Toplawood, inspiratie voor luxe buitenverblijven

Deel dit artikel

Met Toplawood is er een nieuw bedrijf in Harderwijk gevestigd voor de aanschaf van exclusieve buitenverblijven. “Met onze kwaliteitsproducten richten wij ons op de bovenkant van het middensegment”, aldus eigenaar Gerbrand de Weerd (48) uit Elspeet.

Opening nieuwe pand Toplawood op vrijdag 8 maart. Foto: Toplawood.

Toplawood is in 2005 ontstaan als productiebedrijf in het oosten van Slowakije. In dit gebied stroomt de rivier Topla als zijtak van de Donau en hier heeft oprichter Gerbrand de Weerd ook het bedrijf naar vernoemd. “We zijn als productiebedrijf begonnen met het vervaardigen van houten tuinproducten: schuttingen en tuinmeubelen, waaronder tuinbanken en picknicktafels. Dit brachten we op de markt en is uitgegroeid naar de buitenverblijven die we momenteel maken, met alle producten daaromheen, zoals ramen en deuren om een buitenverblijf of veranda af te stijlen.”

Gerbrand de Weerd met een hot tube  in de showroom. Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

In 2017 is Toplawood Nederland van start gegaan in Elburg. Hier is het bedrijf verder gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van luxe houten buitenverblijven. De markt is hoofdzakelijk business tot business; 5 à 10 procent wordt geleverd aan de consument in de regio. “Groei van ons merk was reden om in 2023 van Elburg naar Harderwijk te verhuizen; dat konden we op de locatie in Elburg niet verwezenlijken.” Aan de Zeppelinstraat 15 op Lorentz III is op 1 oktober 2023 een nieuw, eigen nieuwbouwpand betrokken. Bij Toplawood in Harderwijk werken gemiddeld 12-15 mensen.

“We hebben op deze locatie logistiek, opslag, kantoren en showroom weer samengevoegd. In het magazijn staan de houtproducten op voorraad om door te leveren aan dealers, hoveniers of houtbouwbedrijven die ook zelf overkappingen bouwen.

Douglas constructiehout, ramen en deuren kunnen ook los worden afgenomen. Onze producten worden prefab gemaakt in onze eigen fabriek in Slowakije, waar gemiddeld 15-20 mensen werken. Per order worden de buitenverblijven klant specifiek in opdracht geproduceerd.”

Gerbrand de Weerd leidt de genodigden rond tijdens de opening. Foto: Toplawood.

Toplawood produceert en levert buitenverblijven met platte daken en hellende daken in diverse types en verschillende maatvoeringen, waarbij ook maatwerk mogelijk is. “We gebruiken hoofdzakelijk Douglashout, één van de duurzaamste naaldhoutsoorten van Europa. 80% komt uit Frankrijk en 20% uit Duitsland. Deze natuurlijke houtsoort kun je onbehandeld in je tuin verwerken, mits het bovengronds wordt toegepast.”

De steellook ramen en steellook draai- en schuifdeuren maken het buitenverblijf tot een luxe geheel. “Een eigen loungeruimte in je eigen tuin, waar je na een dag hard werken kunt onthaasten en terugtrekken met een drankje of bakje koffie, om zo langer van je buitenseizoen te genieten. Dit leeft onder de mensen. Plaats je er een houtkachel of pelletkachel in, dan kun je er ook in de winter gebruik van maken.”

Het buitenverblijf kan worden afgestijld met een houten bar of een heerlijke loungeset. Je kunt het recreatieve gedeelte – de verandaruimte – ook combineren met een berging ernaast, voor opslag van grasmaaier en tuingereedschap. “Een berging van een derde deel van de totale lengte is de meest verkochte versie. De verblijven variëren van 6 tot 10 meter lang en 3 tot 4 meter diep. Inbouwverlichting nemen we ook mee en eventueel verwerken we ook de bekabeling mee in de holle wanden, een installateur maakt het dan af.”

Impressie van de showroom tijdens de opening. Foto: Toplawood

Montage in de tuin

Toplawood wil de klant totaal ontzorgen met een buitenverblijf in de tuin. “Het zijn prefab bouwpakketten, plaatsing en montage kan door ons op locatie worden verzorgd door onze opbouwteams. De bouwpakketten kunnen ook door de consument zelf in elkaar worden gezet; 20% doet dit zelf.  Het is een luxeproduct.”

Montage op locatie. Foto: Toplawood

Impressie van de mogelijkheden in de showroom. Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Online kan al een 3D configuratie worden gemaakt, waarna op afspraak een rondleiding in de showroom mogelijk is gevolgd door een goed adviesgesprek. “Meestal heb je anderhalf uur nodig om de mogelijkheden te laten zien en met de 3D-configurator het ontwerp te maken van wat je in je hoofd hebt. Mensen zijn prijsbewust en weten vaak al wat ze willen. Uit het 3D-voorbeeld volgt een maatwerk offerte en na verstrekken opdracht nemen we de order in productie.”

Toplawood

Zeppelinstraat 15
3846 CL Harderwijk
www.toplawood.nl

https://www.facebook.com/ToplawoodNederland

https://www.instagram.com/toplawood/

https://www.linkedin.com/company/toplawood/?originalSubdomain=nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites