Nieuw thuis, nieuwe start

Deel dit artikel

Binnenstadswoning Jolanda Oldewarris ‘warm en knus’

Door een veranderde gezinssituatie wilde Jolanda Oldewarris een nieuwe start maken in een ander huis. Eind december 2018 verruilde zij haar twee-onder een kap woning in Drielanden voor een ruime woning in de binnenstad.

Jolanda Oldewarris (59) Personal Banking Particulier bij ABN Amro, is een echte Harderwijkse. Haar vader had vroeger een winkel in huishoudelijke artikelen, Oldewarris, in de binnenstad. ,,In de Kerkstraat hadden ze altijd hun opslag. Het is speciaal dat ik hier nu als dochter terugkeer. Ik zag dit huis op Funda en het sprak me heel erg aan. Ook een vriendin, die hiernaast is geboren, wist dat het een leuk huisje was.”

Nieuw begin

Aanleiding voor het zoeken naar een ander huis was een gewijzigde gezinssituatie. ,,We woonden met onze twee kinderen in een groot huis aan de Mozartdreef in Drielanden. Dat was uitgebouwd, had een grote achtertuin en dakterras aan de voorkant. Maar aangezien mijn zoon in Amsterdam woont en dochter in Utrecht, was dat huis veel te groot om alleen in te wonen. We hebben daar als gezin 23 jaar gewoond en een leuke tijd gehad, maar ik wilde opnieuw beginnen.”

Tekst gaat verder onder de foto

De verlengde woonkamer met keuken, zithoek en aan de straatkant de eettafel. Foto: Marco Jansen

Stressvol

Jolanda was na een bezichtiging van de stadswoning met Randmeer Makelaars gelijk om en had binnen twee weken het huis gekocht. ,,Dat was juni 2018. Mijn oude huis was na drie maanden verkocht onder voorbehoud. Maar de kopers kregen 2,5 maand later de financiering niet rond. Mijn huis moest dus opnieuw in de verkoop. Het was een stressvolle tijd waarbij Randmeer Makelaars mij goed heeft opgevangen. Ik kon altijd Whats-app’en. Er was een groepsapp waarin ik kon communiceren en gemeld werd wanneer een kijker kwam. Daar zijn ze erg goed in. Het kantoor heeft daar veel prioriteit aan gegeven en na twee maanden was het alsnog verkocht.”

Alles nieuw

Jolanda had veel zin in haar nieuwe woning en probeerde zich vooral daarop te focussen. Maar ook dat ging niet zonder hobbels: er waren achteraf nogal wat gebreken aan het pand uit 1903. ,,Het bouwtechnisch onderzoek was niet goed gedaan en de twee dakkapellen bleken toch rot te zijn. Dat was een tegenvaller, maar het bouwbedrijf heeft er twee nieuwe van kunststof opgezet. Het ziet er prachtig uit en het huis is daardoor meer waard geworden. Voor de binnenkant heb ik een vriend aangesteld als ‘aannemer’. Hij heeft alles op papier gezet wat moest gebeuren. Ik heb veel uit laten breken, ik wist precies wat ik wilde. Het huis is van boven naar beneden geschilderd en gestuct (waarbij het plafond nog naar beneden kwam), de benedenvloer is behandeld met olie en op de eerste verdieping white washed. Ook wilde ik op de eerste verdieping een tweede eetkamer naar het dakterras toe. De keuken was blauw met een glinsterend blad met spikkeltjes. Het front is nu grijs-zwart gespoten, het blad is nieuw, net als een spoelbak en Quooker.”

Tekst gaat verder onder de foto

Op de verdieping heeft Jolanda een tweede eetkamer ingericht, uitkijkend op het dakterras. Foto: Marco Jansen

Gezellig

Inmiddels voelt het helemaal als haar thuis, dat voor haar ‘knus en warm’ aanvoelt. ,,Ik wilde kleiner wonen, maar dit is alsnog een groot huis. Maar het voelt erg goed.¬†¬†houd van koken en heb ik in de zomer eters, dan gaan we boven buiten zitten. Het is ook leuk om daar binnen te eten. Beneden heb ik de eettafel naar de voorkant verplaatst. Je kijkt uit op een heel leuk straatje. De ligging kan niet beter.” In oktober heeft Jolanda een housewarming gegeven op zaterdagavond. ,,Het was heel sfeervol en gezellig met statafels. De buren kende ik al en de overburen ook. Ze noemen dit niet voor niets ‘De gezelligste straat van Harderwijk’. Ik zit in de binnenstad en heb alles hier. Ik heb een goede keus gemaakt en daar heeft Randmeer Makelaars mij goed bij geholpen.”

Jolanda Oldewarris is blij met haar huis aan de Kerkstraat, die bekend staat als ‘de gezelligste straat van Harderwijk’. Foto: Marco Jansen

 

Verschenen op 4/12/19 in Het Kontakt Harderwijk/Ermelo

Verhuisverhaal mede mogelijk gemaakt door:


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites