Brasserie Staverden bezorgt ouderen gratis driegangendiner

Deel dit artikel

Bezorgconcept met wildgerechten

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Brasserie Staverden in april 2019 werden vorig jaar honderd alleenstaande ouderen uit de gemeente Ermelo op een lunch getrakteerd. Een geslaagde actie die de uitbaters dit jaar wilden herhalen, maar corona zette een streep door hun plannen. Ditmaal bezorgt de Brasserie op donderdag 22 en vrijdag 23 oktober vijftig ouderen kosteloos een driegangendiner aan huis.

Bezorgmoment mevrouw Bea van Loo.

,,Buurtzorg weet wie deze personen in kwestie zijn en dat zijn er best veel. Zij krijgen niet veel bezoek dus hebben wij voor deze mensen een geheel verzorgde middag beschikbaar gesteld. We haalden hen thuis op, er was ontvangst met koffie en gebak. Er was een uitgebreide lunch en rondleiding door de kasteeltuinen van Staverden. Normaal maken ze niet vaak een praatje maar nu socialiseerden ze met elkaar. Burgemeester André Baars heette hen van harte welkom en na afloop kregen ze een goodybag en brachten we hen weer naar huis. Ze keken er weken naar uit en hebben er weken van nagenoten.”, kijkt Katherine Haklander-Timmers terug op dit initiatief.

Bezorgmoment mevrouw Gré Bakkenes met Katherine Haklander en burgemeester André Baars.

Het bezorgteam van Brasserie Staverden. Foto: Katherine Haklander-Timmers

Driegangendiner aan de deur

Ondanks dat de horecabranche voor de tweede keer dit jaar dicht moet door corona, wil de getroffen ondernemer toch omzien naar de ouderen in de omgeving. Met mede-uitbater Ingrid Kok bedacht ze een andere invulling voor het goede doel. ,,Aandacht is juist in deze tijd belangrijk. Voor iedereen is het aanpassen, maar voor de ouderen is het toch wel heel zwaar. We bieden nu aan vijftig ouderen in Ermelo een driegangendiner en bezorgen dit aan de deur. Ze krijgen allemaal een mooie zwarte doos voor een eenpersoonshuishouden. Burgemeester André Baars is ook gevraagd om mee te bezorgen en maakt tijd vrij in zijn agenda.”

Twee verschillende dozen en een speciale verpakking voor de wijn.

Dinergerechten thuis

Brasserie Staverden heeft net als in het voorjaar weer een bezorgservice voor dinergerechten aan huis. Deze kunnen ook worden afgehaald. ,,We hebben in het voorjaar actief aan huis geflyerd en in vier rondes in totaal 60.000 menukaarten geflyerd in Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Berg & Bosch – de kop van Apeldoorn. Daar werd positief op gereageerd en dat concept activeren we nu opnieuw. In het voorjaar hadden we seizoensproducten als asperges – nu onderscheiden we ons met echt wild.”

Huisgemaakte wildpaté | spek | pastinaak | vosbessen

Kant-en-klaar

Brasserie Staverden heeft hoogwaardige culinaire gerechten op de kaart, met als specialisatie het wildseizoen: onder meer hazenpeper, ham en buikspek van wild zwijn en hertenbiefstuk. ,,Het zijn complexe gerechten die je niet thuis maakt. Onze koks hebben de producten voorbereid en we verpakken alles kant-en-klaar. Een voorbeeld: de ham van wild zwijn is apart vacuüm verpakt en de truffelmayonaise zit in een apart spuitzakje. Ook de rode ui en China sprout (kiemgroenten) worden apart verpakt. Alle bestellingen worden in een doos bezorgd met voor elk gerecht een uitleg in stappen hoe je het kunt presenteren. De foto’s staan online op beleefstaverden.nl’’

Sukade | rucola stamppot | knoflookjus

Au-bain-Marie

,,De kracht van dit concept is dat je de dinergerechten alleen nog maar hoeft op te warmen in een heet pannetje – de au bain-marie bereiding. Dat doe je zowel met stoofvlees als hazenpeper. Ook de bisque soep met gamba’s en cognac is zo klaar. Het is kort en krachtig en dat werkt super goed. Je bent op een eenvoudige manier chef kok met een professionele presentatie aan je gasten thuis.”

Presentatie van hoofdgerecht Black tiger garnalen | knoflook | peper | citroen | spaghetti en paddenstoelen risotto | Grana Padano | asperge | gepocheerd ei | truffel met bijpassende wijn.

Ferrari

Bij het niveau van de culinaire gerechten hoort ook een onderscheidende bezorging, vindt de Brasserie. ,,Een mooie doos als verpakking vinden wij belangrijk en dat geldt ook voor de aankleding van de gastheer of gastvrouw. De uitstraling van Brasserie Staverden proberen we tot aan de voordeur te brengen.” Voor het weekend stellen vrienden van Staverden bijzondere vervoersmiddelen beschikbaar. ,,Het kan maar zo dat uw maaltijd van Staverden met een Ferrari of Porsche bezorgd wordt.’’

Volg de social media van Brasserie Staverden voor spectaculaire beelden van bezorgacties. ,,Het maakt niet uit waar je bent, wij bezorgen!’’

Bezorgen doet Brasserie Staverden in Harderwijk, Hierden, Hulshorst, Nunspeet, Ermelo, Uddel, Elspeet en Staverden.

Bestellen: minimaal een dag voorafgaand online via www.beleefstaverden.nl of telefonisch: 085-4864001.

Bezorgen vindt plaats op woensdag t/m zondag tussen 15.00-18.00 uur. Gratis bezorging bij besteding vanaf 25,00. Afhalen is mogelijk van woensdag t/m zondag tussen 16.00-18.00 uur

Brasserie Staverden

Uddelermeerweg 2

3852 NT Ermelo

www.beleefstaverden.nl

Facebook: @brasseriestaverden

Instagram: @brasseriestaverden


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites