Harderwijk op IJs, sfeer in de stad

Deel dit artikel

Veel te doen in de kerstvakantie

HARDERWIJK – Harderwijk op IJs is ook in 2022 weer populair op de Markt. Voorzitter van de stichting Jennifer Rietveld spreekt van een ‘heel mooi jaar met een hoog bezoekersaantal’. „In vier weken waren er ruim 3.900 betalende klanten; bijna het dubbele van 2019. Iedereen was er weer aan toe.” 

,,Het peuterschaatsen was drukbezocht, schaatslessen van SV Viking waren volgeboekt en ook het schoolschaatsen voor groep 4 t/m 7 was erg populair. Voor veel kinderen was het de eerste keer. We bedanken de gemeente die dit mogelijk heeft gemaakt. De vrije verkoop moesten we zelfs even stopzetten toen er op een zondag 180 man op het ijs stonden.”

Het weer werkt ook erg mee, het aantal dagen regen is op één hand te tellen. „Doordat het een week gevroren heeft konden we de ijsmachine heel laag zetten”, vertelt Rietveld, die meldt dat ook de bedrijfsfeesten verzorgd door Johannes en ’t Huus van Guus vrijwel uitverkocht waren. „Wij hebben zelf op 28 december onze familie sponsoravond als bedankje voor de trouwe sponsoren.”

Op Tweede Kerstdag is de ijsbaan open van 11.30-17.30 uur. In de kerstvakantie zijn er geen bedrijfsblokken en kan er van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur geschaatst worden. Kaartjes kosten 8 euro inclusief schaatsen. Op vrijdag 30 december en 6 januari is er ’s avonds Discoschaatsen: van 17.15-18.45 uur Kids Disco voor 5 t/m 11 jaar. Van 19.00-21.00 uur is Disco on Ice voor 12+. Doordeweeks is er elke avond van 17.15-18.45 uur Kids Dinner Deal in de horeca. ,,De sfeer is goed in de stad.”

Een positief seizoen vindt Rietveld wel heel fijn als vertrekkend voorzitter, want na tien jaar geeft ze het stokje over. „Ik word oma en krijgt twee kleinkindjes, ook vind ik het goed om ruimte te maken voor frisse energie en nieuwe ideeën.”

Jennifer Rietveld stopt na tien jaar als voorzitter van Harderwijk op IJs. (foto: Marco Jansen)


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/lokaal/activiteiten/888111/harderwijk-op-ijs-populair-wordt-bezocht-in-vier-weken-waren-er

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites