.30 uur. Het terrein krijgt een zomerse aankleding met een beach vibe: 500 opblaasbare dieren (o.a. orca’s, krokodillen, schildpadden en flamingo’s) en echte en opblaasbare palmbomen. Het 12,5 meter brede muziekpodium wordt geregeld door Daniël Bootsman van HD Rent. Toegang voor bezoekers is volledig gratis, maar het is wel een evenement voor 18+.”

Grootste uitdaging en kostenpost is het transport van 400 kuub zand naar de locatie. Dit wordt uitgevoerd door de Firma Kamphorst. „Zij rijden heen en weer met vrachtwagens en trekkers om het zand te storten. Vorig jaar zijn ze een dag bezig geweest om alles vlak te krijgen.”

Vastenhoud wil van Playa del Ermelo een jaarlijks terugkerend evenement maken maar vanwege woningbouwontwikkeling zal dit komend jaar niet meer bij Calluna zijn. „We zijn afhankelijk van sponsors om dit nu en in de toekomst te kunnen blijven organiseren. Sponsors krijgen zichtbaarheid op social media en hun logo’s worden op doeken weergegeven. Je kunt een pakket van 100 euro afnemen of een pakket van 250 euro, inclusief gratis deelname met een team.”

www.ermelo-ondersteboven.nl


Bron:

https://www.ermelosweekblad.nl/sport/volleybal/939161/beachvolleybaltoernooi-playa-del-ermelo-is-terug-400-kub-zand

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites