Cheque Rabobank voor zonnepanelen Voedselbank

Deel dit artikel

HARDERWIJK – Voedselbank Harderwijk Ermelo Putten heeft van het Rabobank Stimuleringsfonds een bedrag van 15.000 euro ontvangen voor de aanschaf van zonnepanelen op het pand aan de Nobelstraat 7. Arthur Woensdregt, coöperatief directeur Rabobank Randmeren, reikte de cheque uit aan voorzitter Coen van Woerkom en algemeen coördinator Antoinette Walenberg.

,,Het pand is al aardgasvrij en er is overal LED-verlichting met bewegingssensoren. De koelvriesinstallaties zijn de grootste stroomverbruikers. Gelukkig heeft de Voedselbank nog geen last van de gestegen elektriciteitsprijs, doordat het energiecontract nog ruim 1,5 jaar doorloopt. We streven ernaar om met de plaatsing van 150 zonnepanelen volledig energieneutraal te worden. Hierdoor houden we meer geld over om andere dingen te doen, zoals voedsel inkopen voor onze klanten”, aldus Van Woerkom. Hij is nog bezig met andere fondsenwerving voor deze investering. ,,De terugverdientijd wordt door deze subsidie verkort naar 3 tot 3,5 jaar. De leverancier is nog in afwachting van installatiemateriaal, maar we gaan ervan uit dat de zonnepanelen nog dit jaar worden gerealiseerd.”
Duurzaamheid en Financieel gezonder leven zijn twee van de vijf thema’s voor een betere wereld waarop de Rabobank haar investeringsagenda baseert. Woensdregt: ,,Deze raken de Voedselbank, dus hebben onze leden voor dit doel gestemd. De Voedselbank houdt hierdoor meer geld over om mensen te helpen.’’

Rabobank steunt Voedselbank: Arthur Woensdregt (links) overhandigt de cheque van 15.000 euro aan Antoinette Walenberg en Coen van Woerkom. (foto: Marco Jansen)


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/lokaal/maatschappelijk/869131/voedselbank-harderwijk-ontvangt-cheque-voor-zonnepanelen

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites