Veluvia Deli & Events verbindt Havenkwartier

Deel dit artikel

HARDERWIJK – Met een rondleiding, kopje koffie, bonbons en molenkoeken was donderdag de officiële start van Veluvia Deli & Events. De delicatessenwinkel annex evenementenbureau wordt gerund door Wim van de Kamp.

Van de Kamp was voor de familie Roelofsen de juiste kandidaat uit 15 sollicitanten. “Het was een pre dat hij veel evenementen heeft georganiseerd met zijn cateringbedrijf’’, vertelt Jacolien Roelofsen. “Hij weet wat sjouwen is.’’

De 32-jarige Van de Kamp woont sinds vier jaar weer in Harderwijk, na een verblijf van tien jaar in Amsterdam. Hier was hij chefkok en bedrijfsleider van verschillende horecazaken in Amsterdam. “Ik  zou met mijn vriendin en zoontje een half jaar naar Australië gaan. We hadden de camper om rond te trekken al geboekt, maar dat ging door corona niet door. Ik was gestopt met mijn cateringbedrijf en na een tijdje stilstillen ging het weer kriebelen.’’

Eventmanager Wim van de Kamp en medewerkster Nienke Mazier staan in de winkel.

Hij is op 10 mei begonnen als eventmanager en heeft de nieuwe naam Veluvia Deli & Events bedacht. Van de Kamp wil het evenementenseizoen weer op gang brengen. De start omschrijft hij als een ‘beetje ingetogen’. “We leiden mensen rond over het terrein en laten zien wat er gebeurt. De nieuwe smid geeft workshops in de smederij en ook in de molen zijn er workshops. De winkel is onze huiskamer. Vanuit hier is het mogelijk om allerlei evenementen te boeken met varen, smeden, roken en de molen.”

De ruimte is multifunctioneel: een fysieke plek om het Havenkwartier te verbinden, evenementen te organiseren en lekkernijen te verkopen. Hoewel Veluvia als evenementenbureau meerdere partijen kan inhuren is er een eerste samenwerking met Chez Brochard. “We verkopen de producten die Koos ook in zijn restaurant heeft: in coronatijd is er veel gerookte zalm en bisque (kreeftensoep) verkocht. Dit willen we blijven doen. Ook verkopen we de huiswijn, zijn biertjes, de koffiebonen, zelfgemaakte mayonaise en de bonbons van patissier Quint. Ik ben trots op de mooie collectie visconserven – o.a. sardientjes makreel en vispaté voor de borrelplank, wat je in havengebieden veel ziet. We hebben havermout, muesli, pasta- en pizzameel van de molen en sleutelhangers en flesopeners gemaakt door de smid. Tot slot verkopen we smokers om thuis vis, vlees, gevogelte en groente te roken op het gasfornuis.” Molenkoekjes bij de koffie en Oudhollands snoepgoed staan nog op het wensenlijstje.

Wim van de Kamp verkoopt in de delicatessenwinkel onder meer wijn, bonbons, molenkoeken, visconserven en biertjes.

Veluvia Deli & Events

Havendijk 1

3846 AC Harderwijk

06-14227656

welkom@veluvia.nl

www.veluvia.nl


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/nieuws/algemeen/1068336/veluvia-deli-events-verbindt-havenkwartier

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites