The Links Valley beste 9-holes golfbaan van Nederland

Deel dit artikel

Ermelose golfbaan voor derde jaar op één

ERMELO – Voor het derde jaar op rij is The Links Valley uitgeroepen tot beste 9-holes golfbaan van Nederland. In de top 50 opgesteld door Leading Courses komt de Ermelose golfbaan er op basis van 613 beoordelingen het beste uit met een overall score van 8,3.

Marco Jansen

Dit cijfer is een gemiddelde van acht criteria: algemene indruk, voorzieningen, prijs-kwaliteitverhouding, ligging, golfbaanonderhoud, clubhuis, gastvrijheid en restaurant. ,,Ik werd een paar weken geleden gevraagd door de organisatie of ik iets wilde schrijven over de Links Valley. In deze periode geven de golfers en bezoekers hun beoordeling en dat is ook het meest eerlijk, wat het is hun beleving. Het is representatief omdat de reviews niet alleen uit de regio komen maar ook mensen uit heel Nederland geven hun review’’, vertelt de Harderwijkse Rianet van der Ven, die samen met haar man Mike Woltering de baan sinds mei 2018 exploiteert. Anita en Wichert Rozendaal uit Kampen zijn mede-eigenaar. Ook in 2021 en 2020 stond The Links Valley op 1 in de top-50, toen met een 8,1 en 8,00 als cijfer. ,,Je bent als ondernemer met je team overal op gefocust. Dat is een supermooie uitdaging. Maar het is niet vanzelfsprekend dat je zo’n eerste plaats kunt doorzetten. Mensen verwachten steeds meer. Gastvrijheid komt uit jezelf, daar word je bij een verkiezing op afgerekend.’’

De golfbaan op de voormalige vuilstort Ullerberg spreekt tot de verbeelding. ,,Veel mensen uit de omgeving die langer op de Veluwe wonen kennen dit nog van vroeger, toen ze hier hun grotere vuilnis brachten. Inmiddels heeft de flora en fauna zich hier ontwikkeld. Ze hadden nooit gedacht dat het er nu zo uit ziet.’’ De heuvelachtige baan met oefenfaciliteiten biedt voor iedereen uitdaging. ,,Voor goede golfers maar ook voor beginners is de baan te spelen.’’ Van der Ven denkt dat toegankelijkheid van de baan voor golfers en ook Brasserie The Valley met ontvangst met koffie en huisgemaakt Veluws gebak verschil maken.

Mensen hebben vaak het idee dat ze bij een golfbaan niet welkom zijn. The Links Valley is geen gesloten club, maar een open gelegenheid, benadrukt Van der Ven. ,,Nu we een bord langs de weg hebben staan komen meer mensen naar ons toe, ook niet-golfers. We onderscheiden ons doordat we de horeca zelf runnen. We zitten er zo kort op dat het allemaal klopt. Hier kun je na het spelen samen zijn met elkaar in de brasserie of op het terras, onder genot van een drankje of zelfs diner. Ook is er een golfshop waar mensen uit heel Nederland komen voor de club fitting – het aanmeten van de juiste golfclubs. Mike is hierin gespecialiseerd.’’ Op de golfschool kunnen beginners leren golfen onder begeleiding van golfpro’s Gert-Jan Markus uit Putten en Carolien Driessen uit Elburg.

Van der Ven kijkt terug op een lastige coronaperiode en baalde vooral dat de horeca dicht was. ,,Maar we keken vooral vooruit omdat we nog veel te bieden hadden: je kon blijven golfen en met koffie en broodjes to go waren er versnaperingen tijdens de golfronde. Ook het aantal clubleden van 450 is in die periode stabiel gebleven en we konden de mensen die hier werkzaam zijn behouden.’’

Rianet van der Ven en Mike Woltering met de onderscheiding van Leading Courses, de prijs die The Links Valley voor het derde jaar op rij heeft gewonnen. (foto: Marco Jansen)


Bron:

https://www.ermelosweekblad.nl/sport/overig/803374/the-links-valley-voor-derde-jaar-op-rij-de-beste-9-holes-golfbaan

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites