Een goede ademhaling geeft rust

Deel dit artikel

Ademhalen lijkt vanzelfsprekend, maar kan behoorlijk verstoord raken zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Dit kan klachten geven op lange termijn. Ademhalingscoach Annette van Dijk helpt je adem te optimaliseren en dat zorgt voor rust in je lijf en je hoofd.

Annette van Dijk (57) is gediplomeerd ademcoach en heeft sinds 2017 haar eigen praktijk, Ademcoaching Harderwijk. Deze is gevestigd in de praktijk Chiropractie Harderwijk aan het Hogepad 14. Haar benadering is wetenschappelijk onderbouwd. “In eerste instantie observeer ik de ademhaling tijdens het spreken, het bewegen en het liggen. Ik doe een aantal testen waarbij ik diverse gegevens meet. De optelsom van de observatie, de testen en de klacht is een ademhalingsanalyse. Door gerichte oefeningen wordt de ademhaling, indien nodig, bijgestuurd, passend bij de wens en de behoefte. De meerwaarde van een persoonlijke ademhalingscoach is dat je op maat gemaakt advies en begeleiding krijgt voor een goede ademhaling.”

Annette van Dijk in haar praktijk Ademcoaching Harderwijk aan het Hogepad 14. (foto: Anke Rijksen AWT-Fotografie)

Goed ademen is belangrijk, maar vaak wordt er niet aan gedacht. “We denken dat we het vanzelfsprekend goed doen, maar door stress, een ongeval, langdurige overbelasting of een druk leven kan je ademhaling van slag raken. Het zenuwstelsel raakt ontregeld in het onderbewustzijn, waardoor je sneller en hoger gaat ademen dan wenselijk. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan, waaronder tintelingen, duizeligheid, kortademigheid, hoofd- en nekpijn en paniekaanvallen. Maar ook restklachten na een hersenschudding of long covid kunnen verband hebben met verkeerde ademhaling. Een goede ademhaling geeft meer energie en ontspanning; verlaging bloeddruk en beter slapen. Ik help mensen graag om hun  ademhaling te optimaliseren.”

Wil je weten hoe snel je zelf ademt? Scan dan de QR-code en doe de ademhalingstest.

Ademcoaching Harderwijk

Hogepad 14
3841 DL Harderwijk
0341-460545
info@ademcoachingharderwijk.nl
www.ademcoachingharderwijk.nl

Ademhalingscoach Annette van Dijk helpt je adem te optimaliseren. Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto


Bron:

https://tweevier.nl/harderwijk-magazine/

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites