‘Hier gaan we niet meer weg’

Deel dit artikel

Peter en Jennifer Brouwer vinden droomhuis

Peter en Jennifer Brouwer hebben in een jaar tijd drie verhuizingen achter de rug, maar het was de zoektocht zeker waard. Sinds juli woont het van origine Puttense stel in een mooie hoekwoning in Stadsweiden, met prachtig uitzicht over het Wolderwijd.

In augustus vierden Peter (37) en Jennifer Brouwer (31) op hun nieuwe stek dat ze tien jaar samen waren. Samen met zoontje Joren (15 maanden) hebben ze aan de rand van de wijk Stadsweiden hun droomplek gevonden. Terwijl de herfstzon deze morgen naar binnen schijnt, genieten de nieuwe bewoners van het uitzicht over het randmeer. Peter: ,,Je moet je lekker voelen in een huis. Rationeel is het een jaren ’70 hoekwoning, maar de sfeer is super en de plek is grandioos. Het contact met de buurt is al heel erg leuk. Hier gaan we niet meer weg.”

Eigen boot

Hun nieuwe huis is mede te danken aan de alertheid van Maurits Buis van Randmeer Makelaars, die contact opnam met de melding dat de woning in de verkoop kwam. En dat terwijl de familie Brouwer amper een halfjaar eerder was neergestreken in een woning 50 meter verderop in de wijk. ,,We woonden daar net en hadden nog niet eens alles uitgepakt. Het was letterlijk verhuizen met de kruiwagen”, vertelt Peter, projectleider van beroep. ,,We wilden graag naar Harderwijk verhuizen omdat we een eigen boot hebben en veel op het water te vinden zijn. Zo konden we in de buurt van het meer een uitgebouwde tussenwoning kopen met veel ruimte. Daar konden we redelijk snel in, net voor de winter van 2018.”

De keuken en eetkamer waren al met veel gevoel voor sfeer afgewerkt door de vorige eigenaar.

Mooi afgewerkt

Tijdens een wandeling langs het water viel hun oog op de hoekwoning, die opviel door de mooie afwerking. Een mooi huis met uitzicht over het Wolderwijd. ,,Als dit vrij zou komen, hielden we ons aanbevolen”, gaf Jennifer, sportbegeleidster in een fysiotherapie praktijk, de makelaar mee. ,,Twee weken later belde Maurits en nog dezelfde dag zijn we gaan kijken. De vorige eigenaar had alles van beneden tot de zolder zo mooi afgewerkt, dat we er niets aan hoefden te doen. Overal lagen houten vloeren en dezelfde tegeltjes in toilet en badkamer. Een warme uitstraling in een klassieke stijl. We hebben na de bezichtiging nog dezelfde dag een bod gedaan en aan het eind van de week was het rond. Een paar maanden later konden we er in. Ook de vorige eigenaar dacht met ons mee met een vervroegde sleuteloverdracht.”

Tekst gaat verder onder de foto

Door het grote raam in de zitkamer kijken Jennifer en Peter Brouwer uit op het water.

Ook bij de verkoop van het vorige huis vielen de puzzelstukjes op hun plek. Peter: ,,Toen we ons huis wilden verkopen kregen we een briefje door de bus met wensen die overeen kwamen met ons huis. We hebben gelijk Maurits gebeld. Het huis was al verkocht vóór het op Funda stond.”

Betrokken

De slagvaardigheid en persoonlijke benadering noemen ze als pluspunten voor Randmeer Makelaars. Jennifer: ,,Ze doen moeite om te weten wie je bent en wat je wilt. Al het personeel van het kantoor is langs geweest om de woning te bekijken, zodat ze er wat over konden vertellen. Ook waren ze erg goed bereikbaar.”

Genieten

Het stel kent elkaar al 15 jaar en ging aan het begin van hun relatie samenwonen in een huurhuis in Putten. Gezien de hoge huizenprijzen destijds in Putten kozen ze voor Ermelo. Peter en Jennifer woonden in de periode 2012-2018 zeven jaar in een bomenrijke buurt in Ermelo. Ook dit huis is door Randmeer Makelaars verkocht. Na drie verhuizingen in een jaar en drie verschillende slaapkamers voor Joren kan het genieten nu beginnen. Jennifer kijkt al uit naar volgende zomer: ,,Je loopt zo naar het strandje toe of zit ’s avonds voor het huis.” Peter: ,,We hebben al 70 jaar een bootje in de familie. Dat komt hier te liggen, zodat Jennifer volgend jaar kan leren zeilen. Geweldig mooi!”

Jennifer en Peter Brouwer met zoontje Joren voor hun huis met fraai uitzicht over het Wolderwijd.

Verhuisverhaal verschenen in het Kontakt Harderwijk/Ermelo van 6 november 2019.

Artikel mede mogelijk gemaakt door:


Bron:

https://deeljenieuws.hetkontaktharderwijk.nl/reader/56322/2013102/sfeer-met-uitzicht-op-water

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites