‘Bruisende TVF feestdag voor iedereen’

Demopartij dubbelspel Eltingh en Haarhuis 

HARDERWIJK – Tennisvereniging Frankrijk pakte vrijdag 2 juni groots uit met een ‘bruisende TVF feestdag’ voor iedereen. Voormalig tennistoppers Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, goed voor vele grandslam dubbeltitels, waren naar het sportpark gekomen om een demonstratiepartij in het dubbelspel te geven.

Demonstratie dubbelpartij Jacco Eltingh en Paul Haarhuis. Foto’s: Manja Knoop

Tennisvereniging Frankrijk profileert zich als een inclusieve vereniging en wilde daarom een feestdag voor iedereen organiseren: voor de jeugd, de senioren én de G-tennissers. In de middag konden de jeugdleden en de tennisleden met een beperking deelnemen aan een parcours met allerlei tennisspelletjes op de baan. Zo kon de snelheid van de service worden gemeten en konden prijsjes worden gewonnen. Na afloop was er een disco. „Het was best druk met ongeveer 30 jeugdleden en 8 g-tennissers die ook hun vriendje of vriendinnetje als introducee mee mochten nemen. We wilden met dit programma de jeugd en G-tennissers enthousiast maken voor tennis en we zagen een hoop blije gezichtjes”, vertelt Marieke Bökkerink van de jeugdcommissie.

Egbert Mekenkamp, een van de initiatiefnemers van de dag, vindt het belangrijk dat ook de tennissers met een beperking worden betrokken bij het evenement. „TV Frankrijk is de enige club in de regio die het G-tennis aanbiedt. Wij hebben nu een stuk of 15 G-sporters met een verstandelijke handicap en dat is een snel groeiende groep. Zij krijgen daar professionele begeleiding bij. We zijn een club met een hart en een club voor iedereen. Saamhorigheid vinden we belangrijk, dat zie je ook terugkomen in het thema van deze dag. De sfeer is heel gemoedelijk.”

Leden en belangstellenden kregen voor een kleine bijdrage pizza, pannenkoeken en hamburger voor. ,,In totaal zijn er zo’n 130 mensen op dit evenement afgekomen dat door veel Harderwijkse bedrijven financieel is ondersteund. Ook zijn we heel blij met de substantiële subsidie van de gemeente, die we vorig jaar al hadden aangevraagd. Dit is een enorme organisatie wat veel geld kost, dus dit is voor ons geen jaarlijkse happening.”

Het volle terras liep rond 18.30 uur leeg want de aandacht verplaatste zich naar de baan voor het hoogtepunt van de avond. Oud-tennistoppers Jacco Eltingh en Paul Haarhuis speelden vier demonstratiepartijen in het dubbelspel met twee oudere mannen, twee dames, twee heren, een tennisleraar en regionaal topspeelster Elysia Pool uit Wezep. Dit waren tiebreaks tot de zeven punten. Het enthousiasme en de motivatie Eltingh en Haarhuis werkte aanstekelijk op zowel de spelers als het publiek. Na de clinics was er nog ’s avonds nog een tennisquiz.

Eltingh is directeur van de KNLTB en Haarhuis heeft zijn eigen tennisbedrijf. Medeorganisator Henriet van Malenstein was dankbaar voor de aansprekende komst van de ex-profs die in 2006 ook al eens naar TV Frankrijk waren geweest. „Ze zijn allebei druk en doen dit maar vier keer per jaar.” Van Malestein is trots op de club. „We hebben deze dag met veel vrijwilligers uit allerlei commissies georganiseerd. Alles komt mooi samen. Deze feestelijke dag is hopelijk een onvergetelijke dag waar iedereen het nog lang over heeft.”

https://www.tvfrankrijk.nl/


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites