Project1: Zingen brengt samen

Deel dit artikel

Inloopavond op 22 augustus

HARDERWIJK – Met drie optredens tijdens Fête de la Musique in Ermelo had Project1 Koorprojecten voor het eerst na corona weer een uitvoering. De optredens van een half uur waren de afsluiting van het zomerproject. Vanaf 22 augustus gaat een kerstproject van start: Light it up!

 

Project1 is een koor voor volwassenen en is eind 2018 opgericht door Sander Worrell. Vorig jaar sloot zijn partner Henriëtte de Vries aan. Inmiddels is ook Rianne van Lint aangehaakt en is Project1 een stichting geworden. „Een stichting vergemakkelijkt het om de organisatie op ons te nemen, vandaar dat de bedrijfsvorm van eenmanszaak is omgezet naar een stichting. Wij zijn niet commercieel. Weliswaar verdienen we ons brood ermee, maar we hebben geen winstoogmerk. Een stichting vinden we daar beter bij passen. Daarbij zijn we nu met zijn drieën”, vertelt Henriëtte (38) uit Harderwijk. Samen met Rianne (44) runt zij de stichting en organiseert alle koorprojecten. Sander (44) richt zich volledig op het muzikale gedeelte.

Optredens Project 1 koor tijdens Fête de la Musique. (Foto’s: Rudger Yuri van Bokhorst).

Project1 gaat het vierde jaar in. „We hebben rond de 40 leden, vóór corona uitbrak waren dat er 60. We hopen het volgende project na de zomervakantie met volle kracht te starten. We gaan proberen om ook uit Zeewolde meer leden te krijgen. Daarbij kunnen we maximaal zo’n 70 deelnemers aannemen,’’ vertelt Henriëtte.

Bij het nieuwe project Light it up! wordt ook Zeewolde betrokken. ,,We gaan twee keer optreden in de Verbeelding, een theater in Zeewolde, een matinee en een avond op zaterdag 17 december. Op zondag 18 december hebben we de matinee in de Catharinakapel in Harderwijk. Het koor bestaat uit leden uit Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Elburg en is qua leeftijd heel gemêleerd. Sommige leden komen al jaren en bijna elk project trekt weer nieuwe mensen. De minimumleeftijd is 18 jaar.”

Er wordt een breed repertoire gezongen: variërend van Morning has broken, Lean on me, Avond, Adiemus tot Siyahamba, een Afrikaans lied. „We krijgen er ontzettend veel energie van om het te organiseren en halen veel plezier uit het samen zingen. Mensen ervaren een groot saamhorigheidsgevoel. Ze kijken er naar uit om mee te doen. Verbinden van mensen is onze passie.”

Elke maandagavond van 19.45-22.00 uur zijn de repetities in de aula van basisschool DOK19 aan de Flevoweg 73 in Harderwijk. „We starten weer op 22 augustus met een inloopavond, waarbij iedereen vrijblijvend sfeer kan proeven. Het is een open repetitie: we zingen bekende nummers met het koor. Een week later beginnen de repetities, in totaal zijn er 14.”

 

Bij het aankomend project is Maria van den Ham uit ’t Harde de nieuwe dirigente. Zij zal het koor begeleiden en Sander begeleidt op de piano. Zij stellen ook het repertoire samen. „Zo creëren we meer ruimte om aan zangtechniek, uitstraling en samenklank te werken.”

De kosten voor het aankomend project bedragen 145,- euro. Lid worden? Vul het contactformulier in op www.project1.nu of bel/app Henriëtte: 06-39741547

Optreden van Project 1 Koren tijdens Fête de la Musique op 18 juni in Ermelo.


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/lokaal/muziek/834663/samen-zingen-tot-aan-de-kerstdagen-in-groot-koorproject

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites