Als mede-eigenaar Randmeer Makelaars verder uitbouwen

Deel dit artikel

De stap om toe te treden tot de vennootschap van Randmeer Makelaars zat al veel langer in de planning en heeft recent plaatsgevonden. Vlak voor de jaarwisseling, op 28 december, zijn de aandelen bij de notaris gepasseerd en is Maurits Buis (36) met oprichter Danny Klaassen (50) mede-eigenaar van het NVM makelaarskantoor geworden.

Randmeer Makelaars bracht het nieuws op 5 januari naar buiten en dat leidde tot een hausse aan likes en felicitaties op social media. Veelzeggend voor de positie die Randmeer Makelaars in Harderwijk heeft verworven: het kantoor is lokaal al jaren marktleider in de bestaande woningbouw.

Voor Harderwijker Maurits Buis, die er al 13 jaar werkt, voelt het gezamenlijk eigenaarschap als een logische stap. ,,Danny heeft jaren geleden al gezegd dat ik eens na moest denken over participeren in de zaak als mede-eigenaar. Dat was nog voor de tijd dat ik in 2014 officieel werd beëdigd als register makelaar en taxateur. Omdat ik daar druk mee was, zijn we er later over gaan brainstormen. Daarna is het nog enkele jaren uitgesteld. Een andere afweging had kunnen zijn om voor mijzelf te beginnen, maar die behoefte heb ik nooit gehad, gezien de uitstekende werkrelatie met Danny en ons mooie team. We hebben onderling een leuke wisselwe rking en we vullen elkaar goed aan. Ik zie meer toekomst in het versterken van het merk Randmeer Makelaars dan op eigen voet verder te gaan.”

Danny Klaassen (links) en Maurits Buis runnen nu samen Randmeer Makelaars. Eigen foto

In de praktijk zal er voor Maurits niet heel veel veranderen. ,,Ik heb hier de laatste jaren al mogen werken alsof ik mede-eigenaar was. Toen ik in loondienst werkte, overlegde Danny ook al veel met mij, nu nemen we grote beslissingen altijd in overleg. Zoals voor de aankoop of huur van een pand of een auto voor het personeel. Qua verantwoordelijkheidsgevoel en beslissingsbevoegdheid wordt het wel anders.’’

Stabiele opbouw

Terugkijkend op de afgelopen periode is stabiliteit het sleutelwoord. Dat geldt zowel voor het makelaarskantoor als de gestage carrièreopbouw van Maurits Buis. Hij streek in 2007 neer bij Randmeer Makelaars. ,,Na mijn havo en opleiding bouwkunde, werkte ik een jaartje bij een groot landelijk bouwbedrijf, maar kon niet wennen aan de vroege tijden. Daarna volgde ik de opleiding Management, Economie en Recht met specialisatie Makelaardij Onroerend Goed in Zwolle. Voor mijn afstudeerstage zocht ik een makelaarskantoor en de klik met Danny was goed. Een toegankelijke makelaar die het jaar ervoor (2006) Randmeer Makelaars was begonnen.”

Na een afstudeerstage van 9 maanden beviel de samenwerking van twee kanten goed en kreeg Maurits een contract. Na een reis van drie maanden door Australië en Nieuw-Zeeland kwam hij in februari 2008 in loondienst als assistent-makelaar, eerst voor vier dagen per week, maar al snel werd dat een fulltime dienstverband.

Na het halen van certificaten vanuit de NVM-opleiding deed hij in september 2014 vakexamen en werd beëdigd als register makelaar/taxateur. Twee aparte disciplines: hij kon vanaf dat moment huizen in de verkoop nemen en de verkoopgesprekken voeren. Ook mocht hij de woningen gaan taxeren voor de geldverstrekkers. ,,Ik kreeg meer mogelijkheden en dat bood Randmeer Makelaars meer capaciteit. Voorheen werd dit alleen door Danny gedaan.”

Het tekenmoment net voor de jaarwisseling bij de notaris. Eigen foto

Eerste de mensen, dan de stenen

Het ‘makelen’ vindt Maurits nog steeds het leukst. ,,Dan heb je het meest contact met mensen en je komt op bijzondere plekjes. Ik vind wel dat je een betere makelaar bent als je ook taxateur bent. Je doet veel meer marktkennis op, omdat je cijfermatig naar de huizen kijkt. De reden dat ik dit vak heb gekozen is het menselijke aspect: daar ligt mijn kracht. De ene keer help je starters op de woningmarkt, de andere keer is het een gescheiden stel of een erfgenaam. Ik houd van die diversiteit en kan met iedereen schakelen. De ene keer verkoop je een huis van twee ton, de andere keer van een miljoen. Als makelaar ben je in basis verkoper van een huis, maar ik geloof erg in de meerwaarde van dienstverlenend zijn en ontzorgen. Het kopen van een huis is een project dat mensen soms maar een paar keer in hun leven meemaken. Als ze dan een prettige ervaring hebben, worden ze een ambassadeur voor Randmeer Makelaars en denken op termijn wellicht weer aan je. Ik blijf er super dankbaar voor dat we dit voor mensen mogen doen en vind het nog steeds bijzonder als mensen voor ons kiezen. Als kantoor zijn we oprecht geïnteresseerd; we kijken eerst naar de mensen en dan naar het huis.’’

Toekomstvisie

Randmeer Makelaars vormt al jaren een hecht team. Die koers wil het kantoor doorzetten. ,,Onze visie is stabiel blijven zoals we nu werken en de stijgende lijn van de afgelopen jaren doorzetten. We kijken weleens met een schuin oog naar een andere plaats om te starten met een tweede vestiging. Je moet wel voet aan de wal hebben om zichtbaar te zijn. Daar hebben we al veel over gesproken, maar er zijn nog zoveel kansen in Harderwijk, Hierden en Ermelo. We willen nog meer in beeld komen; zowel bij particulieren als bij ontwikkelaars voor verkoop nieuwbouw.”

Maurits Buis over de samenwerking: ,,We hebben onderling een leuke wisselwe rking en we vullen elkaar goed aan.” Eigen foto

Artikel aangeboden door:

Randmeer Makelaars

Bruggestraat 24

3841 CP HARDERWIJK

T 0341-456455

http://www.randmeermakelaars.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites