TV Frankrijk bestaat 30 jaar

Deel dit artikel

‘We zijn een bruisende club voor iedereen’

HARDERWIJK – Tennisvereniging Frankrijk bestaat 30 jaar en vierde dit jubileum afgelopen zaterdag met een borrel, buffet en feestavond met zanger.

TV Frankrijk is een recreatieve tennisvereniging met 350 leden. De vereniging heeft de laatste jaren veel nieuwe jeugd- en seniorleden als ook G-tennissers mogen verwelkomen. Het totale aantal leden is licht gegroeid. „Het bestuur heeft samen met tennisschool New Dutch Opportunities twee jaar geleden geïnvesteerd in de jeugd. Kinderen tot 18 jaar mogen twee jaar lang gratis bij ons trainen en gratis meedoen aan alle jeugdactiviteiten op de club. Alleen de contributie van 90 euro per jaar moet worden betaald. Deze actie loopt nog door’’, vertelt Henriët van Malestein, bestuurslid communicatie en ledenwerving. „Wil je naast de zaterdagochtend extra trainen, dan betaal je dat zelf.” Het geeft de jeugd meer vastigheid zodat ze langer gebonden blijven aan tennis, weet voorzitter Jerrel de Paauw.

VERNIEUWD CLUBHUIS

Het sportpark telt vijf kunstgrasbanen die het hele jaar bespeelbaar zijn. Begin dit jaar is het clubhuis in drie maanden tijd volledig gerenoveerd door vrijwilligers en goede vaklieden. „Het was hard toe aan vernieuwing, zo’n grote verbouwing hebben wij in 30 jaar nog niet gehad  Omdat het clubhuis in coronatijd dicht moest, konden we alles wat op de planning stond in één keer doen’’, vertelt Jerrel. „De keuken is verbouwd en compleet vernieuwd, net als de kleedkamers. Alles in de kantine is vernieuwd: de bar, vloeren, gestucte wanden, meubilair en geluidsinstallatie en tv’s. Ook zijn we toegankelijker voor minder validen door een nieuw invalidentoilet. We zijn financieel gezond en dus konden we dit doen. Op 1 april is het clubhuis geopend en 23 april is de opening met onze leden gevierd.”

Henriët vult aan: „We wilden één geheel qua stijl en uitstraling. We hebben een huiselijke sfeer gecreëerd. Ons motto is ‘Een club voor iedereen’ en dat willen we ook uitdragen in het clubhuis als plek waar je je thuis voelt. Tijdloos, warm, uitnodigend, persoonlijk en gezellig.”

TV Frankrijk biedt sinds januari ook G-tennis aan, speciaal voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of andere beperking. Henriët: „Wekelijks krijgen twaalf G-tennissers een uur les en drinken daarna met elkaar een drankje aan de bar. Op dit moment is er ook een proef met rolstoeltennissers.”

De voorzitter noemt TV Frankrijk een bruisende club. Leden spelen voorjaarscompetitie in april en mei en najaarscompetitie in september en oktober. Verder zijn er veel interne toernooien, een interne wintercompetitie en elke dinsdag tossavond.

„Op zaterdag 24 september organiseren we een Open dag vanaf 12.30 uur tot 15.30 uur. Dan zijn er clinics voor jeugd en senioren, gevolgd door een clinic G-tennis. De hele middag kunnen mensen kennis maken met tennis en zelf een balletje slaan. Ook is er een mooie actie om lid te worden.”

www.tvfrankrijk.nl

Het thuiskomerstoernooi op 16 augustus typeert de gezellige sfeer bij TV Frankrijk. ,,We zijn een open, bruisende club.” foto: Lonneke van Baasbank

 


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/reader/69411/2475100/tv-frankrijk-bestaat-30-jaar#p=3

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites