Apéro by Luigi’s nieuw op Markt

Deel dit artikel

Tweede zaak, tweede generatie

HARDERWIJK –  Sinds donderdag 20 oktober heeft de horeca aan de Markt een nieuwe blikvanger. Apéro by Luigi’s is een uitbreiding naast lunchroom en restaurant Luigi’s, dat al 30 jaar gerund wordt door Johan en Truida de Vries. Apéro by Luigi’s is bedacht door de nieuwe generatie. Zoon Mart is liefhebber van distillaten en wijnen en maakt cocktails ‘zoals het hoort’.

Bij Apéro by Luigi’s vind je de drankencollectie voor de liefhebber. ,,Wijnen en distillaten zijn mijn hobby”, aldus eigenaar Mart de Vries. (foto’s: Peter Sitsen)

Wijnen, destillaten en cocktails

„Ik wilde een bar beginnen waar je een mooie wijn kunt drinken, zonder dat je erbij moeten eten. Het resultaat is een uniek concept voor Harderwijk. Met een nette wijnkaart, uitgebreide collectie gedistilleerd voor de liefhebber en originele cocktails. Het is hip om cocktails te maken, maar ik doe het met zorg, zoals het hoort”, vertelt Mart de Vries.

Mart de Vries wil originele cocktails maken ‘zoals het hoort’ (foto’s: Peter Sitsen)

Hij heeft een horecaopleiding gevolgd aan de Hotelschool in Amersfoort en de European Bartender School in Berlijn doorlopen. ,,Ik heb in Berlijn en op Bonaire gewerkt en ook in verschillende horecazaken in Harderwijk en de regio, van pannenkoekenhuis tot sterrenrestaurant. Daarvoor ben ik begonnen als afwasser en in de bediening bij Luigi’s. Ik wilde ondernemer worden en graag iets voor mezelf beginnen.”

,,Ik wilde een bar beginnen waar je een mooie wijn kunt drinken, zonder dat je erbij moeten eten.”

Begin dit jaar werd bekend dat Rob Verdouw ging stoppen met Holtman Mannenmode. Ruim 30 jaar was in dit pand een kledingzaak gevestigd. Het betekende voor Johan en Truida een unieke kans om uit te breiden. Zij zijn in 1992 Luigi’s gestart, hebben in 30 jaar de zaak opgebouwd met een beneden- en bovenverdieping en mooi terras, maar verdere uitbreiding zat er op deze locatie niet in. Dus kozen ze voor een strategische overname. Johan: „Mart wilde graag in ons bedrijf stappen, dus toen we dit pand konden huren, grepen we de kans met beide handen aan. Zo’n kans krijg je één keer.”

Mart omschrijft het geheel nieuwe interieur als ‘aangenaam chique’

Chique en toegankelijk

Na een vergunningstraject volgde een ingrijpende verbouwing, waarbij alles gestript en opnieuw opgebouwd is en nieuwe leidingen zijn getrokken. Het luchtventilatie- en luchtafvoersysteem is volgens de nieuwe richtlijnen na corona. Het resultaat is een eigentijds interieur met een gietvloer, strak design met lampen en spiegels en glad gestuukte muren. De donkerblauwe velours banken, de bar met bronzen blad, de zwarte en gouden accenten en de wijnklimaatkast geven het interieur een uitstraling van aangenaam chique. „Maar ook voor een biertje kun je hier binnenlopen. De entourage is warm en sfeervol. Er zijn hoge en lage banken, 16 tafels bieden plaats aan 35 gasten. Het buitenterras heeft drie tafels. De ruimte is ook geschikt om af te huren voor een besloten bijeenkomst.”

De nadruk ligt op het drankassortiment; de keuken is klein. Mart: „Je kunt hier een stukje kaas, ham of sardientje krijgen, maar alles koud. Het zijn eetlust stillende hapjes op niveau. De producten nemen we af van lokale leveranciers. Apéro is Frans voor borrelen. In deze bar kun je samenkomen met vrienden voor een drankje, voorafgaand aan het diner – het aperitief – maar ook na het diner, het digestief. Het is een uniek concept, dit is er nog niet in Harderwijk.”

Apéro by Luigi’s is geopend van donderdag tot en met zondag. Mart werkt met een gepassioneerd team – echte liefhebbers van het vak. Zijn vader Johan is ‘supertrots’. ,,Ik ben blij dat hij dezelfde passie heeft als Truida en mij. Hij heeft al veel skills en ervaring opgedaan in verschillende zaken. Dit is precies wat we misten, mooie wijnen per fles en een paar mooie whisky’s op de kaart. Maar Luigi’s is een dagzaak, daar kun je dit niet implementeren. Zo’n uitbreiding had ook nooit bij Luigi’s gekund. Wij zijn te klein om een bar te plaatsen, zoals het hier te klein is om een keuken te plaatsen. Maar het vult elkaar mooi aan.”

Mart de Vries en zijn vriendin Cicilia Wouters.

Mart ziet Apéro als een mooie aanvulling op Luigi’s. „In plaats van je gasten ‘wegsturen’ kun je ze nu doorsturen en de rekening overzetten. Je kunt bij Luigi’s uit eten en hier je borrel drinken. Je loopt de deur uit en in, maar blijft gast bij Luigi’s.”

Openingstijden: donderdag 18.00-0.00 uur; vrijdag en zaterdag 16.00-0.00 uur; zondag 14.00-flexibele eindtijd

(Vlnr) Cicilia Wouters, Mart, Truida en Johan de Vries in het eigentijdse interieur van Apéro by Luigi’s. ,,Dit is een uniek concept voor Harderwijk.” Foto: Rommy van Olst (Luigi’s)

Apéro by Luigi’s
Markt 2
3841 CE Harderwijk
0341-745572
www.aperoluigis.nl
info@aperoluigis.nl


Instagram @aperoluigis

Facebook: Apero Luigis


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/lokaal/zakelijk/870076/apero-by-luigis-nieuw-op-markt-harderwijk-tweede-zaak-tweede-ge

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites