De Wilde Tegels & Sanitair, de showroom waar wensen werkelijkheid worden

Deel dit artikel

Wie de showroom van De Wilde Tegels & Sanitair op industrieterrein Lepelingen in Nunspeet bezoekt, kan op twee verdiepingen volop inspiratie opdoen voor het uitkiezen van een complete badkamer, toiletruimte, tegels of woonkamervloer.

Mensen kunnen bellen, op de website een afspraak maken of zo binnenlopen. Een drietal verkopers zijn aanspreekpunt. “De drempel was hier altijd hoger, maar wij willen deze naar beneden halen. Wij staan er blanco in en vragen wat je wensen zijn. We hebben keuze in het lagere, midden- en hogere segment”, vertelt Rodney van Velzen (30) uit Zwolle. Hij werkt al sinds zijn 23ste voor het bedrijf dat hij drie jaar geleden samen met compagnon Johan Franken uit Hierden heeft overgenomen van Bart en Patricia de Wilde uit Nunspeet. Voor de particuliere markt werken zij veelal in een straal van 30 kilometer rondom Nunspeet.

Een rondje door de showroom is vaak het startpuntpunt voor een traject. “We kunnen en willen niet inschatten wat iemands budget is. Dat gaan wij ook niet vragen. In plaats daarvan gaan we aan tafel zitten en vragen wat de wensen zijn. Klanten kunnen uitkiezen en aangeven wat ze mooi vinden en daarvan maken wij een ontwerp. We lopen aan de hand van de wensen en de maten door de showroom om de producten uit te zoeken”, vertelt Rodney.

“Het totaalplaatje laten we zien met 3D-tekeningen. We maken een offerte op en de verkoop begint eigenlijk pas als de prijs op tafel ligt. Die moet bij mensen in hun portemonnee passen. Als dit niet zo is, dan dragen wij alternatieven aan, zodat het wel past. Denk bijvoorbeeld aan een chroom of champagne kraan in plaats van een gouden kraan of een opbouw in plaats van inbouw. Zo anticiperen wij op de reactie van de klant. We kunnen altijd nog naar beneden. Als de klant bij De Wilde wil kopen, kan dat. We willen dat mensen bij ons binnenkomen, aan tafel gaan zitten en zich door ons laten verrassen. Wij weten als vakmensen welke producten er in de markt zijn.” Het kan natuurlijk ook de andere kant op gaan. “Alles wat de klant vraagt, doen wij. Wij zeggen: ‘Kan niet, bestaat niet.”

Wanneer een klant alleen materialen koopt, krijgt deze dezelfde behandeling als de klant die ook de arbeid erbij koopt. “Zij krijgen een mooie 3D-tekening en een technische tekening die anders onze monteurs meekrijgen. We bestellen en leveren dan het materiaal voor de klant, zodat hun monteur, handige broer of zwager het kan inbouwen. Of wij doen een deel van de werkzaamheden, bijvoorbeeld het tegelen. We geven ook hier garantie op de materialen.”

Zelf werkt De Wilde Tegels & Sanitair met een vast montageteam van meerdere installateurs, tegelzetters en allrounders die beide disciplines beheersen. Dit wordt aangestuurd door Johan Franken; hij is aanspreekpunt voor de planning en voortgang. “Onze mensen doen waar ze goed in zijn, want kwaliteit van het geleverde werk vinden we heel belangrijk. Net zoals dat we met merken werken waar wij 100 procent achter staan om de kwaliteit te kunnen waarborgen en ook de volledige garantie en service bieden.”

De klant die ontzorgd wil worden, vindt bij De Wilde Tegels & Sanitair alles onder één dak. “Slopen van oude badkamer, opbouwklaar maken, leidingwerk vervangen, bouwkundige werkzaamheden, tegelwerkzaamheden, afmontage tot opleveren. De klant kan bij wijze van spreken op vakantie, de sleutel afleveren en drie weken later is het project klaar.”

De Wilde Tegels & Sanitair
Waterweg 6
8071 RS Nunspeet
0341-253393
www.dewilde-badkamers.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites