Zwart-Wit’63 wil 60-jarig bestaan groots vieren

Deel dit artikel

Jubileum start met Duck-To Eendjesrace

HARDERWIJK – In 2023 bestaat Zwart-Wit’63 60 jaar en de voetbalclub viert dit met een jubileumweek van 17 tot en met 20 mei. Om alle festiviteiten en activiteiten financieel mogelijk te maken is er op zaterdag 22 april de Duck-to Eendjesrace in de Haven van Harderwijk. De lotenverkoop start medio november.

,,De Duck-to Eendjesrace is een ludieke manier om geld in te zamelen om groots uit te pakken in de jubileumweek”, vertelt Angenieta Garcia y Draijer van de jubileumcommissie, die al een half jaar bezig is met de voorbereiding op het jubileum. ,,Een ‘racecircuit’ langs de boulevard, dat gebeurt niet zo vaak’’, weet voorzitter van de jubileumcommissie Jeroen IJzerman. Er zijn 4800 badeendjes ingekocht voor de Duck-To Eendjesrace. ,,We willen iets ludieks doen en als Tomassen Duck-to verbinden wij hier als sponsor onze naam aan. Er staat op de boulevard een grote kraan met een big bag en om 13.30 uur worden alle eendjes in de Haven van Harderwijk tussen de drijflijnen losgelaten. Deze worden door de stroming een trechter in gedreven en het eendje dat als eerste binnenkomt wint de hoofdprijs, een elektrische FAT-bike, beschikbaar gesteld door Profile Wigger. In totaal zijn er 60 mooie prijzen te verdienen, van een 55 inch flatscreen tv tot Playstation 5.”

De race staat onder toezicht van notaris Stephanie Scheiberlich van Kern notarissen. Zij doet vanaf een boot de trekking. Angenieta: ,,De eendjes worden allemaal uit het water gehaald, er blijft niks achter. We geven ze weg aan een goed doel. We hopen dat iedereen komt kijken bij de trekking. Prijswinnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld.”

Alle eendjes corresponderen met een lotnummer. De loten kosten 5 euro en worden de komende weken verkocht. ,,Alle jeugdleden gaan langs de deuren in Harderwijk en de loten kunnen contant of per automatisch incasso worden betaald.” Lenny (6), speler uit JO8-1, is één van de jongste spelend leden en overhandigde zaterdag het eerste lot aan voorzitter Goossen van der Sluis. De loten zijn ook te bestellen via een mail naar jubileum60@zwartwit63.nl Alle informatie over de race is te lezen op https://www.zwartwit63.nl/486/60jarigjubileum/.

Lenny, een van de jongste spelende leden, reikt het eerste lot uit aan voorzitter Goossen van der Sluis. (foto: Marco Jansen)

Jubileumweek

Van 17-20 mei gaat Zwart-Wit’63 haar jubileum groots vieren met activiteiten voor jong en oud. Er staat de hele week een feesttent op het terrein aan de Parkweg, elke avond is er muziek. ,,We starten woensdag 17 mei met een receptie voor genodigden. Op donderdag 18 mei is het Hemelvaartsdag en organiseren we voor oud-leden een brunch. Deze mensen gaan we actief benaderen. Maar ze kunnen zich ook opgeven via door een mail te sturen naar jubileum60@zwartwit63.nl Ook Zwartwitters die al heel lang lid zijn en actief betrokken zijn bij de club, kunnen zich aanmelden. Die dag is er ook een 7×7 toernooi en ’s avonds livemuziek.”

Op vrijdag 19 mei is de jeugddag en de hoofdactiviteit van het programma is de komst van FC Creators. Jeroen: ,,De jeugd is hier laaiend enthousiast over. Deze vloggers op YouTube vormen een voetbalteam dat een wedstrijdje gaat spelen tegen een team van Zwart-Wit. Een aantal gaat een spectaculaire helikopterlanding maken.”

Op zaterdag 20 mei komt FC De Rebellen naar Harderwijk. Dit is een team bekende oud-profvoetballers, onder wie Andy van der Meijde, Glenn Helder, John de Wolf, Pascal Bosschaart en de Belgische keeper Jean-Marie Pfaff. ,,Zij geven ’s middags een clinic aan alle jeugdleden en spelen een wedstrijd tegen een combinatie-elftal van Zwart-Wit met ook spelers van het eerste.” De jubileumweek wordt afgesloten met een Black&White party met drive in show van Q-Music en optredens van live-artiesten.

De jubileumcommissie van Zwart-Wit’63 is al een half jaar in voorbereiding op de viering van het 60-jarig bestaan. (eigen foto)


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites