Met een glimlach over de finish

Deel dit artikel

Inschrijving Broekhuis Halve Marathon open

HARDERWIJK – Zaterdag 12 maart is de 40e editie van de Broekhuis Halve Marathon in Harderwijk. Een hardloopevenement met uitdaging voor een brede doelgroep met een 21,1 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer, Kidsrun en Bedrijvenloop.

Marco Jansen

,,Belangrijkst is dat iedereen met een glimlach over de finish komt, terwijl familie en vrienden kijken en aanmoedigen. Of je nu de 10 kilometer in 28 minuten loopt of er een uur en een kwartier over doet. Zolang de deelnemers voldoening hebben van lekker bewegen, is het voor ons geslaagd’’, zegt Wisse van de Guchte van organisator Athlos.

In het gebouw van RSG Slingerbos worden alle deelnemers ontvangen, waarna ze naar de startlocatie aan de Beneluxlaan lopen. Hier begint om 12.30 uur de 5 kilometer voor iedereen van 12 jaar en ouder en om 13.30 uur de Kidsrun van 1 kilometer voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Om 14.00 uur starten de 10 kilometer en de halve marathon. ,,Mensen kunnen zich hiervoor individueel inschrijven en bedrijven kunnen deelnemen aan de Bedrijvenloop (5 en 10 kilometer) door zich als team in te schrijven via de website. Grote deelnemer is Ziekenhuis St Jansdal en ook Broekhuis geeft met een grote afvaardiging invulling aan het thema Broekhuis beweegt mensen.’’

De inschrijving is sinds 8 december geopend en de organisatie hoopt in totaal op 1500 deelnemers. ,,Voorinschrijven kan tot en met 19 februari; daarna kan na-inschrijving bij de start op de dag zelf. Voorinschrijvers krijgen een week vooraf hun startnummer toegestuurd met de chip, zodat iedereen na afloop zijn tijd kan terugvinden op uitslagen.nl We vragen zoveel mogelijk op de fiets te komen; auto’s kunnen geparkeerd worden bij het NS-station.’’

Unitas stelt de nieuwe kantine beschikbaar voor de ruim 120 vrijwilligers, waaronder drinkposten en verkeersregelaars. Hiervoor zoekt de organisatie nog mensen, die zich via de website kunnen aanmelden.

De parcourscertificering liep tot 2021, waardoor het parcours dit jaar niet is gecertificeerd. De officiële nieuwe certificering geldt weer vanaf 2023, maar het parcours is nog wel hetzelfde. Na de start in het Slingerbos loopt dit door Stadsweiden, over het Zeepad langs het Wolderwijd en over de Botterbrug door Drielanden, langs sponsor Broekhuis en weer terug naar de finish.

Voor de winnaars van de diverse onderdelen wordt door de organisatie, in samenwerking met de sponsoren, een mooi prijzenpakket beschikbaar gesteld. ,,Ons doel is een leuke sportieve dag bezorgen waar deelnemers naar toe kunnen werken. Een kwalitatief evenement dat staat. Broekhuis heeft de intentie uitgesproken om nog drie jaar te sponsoren. Een deel van de opbrengst geven wij aan Jeugdfonds Sport & Cultuur.” De afgelopen twee jaar kon de 40e editie door corona niet doorgaan maar de organisatie denkt dat het nu wel lukt. ,,We houden iedereen via de site en Facebookpagina op de hoogte van de laatste coronamaatregelen, dit gaat in nauw overleg met de gemeente.”

www.halvemarathonharderwijk.nl

Halve marathon met de route over de fietsbrug over de A28. Foto van de Biezen.


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/sport/overig/777216/inschrijving-broekhuis-halve-marathon-open

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites