Wonen in sfeer jaren ’30

Deel dit artikel

Michael en Karlien Bonestroo vertellen over verbouwing

ERMELO – Een jaren ‘30 woning was altijd hun wens. Michael en Karlien Bonestroo vonden twee jaar geleden hun droomwoning op Funda: een twee onder één kap woning aan de rand van het centrum in Ermelo. Maar daar moesten ze nog wel flink mee aan de slag.

Michael (43) groeide op in Ermelo; Karlien (35) is geboren en getogen Harderwijkse. In 2009 gingen ze samenwonen, destijds in een tussenwoning in nieuwbouwwijk Drielanden in Harderwijk. Hier werd ook dochtertje Sara (3) geboren. ,,We wilden heel graag naar een jaren ’30 woning, maar waren niet actief aan het zoeken. Deze woning, een twee onder één kap uit 1939, kwam spontaan op ons pad. Er woonden mensen van in de 80. Het was netjes, maar wel gedateerd. Er moest zoveel aan gebeuren”, vertelt Karlien, vestigingsmanager bij uitzendbureau FlevoDirect.

Michael: ,,Dit huis heeft een halfjaar te koop gestaan. We zijn er heel vaak langs gereden. Dit huis had potentie, maar er moest serieus veel verbouwd worden en we moesten behoorlijk investeren. We konden er doorheen kijken en met de lage rente en wat overwaarde was de stap makkelijker te maken. Het was een gunstige tijd.”

Bovenal kon de beroepsschilder zijn passie kwijt in het project. ,,Ik heb een eigen schildersbedrijf en dit rustige, sfeervolle plekje is ook reclame voor mensen die binnenkomen of voorbij fietsen.”

 

Prettige begeleiding

Karlien zegt over de begeleiding vanuit Jan van den Berg Makelaardij: ,,Dit vond ik heel prettig. We hebben twee keer een bezichtiging aangevraagd. Dat was geen probleem. Ons huis moest ook in de verkoop, dat hebben we ook bij deze makelaar gedaan. Het was goed voor elkaar, met professionele onderscheidende brochures. We hadden veel bezichtigingen en binnen een maand was ons huis succesvol verkocht.”

 

Authentieke details

December 2017 kregen ze de sleutel en daarna kon het klusproject aanvangen. Michael heeft het werk voor 60 procent zelf gedaan. ,,We moesten duurzaam isoleren. Alles was enkel glas. Boven zijn HR++ ramen geplaatst, het plafond is vervangen en opnieuw gestuukt en de spouw geïsoleerd. Het huis is nu energiezuiniger en houdt meer warmte vast. Ook wilde ik alle details terugbrengen, van deurklinken, sierlijsten tot de trekdeurbel aan toe. Het rookkanaal functioneert weer voor de nieuwe kachel.” Karlien vult aan: ,,De installatie was ouderwets met bakeliet knoppen. Er zijn nu nieuwe groepenkasten.”

Tekst gaat verder onder de foto

De muur is uitgebroken en er is een nieuwe keuken met beton gegoten blad geplaatst. Foto: Marco Jansen

Een binnenmuur is uitgebroken en er is een nieuwe keuken geplaatst. Michael ontdekte in de hal een granieten vloer onder het zeil, die weer naar boven is gehaald. ,,Als je alles opnieuw opbouwt, kun je dat naar eigen smaak doen”, zegt Karlien. ,,We kozen voor een keuken met beton gegoten blad, hout en hoogglans wit. Ook de hele voortuin en oprit zijn opnieuw aangelegd.” In de achtertuin is het bakhuisje opnieuw opgebouwd en fungeert nu als kantoor aan huis voor Michael.

 

Na een verbouwing van twee maanden wonen ze sinds februari 2018 ‘authentiek gemoderniseerd, warm en sfeervol.’ De oorspronkelijke details, zoals een originele ingebouwde hoekkast, kozijnen en glas in lood ramen, maken het af. Ze voelen zich na anderhalf jaar helemaal thuis op hun nieuwe stek. Karlien: ,,De locatie van dit huis vinden we super: een rustige straat, maar je loopt zo het centrum in. Ik heb geen moment moeten wennen.” Michael: ,,Het voelde als thuiskomen in Ermelo.”

Tekst gaat verder onder de foto

De authentieke glas in lood ramen geven sfeer, evenals de nieuw geplaatste houtkachel. Foto: Marco Jansen

Karlien: ,,De badkamer is nog een project, maar het eerstvolgende is de zolder.” ,,We doen het om financiële redenen in fases”, legt Michael uit. Tijdens de verbouwing heeft hij veel geleerd. ,,Het is durven en doen. Met hulp van anderen kun je een hoop bereiken.”

 

Michael en Karlien Bonestroo met dochter Sara voor hun gerenoveerde jaren 30 woning in Ermelo. ,,De locatie van dit huis, dichtbij het centrum, vinden we super.’’ Foto: Marco Jansen

Verhuisverhaal verschenen in het Kontakt Harderwijk/Ermelo van 9 oktober 2019.

 

Voor meer verhuisverhalen en inspiratie:

www.janvandenberg-makelaar.nl

www.abhomestyling.nl

 


Bron:

http://www.hetkontaktermelo.nl

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites