Ontspannen lopen in de natuur

Deel dit artikel

Athlos Hydro Trailrun op 5 november

[HARDERWIJK] Na een geslaagde test vorig jaar organiseert Athlos dit najaar voor de tweede keer een hardloopevenement in de natuur. De Athlos Hydro Trailrun vindt plaats op zaterdag 5 november en start bij het Bouw & Infra Park.

De trailrun is voortgekomen uit de Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk, die door corona twee jaar op rij niet doorging. De wens van een kleinschalig loopevenement naast de ‘Halve’ leefde al langer bij Athlos. Vorig jaar liepen 250 deelnemers door het Harderwijkerbos en over het Beekhuizerzand.

De ontspannen sfeer en de positieve reacties gaven aanleiding voor een vervolg. De organisatie heeft de verbeterpunten meegenomen in de tweede editie, waarvan Hydro de nieuwe hoofdsponsor is. „Vorig jaar startte iedereen tegelijk, waardoor het met name in het begin wat druk was op het parcours. Dit keer starten de lopers voor de korte afstand (13 kilometer) om 11.15 uur en deelnemers aan de lange afstand (22 kilometer) starten een kwartier eerder, zodat de groepen wat beter verspreid worden”, verklaart organisator Ewout Middelburg. Hij is eindverantwoordelijk en voor het parcours en de vergunningaanvraag. De organisatie bestaat verder uit Elaine Bezemer (pr en communicatie), Conny Weggeman (regelt startnummers en tijdregistratie), Petra Winter (vrijwilligerscoördinator) en Bartho van Maare (sponsoring). Circa 25-30 vrijwilligers van Athlos zijn nodig voor het evenement. Wie mee wil helpen kan zich melden bij de organisatie.

De organisatie van de trailrun: Petra Winters, Conny Weggeman, Ewout Middelburg en Elaine Bezemer.(Bartho van Maare ontbreekt).(foto: Marco Jansen)

Uit evaluatie bleek ook dat vorig jaar veel mensen verkeerd zijn gelopen. „Dat was jammer en dat kwam doordat de lintjes in het druk bewandelde deel rond Sonnevanck waren weggehaald. We zetten nu bordjes met een Athlos logo in de grond, die herkenbaar zijn en steviger staan. Ook is de route digitaal beschikbaar als gpx-bestandje, zodat mensen met een gps-horloge niet afhankelijk zijn van de bewegwijzering.”

Vorig jaar fungeerde Middelburg te elfder ure als voorfietser voor de snelle lopers; dit keer is er een standaard voor- en achterfietser zodat iedereen veilig thuis komt. Er is een extra parcourspost met sportdrank, water, ontbijtkoek en banaan voor onderweg. ,,De korte route heeft twee parcoursposten en de lange route maakt een extra lus, zodat je er drie tegenkomt.”

Ook het parcours is weer wat aangepast. Middelburg heeft als parcoursbouwer gezocht naar de smalle paadjes, de zogenoemde single tracks. Gestart wordt op het Bouw & Infrapark aan de Ceintuurbaan, via de achterkant lopen de deelnemers naar de Watertorenweg, richting de Poolseweg en al slingerend naar het Cyriasische Veld. Er wordt gelopen langs de Leuvenumse Beek, door het bos en langs de heide en dit keer ook langs het Beekhuizerzand in plaats van er door. Middelburg heeft het parcours een paar keer proef gelopen. „Mooi aan trailrun is dat het een wedstrijd met jezelf is. Het gaat niet om de tijd, maar dat je het leuk vindt en er een goed gevoel over hebt. Je loopt onverhard door het bos en er zijn af en toe wat heuveltjes. Het is genieten van de mooie natuur die Harderwijk biedt waarbij de diverse grondeigenaren Vitens, gemeente Harderwijk, Ermelo en Nunspeet, Natuurmonumenten en Zorggroep Noordwest Veluwe hun medewerking hebben toegezegd. We lopen vooral door Harderwijk, een klein stukje Nunspeet en Ermelo. De sfeer is meer ontspannen dan bij een hardloopwedstrijd; er is saamhorigheid bij de drinkposten en achteraf. Het is een gezellige dag met gelijkgestemden. Het prestatie-element is minder belangrijk. Het blijft een kleinschalig evenement, maar het aantal deelnemers is iets uitgebreid tot maximaal 300. Zodat iedereen de ruimte heeft om te genieten van de natuur en het voor ons als organisatie overzichtelijk blijft. De eerste drie snelste dames en mannen van beide afstanden krijgen een prijs.”

Inschrijfgeld: 14,50 euro (22 km) en 9,50 euro (13 km) Aanmelden kan vanaf 1/9 via www.inschrijven.nl

Info: Ewout Middelburg ermiddelburg@gmail.com; tel: 06-20450215


Bron:

https://www.ermelosweekblad.nl/reader/69359#p=23

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites