Exelero, Veluwse partij voor een gietvloer

Deel dit artikel

Gietvloeren zijn al enkele jaren een trend en daar zijn meerdere redenen voor. “Gietvloeren geven een ruimte een luxe uitstraling, gaan lang mee en zijn duurzaam. Een gietvloer is ook naadloos, waterdicht, hygiënisch en makkelijk te onderhouden. Het grootste voordeel heeft de gietvloer in combinatie met vloerverwarming. De gietvloer is de best geleidende vloer van warmte.”

Samen met zijn compagnon Timothy Von Kriegenbergh (37) is Melvin Cox (30) het gezicht van Exelero Gietvloeren. De vrienden uit Amersfoort zijn het bedrijf in oktober 2021 gestart en zijn sinds twee jaar gevestigd in Putten met een showroom aan de Hoge Eng Oost. Voordat ze compagnons werden en een vof zijn begonnen, waren Melvin en Timothy al als zzp’er actief in gietvloeren. De naam Exelero betekent in deftig Frans ‘uitstekend’ en verwijst naar de Exelero Maybach, een luxe oldtimer. “Je krijgt bij ons een luxe vloer en daar hoort ook een luxe uitstraling bij. Deze naam kom je niet vaak tegen en we hebben er tot de dag van vandaag geen spijt van.”

Pu gietvloer. foto: Exelero

Melvin en Timothy werken met zijn tweeën. “We staan achter onze kwaliteit en daarom doen we dit samen. Het gaat ons ook om een vertrouwensrelatie met de klant. In de coronatijd hebben we grote sprongen gemaakt en maakten we heel lange dagen. Nu is het iets rustiger en in de toekomst willen we gaan uitbreiden in personeel.”

Melvin en Timothy werken met z’n tweeën: “We staan achter onze kwaliteit en daarom doen we dit samen.” Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Exelero Gietvloeren wil een lokale partij zijn voor gietvloeren, voor zowel woningen als de zakelijke markt. “Een gietvloer aanbrengen kan overal: van monumentaal pand tot nieuwbouw en van industrieel tot horeca. Kies je voor een enkele kleur, dan biedt een gietvloer heel veel rust. Kies je voor een betonlook vloer, dan is de uitstraling industrieel en wat drukker.”

Pu gietvloer. Foto: Exelero

Timothy: “Het materiaal is in duizenden kleuren te verkrijgen (RAL, NCS en Sikkens kleuren en onze eigen kleurencreaties. Maar in onze huiselijke showroom in Putten hangen we niet al te veel kleuren aan de muur, zodat mensen nog wel het overzicht houden .We kunnen wel allerlei stalen meegeven.”

Showroom. Foto: Exelero

Omdat ze zelf de vloeren smeren, is de showroom op afspraak open. Dit is meestal na een werkdag of in het weekend. “We willen graag de tijd nemen en vooraf goed informeren. In de showroom gaan we het gesprek aan over de werkwijze en de stappen die we uitvoeren. De klant krijgt vooraf een checklist toegestuurd.”

Van tevoren doen ze altijd een vooropname. “We kijken of de vloer droog is en meten het eventuele restvocht om bobbels te voorkomen. Als alles voldoet en de klant akkoord is gaan we drie a vier dagen aan de slag. Het egaliseren zit altijd bij de prijs inbegrepen. Voordat we de gietvloer gieten, egaliseren wij de vloeren voor een goede, krachtige basis om te werken.”

Timothy en Melvin in de showroom aan de Hoge Eng Oost in Putten. Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

In de nieuwbouw is een kunststof PU (polyurethaan) gietvloer scheuroverbruggend: “Deze kan over scheuren van een dekvloer geplaatst worden en gaat zelf door de elasticiteit niet scheuren.” De gietvloeren variëren: er zijn kunststof gietvloeren, Epoxy gietvloeren (een harde kunsthars die tegen chemicaliën bestand is), betonlook gietvloeren en beton ciré gietvloeren.

Betonciré. Foto: Exelero

“Dit is het enige product dat niet vloeibaar is. Daarnaast kunnen we wanden voorzien van beton ciré (smeren met een waterdichte, naadloze wandafwerking) wat ook in badkamers en keukens kan en op meubels, wat zorgt voor een luxe uitstraling. Als we voor oudere mensen een badkamer smeren kunnen wij eventueel een antisliplaag met korrels aanbrengen. Ook doen we vloerrenovatie met een nieuwe laklaag of kleur.

Vanaf januari 2024 zijn we gestart met het leggen van pvc-vloeren en vloerverwarming.”

pvc-vloer (Shutterstock)

 

Pu gietvloer. Foto: Exelero

Exelero Gietvloeren werkt in de Randstad en zelfs in het buitenland en is ook graag op de Veluwe actief. “We krijgen veel werk door mond-tot-mondreclame en laten wekelijks updates van onze projecten zien op social media.”

Exelero Gietvloeren

Hoge Eng Oost 19-9
3882 TM Putten
06-40558229
info@exelero.nl
www.exelero.nl

Facebook: exelero.nl

Instagram: exelero.gietvloeren

Linkedin: Exelero gietvloeren


Bron:

https://tweevier.nl/harderwijk-magazine/

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites