Royale nieuwbouwappartementen Wij Dichterskwartier in verkoop

Deel dit artikel

HARDERWIJK – Luxe afgewerkt, uitstekend geïsoleerd, vrij uitzicht en op loopafstand van het centrum van Harderwijk. Wonen in het nieuwe appartementencomplex betekent van alle gemakken voorzien zijn. De inschrijving is geopend en vanaf 23 augustus gaan de 24 appartementen van Blok E, Complex Ida Gerhardt, in de verkoop. De verkoopsite is vanaf heden online.
Marco Jansen
Wij Dichterskwartier bestaat uit vijf woonblokken met in totaal 220 appartementen aan de Couperuslaan en Handelsweg, deels op de plek van het voormalige pand van Rabobank. Blok A tot en met D zijn bestemd voor verhuur. Blok A is al bewoond, de woningen van Blok B en C zijn nagenoeg allemaal toegewezen. Eigenaar van het complex is investeringsmaatschappij Anders Invest uit Maarsbergen. De bouw is gestart in het najaar van 2021.

Vraag uit de markt

Enige tijd geleden was er een open dag voor de verhuur van blok B en vonden enkele mensen het jammer dat de appartementen niet te koop waren. „Steeds meer mensen kwamen met de vraag of ze een appartement konden kopen. Onze overweging was verhuur, maar doordat de vraag zo groot was, hebben we besloten om blok E, dat nagenoeg apart staat, te verkopen”, vertelt Johan van Renselaar, partner bij Anders Invest. Dit zijn 24 royale vier- en vijfkamer appartementen, goed bereikbaar met de lift. „Ik denk dat een groot aantal mensen het toch fijn vinden om een woning in hun bezit te hebben. De doelgroep die wij voor ogen hebben zijn mensen die gelijkvloers en centraal willen gaan wonen, op loopafstand van het centrum. De Albert Heijn is hier 500 meter vandaan. Ik verwacht met name senioren die hun huis verkopen en nog een keer in een mooi en ruim appartement willen wonen met bijvoorbeeld een hobbykamer, maar ook voor een werkend stel met kinderen zijn deze appartementen met vier en vijf kamers geschikt.”

Farshad Boin en Johan van Renselaar van Anders Invest voor het complex Wij Dichterskwartier een maand voor de bouwvak. foto’s: Marco Jansen

Nieuwbouw bezichtigen

Momenteel is het complex nog in aanbouw door Nijhuis Bouw uit Rijssen. De 24 appartementen gaan op 23 augustus, middels een open dag op locatie, in de verkoop maar men kan zich vanaf nu aanmelden als geïnteresseerde. Farshad Boin, manager vastgoed bij Anders Invest: „Je koopt nieuwbouw vrij op naam (‘v.o.n.’), maar uniek is dat het al gebouwd is. Rond augustus is het gebouw al bijna klaar. Mensen kunnen de woningen bezichtigen, waar je normaal nieuwbouw op papier koopt. Bij dit project kun je zien wat je koopt. Het zijn 24 royale appartementen, veelal met drie slaapkamers en sommigen met vier slaapkamers. Allemaal hebben ze een balkon als individuele buitenruimte, sommige appartementen hebben zelfs twee balkons. Tussen de gebouwen wordt een grote gezamenlijke binnentuin gerealiseerd, waarbij volop ruimte zal zijn om elkaar te ontmoeten. De bewoners kijken uit op de vijver of richting het centrum. Een ander voordeel is dat de planning niet uitloopt en dat er geen bouwtermijnen betaald hoeven te worden. Aan het eind van het jaar staat de oplevering gepland. De koper heeft zekerheid en weet wat hij of zij koopt.”

 

Nieuwbouw bezichtigen kan bij WijDichterskwartier.

Royaal, luxe en duurzaam

De twee kleinste appartementen zijn 102 m2, de zes grootste hebben een woonoppervlak van circa 130 m2 groot. De rest zit daar tussenin. Farshad: „Het zijn mooie, grote appartementen, met een luxe afwerking als basis: een hoogwaardig afgewerkte badkamer en toilet. De wanden zijn behangklaar opgeleverd en voor de vloer en de keuken worden stelposten beschikbaar gesteld, zodat de bewoner het zelf kan invullen.”

Johan vult aan: “Het zijn duurzame woningen met vloerverwarming en vloerkoeling en naar verwachting label A++ als energielabel. Het gebouw heeft een WKO-installatie: een warmte- en koudeopslag. Warmte en koeling is afkomstig van twee bronnen in de bodem. Het systeem is overal in het complex toegepast.”

De half verdiepte parkeergarage heeft circa 200 parkeerplekken.

De half verdiepte parkeergarage heeft circa 200 parkeerplekken. Bewoners huren een vaste parkeerplek bij Anders Invest en er komen openbare parkeerplaatsen om het gebouw heen voor bezoekers. Ook heeft ieder appartement beneden een eigen berging.

Het woonblok heeft vier en vijf bouwlagen met een gezamenlijke daktuin op de parkeergarage. Deze parkachtige setting wordt een ontmoetingsplek voor de bewoners. Er ligt een concept tuinontwerp met jeu de boulesbaan, diverse zitjes en verlichting. In Blok B wordt nog een gemeenschappelijke ruimte voor alle bewoners gerealiseerd.

Prijzen van de appartementen liggen tussen de €460.000,- v.o.n. tot €535.000,- v.o.n.. Randmeer Makelaars en Makelaarschap zijn ingeschakeld voor de verkoop. Johan: „Het zou mooi zijn als we mensen uit de regio kunnen vestigen en we hopen ook dat we met dit project de doorstroom in Harderwijk kunnen faciliteren.”

www.wijdichterskwartier.nl


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/reader/72248#p=6

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites