SFI wil jonge mensen opleiden

Deel dit artikel

Scheer & Foppen Installatietechniek – SFI – is op zoek naar nieuwe medewerkers, mede vanwege de energietransitie. Het Harderwijkse bedrijf wil graag jonge mensen aan zich binden, maar heeft ook ervaren mensen nodig die gelijk zelfstandig aan de slag kunnen.

Het bedrijf bestaat uit de afdelingen Service (service & onderhoud), Energy (stadsverwarming) en Projects (utiliteitsgebouwen, ziekenhuizen). Martin Broos werkt op de afdeling Energy en is montageleider op locatie. De Harderwijker (53) heeft op 7 juni zijn werkjubileum en is dan 25 jaar in dienst.

Zijn werk bestaat uit het inmeten van regelkamers. “We maken zelf de tekeningen, die controleer ik en daarna gaan we ze zelf bouwen in de werkplaats. Deze regelkamers plaatsen we als containers met daarin pompstraten en warmteoverdrachtstations. Een container is een tijdelijke oplossing; in de loop van de tijd komt er een echt gebouw voor stadsverwarming. Deze worden overal neergezet in plaatsen waar warmtenetten zijn: o.a. in Almere, Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Arnhem, Enschede en sinds kort ook in Harderwijk. Hier komt stadsverwarming voor de nieuwe huizen in het Waterfront en voor het stadhuis.” SFI is vaste partner van grote warmteleveranciers Vattenfall en Eneco en in Harderwijk is Firan de opdrachtgever.

Martin Broos: “Leuk vind ik het overdragen van kennis aan leerlingen/jonge monteurs die net van school af komen.” Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Op de afdeling Energy werken verspreid door het land zo’n 20 medewerkers, de meesten afkomstig uit deze regio. Ze gaan altijd als vaste duo’s naar het werk; dit is in een regelkamer verplicht. Martin heeft als leermeester een jonge monteur bij zich. “Als ik naar Rotterdam moet, ga ik voor 6.00 uur die kant op en kom om 7.30 uur aan. Dan gaan we een set plaatsen en afmonteren. Leuk vind ik het overdragen van kennis aan leerlingen/jonge monteurs die net van school af komen of nog op school zitten, hoe je iets praktisch bouwt. Soms is de oplossing veel makkelijker dan wordt gedacht.”

Martin houdt van bouwen met zijn handen. Het binnenwerk van de sets bestaat uit een complex buizenstelsel en stuurleidingen. “Als een regelkamer klaar is kunnen door onze installatie 300 huizen worden verwarmd. Dat is leuk.”

Het binnenwerk van de sets bestaat uit een complex stelsel van stuurleidingen en buizen. Foto: SFI

Leerbedrijf

Jessica Deenen (51) uit Harderwijk werkt in september vier jaar bij SFI, op het in 2020 geopende hoofdkantoor aan de Bellstraat in Harderwijk. Zij is coördinator HR-services. “De sfeer binnen SFI is gezellig en laagdrempelig en vanuit mijn functie heb ik contact met het hele bedrijf. Bij ons werken rond de 90 mensen en we maken gebruik van vaste inleners. Onze medewerkers zijn aanpakkers en de onderlinge collegialiteit is groot. We zoeken monteurs op alle afdelingen en zijn ook op zoek naar een recruiter die ons helpt bij het vinden van nieuwe collega’s.”

SFI is een leerbedrijf en heeft diverse leerlingen BBL-niveau 2 (monteur) of 3 (eerste monteur). Leerlingen of minder ervaren medewerkers gaan mee met een ervaren monteur die inzicht geeft in het werk. “Je moet affiniteit hebben met techniek en ook wel leergierig zijn. Zodra het kan krijg je de kans zelfstandig je werk te doen, waardoor je sneller in je functie groeit. Na de basisopleiding kun je aanvullende opleidingen of cursussen volgen.”

Martin vult aan: “Bij onze afdeling moet je voornamelijk ook kunnen lassen (lasdiploma) en het liefst kennis hebben van metaal.”

Martin Broos: “Bij onze afdeling moet je kunnen lassen en kennis hebben van metaal.” Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Jessica zit net als Martin bij de personeelsvereniging, die een aantal leuke activiteiten per jaar organiseert. “Het aloude bowlen doen we elk jaar en eind vorig jaar werd onze pubquiz met BBQ heel goed ontvangen. Op 7 juni gaan we bottervaren.” Het bedrijf zelf organiseert o.a. een jaarlijks zomer- en winterfeest en op 4 oktober staat een groot jubileumfeest gepland, want dan bestaat SFI 60 jaar.

Op de site werkenbijsfi.nl staan alle actuele vacatures. We zoeken monteurs W (werktuigbouwkunde) en E (elektra), maar ook koelmonteurs en projectleiders. Solliciteren kan via de site. Jessica of haar HR-collega is aanspreekpunt voor vragen.

Wil je een beeld krijgen van het bedrijf? Volg ons dan op social media (Instagram, Facebook en LinkedIn).

Scheer & Foppen Installatietechniek

Bellstraat 8
3846 CR Harderwijk
0341-436257 of vacatures@sfi.nl
www.sfi.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites