De Mezen Businessclub wil hockeyclub boost geven

Deel dit artikel

‘Elkaar wat gunnen en lokaal bijdragen’

HARDERWIJK – Ontmoeten, netwerken met een hapje en drankje, spreker Bram van Polen en wethouder sport Marcel Companjen die een hockeybal in het doel sloeg. De aftrap van De Mezen Businessclub was veelbelovend. Aanjager en secretaris Phuong Nguyen kon melden dat al 25 ondernemers lid zijn geworden.

De stichting is in mei opgericht. Voorzitter Eric Schoonderbeek ziet dat er behoefte is om elkaar in een andere setting te ontmoeten dan rondom het veld. ,,Doel is een platform bieden door leuke en inspirerende bijeenkomsten waar het lokale bedrijfsleven het zakelijk netwerk kan uitbreiden en tegelijk de vereniging ondersteunt.”

Wethouder sport Marcel Companjen verrichte de openingshandeling (foto: Phuong Nguyen).

De hockeyclub bestaat volgend jaar 60 jaar en is door de in 2019 vernieuwde accommodatie flink gegroeid van 500 a 600 leden naar ruim 800 leden, waarvan 787 spelend. ,,In de coronaperiode een unicum’’, vindt clubvoorzitter Kasper Doesborgh. ,,Onderwijsinstellingen en het azc maken ook gebruik van de velden. Er is continu reuring en dat kan niet zonder vrijwilligers en sponsors.” Het is opmerkelijk dat een club van deze omvang nog geen businessclub had. Die plannen waren er al 3,5 jaar. ,,Het gonsde wel maar het is nooit gelukt om op te zetten. Dat valt of staat met een aanjager en na al die jaren is er nu toch een businessclub. Mensen willen elkaar ontmoeten om hier potentieel handel uit te halen.”

Eric Schoonderbeek en Bram van Polen

Je passie delen en verbinding zoeken, dat kan met wijn, vindt Lotte van Polen. ,,Het is mooi om mensen mee te nemen op wijnreis en mijn passie over te brengen.” (foto: Gert van Lunteren)

Bram van Polen en zijn vrouw Lotte, ook lid van de businessclub, zijn te gast om hun verhaal te doen. Hun dochters spelen bij De Mezen. Lotte, vinoloog in opleiding, vertelt over haar passie voor wijn. De profvoetballer (37) van PEC Zwolle is van de 16 seizoenen al 10 jaar aanvoerder. Hij vindt dat een businessclub een win-win moet zijn voor De Mezen en de ondernemers. ,,Sport kan niet zonder business. Als ik zie wat er voor handel uit businessclubavonden bij PEC wordt gehaald dan is dat meer dan doordeweeks. Als je een schilder nodig hebt gun je dat eerder iemand die je van de businessclub kent.”

Bram van Polen in gesprek met Maarten van Panhuis, die met MPeople ook businessclublid is. (foto: Gert van Lunteren)

Gert van Lunteren heeft als oud-voorzitter van een businessclub De Mezen geadviseerd dit ook te starten, want ook hier zitten veel bedrijven in het netwerk. ,,Met elkaar kun je de portemonnee trekken voor bijvoorbeeld een scorebord. Zelf ben ik hier voor de ontmoeting. Die moet wel laagdrempelig zijn. Het is vooral vriendschap creëren en elkaar wat gunnen.”

De businessclub was een plan van oud-voorzitter Marcel Nieuwenhuizen. Secretaris Phuong Nguyen heeft dit voortgezet. „We wilden de basis goed neerzetten en bij de start minimaal 20 leden hebben. Nu hebben er al 25 toegezegd. Al deze belangstellenden stappen in voor de komende drie jaar en betalen 500 euro per jaar.” Verbinding staat centraal. „We kunnen met elkaar zaken doen door de mens achter de ondernemer te leren kennen en financieel bijdragen aan mooie projecten, in overleg met het clubbestuur.” We willen de speerpunten van de club een boost geven. Op Super Sundays en bij bijzondere wedstrijden brengen we de businessclub bij elkaar en jaarlijks zijn er 4-5 evenementen. Op 8 december is er een galadiner op het Bouw & Infra Park samen met de stichting Vrienden van het St Jansdal en op 19 januari is een nieuwjaarsreceptie bij Broekhuis Volvo. ,,Dit willen we met input van leden verder uitbouwen.”

(vlnr): voorzitter Eric Schoonderbeek, secretaris Phuong Nguyen, clubvoorzitter Kasper Doesborgh, profvoetballer Bram van Polen, wethouder Marcel Companjen en penningmeester Pascal Boer.


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/nieuws-sport/hockey/867154/de-mezen-businessclub-geeft-hockeyclub-boost

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites