BDE Personeelsdiensten en Artiflex ondersteunen Sherwin-Williams bij vraag naar personeel

Deel dit artikel

LELYSTAD/HARDERWIJK – Om aan de structurele vraag naar personeel te voldoen gaat Sherwin-Williams in Lelystad een exclusieve samenwerking aan met BDE Personeelsdiensten uit Lelystad en Artiflex uit Harderwijk. Beide bureaus gaan de kandidaten werven in de regio Flevoland en op de Veluwe. Doel van de samenwerking is dat uitzendmedewerkers uiteindelijk een vaste baan bij Sherwin-Williams krijgen.

Sherwin-Williams heeft twee locaties in Nederland. In de fabriek in Lelystad wordt autoschade herstellak voor de automotive industrie geproduceerd; hier werken circa 300 mensen. In Hendrik-Ido-Ambacht worden watergedragen polymeren (een bindmiddel voor verf) geproduceerd. Hier werken circa 60 medewerkers.

Chantal van Loon, manager HR van Sherwin-Williams Nederland: “De afgelopen jaren is er een grote vraag naar personeel omdat we structureel groeien. We zijn overgegaan van twee naar drie ploegen. Dat vraagt om uitbreiding, maar de arbeidsmarkt in Nederland in deze tijd geeft grote uitdagingen. Mensen vinden is lastig, net als medewerkers behouden. We werkten in 2019 samen met drie bureaus, begin 2022 waren dit er inmiddels acht. In 2021 is de effectiviteit van het recruitment gemeten en uit de cijfers blijkt dat de ondanks de goede instroom het werken met zoveel bureaus niet efficiënt was. Ook was er onder starters nog steeds een groot verloop, vooral in de eerste drie maanden.”

HR-adviseur Michelle van Vliet besteedde daardoor meer tijd aan recruitment dan aan intern HR-advies. “We hebben 130 eigen medewerkers en zij hebben ook aandacht nodig, waar door het recruitment vraagstuk minder tijd voor over bleef. Ik was meer bezig met sollicitaties en cv’s beoordelen dan met onze eigen mensen. Daarom is besloten tot een andere samenwerking op basis van een inhouse constructie.”

(vlnr) Chantal van Loon (HR-manager Sherwin-Williams), Brigitte Ender (algemeen directeur Proteqs Groep), Michelle van Vliet (HR-adviseur Sherwin-Williams) en Rob van der Spek (mede-eigenaar Artiflex Harderwijk). (foto: Marco Jansen)

De partijen waar Sherwin-Williams op dat moment mee samenwerkten, konden inschrijven op deze samenwerking. Chantal had bij het voorstel met BDE en Artiflex het beste gevoel. “Uit ons dashboard met KPI’s blijkt duidelijk dat van BDE en Artiflex de meeste mensen bij ons werken en het laagste verloop hebben.”

Brigitte Ender, algemeen directeur Proteqs Groep: “Toen wij de vraag kregen, ben ik met Rob van der Spek van Artiflex in contact gekomen en zagen we dat we veel raakvlakken hebben op de manier van klanten bedienen. We willen voor kwaliteit gaan en werken minder met targets.’’

Rob van der Spek, mede-eigenaar Artiflex Harderwijk: “We gingen aan tafel met het uitgangspunt wat het beste zou zijn voor Sherwin-Williams. Als zij tevreden zijn omdat we het goed doen, is dat voor onze naamsbekendheid ook goed. We versterken elkaar door de geografische ligging: wij werven veel in de regio Almere en op de Noordwest Veluwe. BDE bestrijkt de regio Kampen-Flevoland en de Noordoostpolder.’’

BDE en Artiflex leveren samen de inhouse consultant: Yannick Verschuren gaat Sherwin-Williams volledig ontlasten door alle sollicitatiegesprekken te voeren, rondleidingen te doen en nieuwe collega’s tijdens de inwerkperiode te begeleiden. Chantal van Loon: “Hij is het eerste aanspreekpunt voor uitzendmedewerkers bij vragen en heeft overleg met teamleiders op de vloer om cv’s te bespreken. Het gros van de uitzendmedewerkers werkt in de productie in de fabriek of het warehouse. Doordat de inhouse consultant hier fysiek vier dagen in de week aanwezig is ontstaat er vanzelf meer binding. Hij hoort echt bij ons team en heeft een eigen werkplek.”

(vlnr) Yannick Verschuren (inhouse consultant), Myrthe Bijman (accountmanager Artiflex), Michelle van Vliet (HR adviseur Sherwin-Williams) en Wouter Stet (consultant/intercedent BDE Personeelsdiensten)

Bijzonder is dat Artiflex en BDE op gelijkwaardige basis gaan samenwerken. Zij gaan campagnes opzetten en pro-actief de markt benaderen. Vanuit beide bureaus voeren accountmanager Myrthe Bijman (Artiflex) en consultant/intercedent Wouter Stet de eerste gesprekken. Ender: “Open, eerlijk en persoonlijk zijn gedeelde normen en waarden in ons ondernemerschap. De hele samenwerking, ook met Sherwin-Williams, is op basis van vertrouwen.’’


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites