‘Officieel Zeewolde, wij noemen het Harderwijk-noord’
’We gaan bij Suus eten’ is als het gevoel dat je thuis komt en bij je moeder gaat eten.’ Die laagdrempelige huiskamersfeer willen Maarten en Suus Nieuwenhuis uitstralen met ’t Huus van Suus aan de Harderhaven. ,,Of je zakelijk wilt dineren of een daghap bestelt nadat je in je havenkloffie geklust hebt; het mag allemaal.’’
Recently lots of best online casino switzerland players got into the Huus van Suus restaurant in Harderwijk. The restaurant has a great atmosphere and the food is excellent. The service is top-notch, and the staff is always willing to help. The restaurant is also very reasonably priced, making it an ideal spot for a casual meal.
The restaurant has a warm and welcoming atmosphere, and the staff are always willing to help. The menu is extensive and includes everything from burgers to fish dishes. There is something for everyone at Huus van Suus, making it a popular choice for both casual diners and special occasion guests like casino players
The restaurant has a large selection of dishes, including seasonal specials. The chef prepares his food with fresh and local ingredients, making each dish unique. Huus van Suus also offers a wide range of drinks and cocktails, as well as a variety of desserts. Guests can relax and enjoy their meal in comfortable surroundings.
ZEEWOLDE – Maarten Nieuwenhuis (37) is sinds 2007 cateraar, zijn vrouw Suus (35) komt uit de zorg. De afgelopen twee jaar runde het Harderwijkse stel restaurant Kokkies aan de Boulevard in Harderwijk.
Maarten: ,,De cateringwereld verandert snel: slagers worden ook cateraars en met die marktprijzen kan ik niet mee doen. Ik zocht naar een andere dagelijkse invulling en dan kom je al snel bij het restaurantwezen uit. Catering blijf ik doen, maar wel voor grote partijen vanaf 50 personen en evenementen als dat weer kan.”
‘Samenwerking goed bevallen’
Kokkies was een mooie kans om de samenwerking uit te proberen. Suus: ,,Een pannenkoekenhuis was niet onze ambitie, maar het samenwerken is goed bevallen. Omdat de vergunningen nog niet rond waren voor de sloop, mochten we een jaar langer door, tot eind augustus 2020.’’
Waar ze met Kokkies vooral toeristen en gezinnen met kinderen na een dagje Dolfinarium een pannenkoek voorschotelden, willen Suus en Maarten het met hun nieuwe restaurant heel anders doen. Suus: ,,We zagen dat mensen na de lockdown heel graag weer wilden komen, en dat gaf ons vertrouwen om een nieuwe zaak te openen. Het idee dat wij voor ogen hadden – een groot terras – was in Harderwijk niet haalbaar.”
Verbouwing
Hun oog was al eerder op de voormalige locatie Restaurant Hardersluis gevallen. Maarten werkte er al in 2003, Suus kent de huurbaas, Robin Schalij van een horeca bijbaantje bij de Haven van Harderwijk. Dat het restaurant veel achterstallig onderhoud had, was hun bekend. Maarten: ,,Veel mensen dachten dat we hier niets meer van konden creëren, maar we gingen onze gang en hebben alles aangepakt: het hele interieur, toiletten, serre, terras en ingang zijn vernieuwd.”
Eind november, toen ze de sleutel kregen, lag Suus nog in het ziekenhuis. ,,We kregen die periode ook een kleine, Guusje. De moodboards met logo lagen in het ziekenhuis.’’
Het resultaat na maanden rigoureus verbouwen is een eigentijdse zaak die laagdrempelig is en gezelligheid uitstraalt.
Harderwijk-noord
In februari begonnen ze al met een ‘Guusjes to go’ uitgiftepunt. Suus: ,,We hadden koffie en ijsjes voor fietsers die langs kwamen; dat is snel uitgebreid met een afhaal borrelbox. Die gingen in het weekend heel hard. Er komen veel verschillende mensen voorbij: van campings en vakantieparken, fietsers, wielrenners, motorrijders en heel veel havengasten. Ook nieuwsgierige vrienden en bekenden en andere Harderwijkers weten ons te vinden: je moet het aquaduct onderdoor, maar dan ben je zo in Harderwijk. Het is officieel Zeewolde, maar we noemen het Harderwijk-noord.’’
Suus en Maarten staan voor een ongedwongen sfeer, wat je terugziet op de menukaart. Chefkok Maarten wil ouderwets koken en gaat terug naar de basis: ,,Waar kun je nog goede Hollandse biefstuk, saté of slibtong met gebakken ui en champignons, opgebakken aardappels en groente eten? Het is een beetje Bourgondisch; lekker eten voor een schappelijke prijs. We werken veel met lokale leveranciers.” Naast de basis menukaart is er een krijtbordmenu lunch en diner, dat wekelijks wisselt. ,,Ook is er vijf keer per week een gezonde maaltijd als daghap beschikbaar die je hier aan de bar kunt eten en die we ook kunnen bezorgen.’’
Sloep huren
’t Huus van Suus wil de mooie locatie aan het water optimaal benutten en heeft daarom samenwerking gezocht met de buurman B&B Bootverhuur. ,,Mensen kunnen een sloep huren en een borrelbox meenemen, of hier lunchen en dan gaan varen. Ook serveren we een 3/4-gangenmenu op hun chaletboot.’’
Suus en Maarten hebben op hun terras ruimte voor 250 personen; binnen telt het restaurant 75 plaatsen. Dat er nu maximaal 50 bezoekers buiten mogen komen vindt Suus om op te starten niet zo erg. ,,We kunnen nu rustig indraaien en de routing uit proberen. De keuken is als corona het toelaat dagelijks vanaf 10.00 tot 21.00 uur open en bij drukte langer. We willen mensen echt blij kunnen maken en verwennen.’’
Restaurant ’t Huus van Suus
Harderhaven 32 Zeewolde
0320-288173
Bron: