De Veluwse Aannemer haalt plezier uit elke klus

Deel dit artikel

‘Eerst zocht ik werk, nu zoekt werk mij’

HARDERWIJK – 19 jaar en 9 maanden was hij wijkbeheerder bij UWOON en was hij verbinder van mensen. Nu is Ahmet Nazligül (46) uit Harderwijk de Veluwse Aannemer die allerlei renovaties uitvoert. Van het verbouwen van de badkamer tot het voorbereiden van een nieuwe keuken en het timmeren van inbouwkasten op maat. Hij houdt van zijn werk en pakt elke klus met enthousiasme aan. „Eerst zocht ik werk, nu zoekt werk mij.”

Als maatschappelijk werker was Harderwijk 19 jaar zijn terrein, waarna hij tot oktober 2021 voor UWOON in Ermelo actief was. In de coronaperiode kwamen zijn ouders te overlijden en Ahmet concludeerde dat het tijd was voor iets nieuws. „Dit welzijnswerk paste mij niet meer. Ik heb een technische achtergrond en iedereen in mijn omgeving zei dat ik die kant op moest gaan. In Turkije ben ik meubelmaker geweest en in Harderwijk heb ik een korte technische opleiding MBO werktuigbouwkunde metaal gevolgd. Ik heb er heel goed over nagedacht, het was een weloverwogen stap.”

Hij begon met kleine klusjes, zoals een lamp of een schilderij ophangen voor een oudere dame. Ook kreeg Ahmet werk vanuit zijn netwerk bij UWOON. „Ik deed kleine klusjes voor verschillende mensen in Harderwijk. Als werk goed bevalt, levert dat meer werk op. Als iemand tevreden is, is mond-tot-mondreclame de beste reclame. Oudere mensen willen graag zeker weten wie ze in huis halen. Als jij wordt geadviseerd, geeft hun dat een goed gevoel. Ook heb ik veel werk gekregen via Werkspot. Op deze site wordt allerlei werk gezet waar je als zzp’er op kunt reageren. Je maakt een afspraak en een prijs en val je in de smaak, dan heb je de klus.”

Het eerste halfjaar kon hij op deze manier zijn gereedschap bij elkaar verdienen en na een half jaar investeerde hij in een grote bus. De Veluwse aannemer kreeg zo steeds meer naamsbekendheid. „Mensen vinden het ook fijn als je je afspraken nakomt en doet wat je zegt. Ik kom op tijd en werk schoon en netjes. Dat maakt ook dat klanten tevreden zijn.”

Ahmet Nazligül, de Veluwse aannemer (foto’s: Marco Jansen).

Allround

Na die opstartfase heeft hij twee woningen in Amersfoort van top tot teen gerenoveerd. „Ik heb het complete stucwerk gedaan, de elektra vervangen door nieuwe stopcontacten te plaatsen en extra groepen te plaatsen in de meterkast en leidingen getrokken, als voorbereiding op een nieuwe keuken. Ik heb het toilet betegeld en het huis geschilderd. Ik was van alles aan het doen. Daarna hoorde ik dat een eerdere klant verhuisde. Toen moest ik een koelkastdeurtje dat scheef hing herstellen, dat vonden ze netjes afgehandeld en nu mocht ik hun complete huis renoveren. Daar was ik een aantal maanden mee zoet.”

Tussentijds is hij benaderd door Tom Gates, een Belgisch bedrijf voor honden- en kattenluiken. „Zij vroegen of ik hun luiken door heel Nederland wilde plaatsen, zowel in een deur als in een muur naar buiten. Zo’n installatie is een halve dag werk, want je moet eerst de muur uithakken. Sinds kort bouw ik ook tuinhuisjes. Ander timmerwerk is het maken van wandkasten en inbouwkasten met schuifdeuren om de apparatuur en de installaties op zolder weg te werken. Het is wel handig dat mensen hun eigen materialen aanschaffen. Ik ben ook bereid om dit samen met de klant te kopen en advies te geven. Ik maak doorgaans een offerte van mijn arbeid zonder materiaal.”

Grotere projecten

Hij huurt een opslagruimte om al zijn spullen te bewaren. Als hij grotere projecten aanneemt, werkt de Veluwse Aannemer samen met stukadoors, elektriciens, laminaatleggers en vloerverwarming specialisten. „Iedereen geeft zijn eigen prijs en ik maak de offerte. Dan werk ik samen met een team en als echte aannemer stuur ik mensen aan. Ik doe dan meer het begeleidingswerk. Omdat ik het werk zelf ook kan, spring ik bij als bijvoorbeeld de stukadoor een dag niet kan of uitvalt. Ik laat de klant nooit stikken.”

In Harderwijk heeft een klant onlangs een huis gekocht wat volledig gestript wordt. „Er moeten scheidingswanden en systeemplafonds in, er zijn wat sloop- en herstelwerkzaamheden. De badkamer is gestript en moet opnieuw betegeld worden. Tegenwoordig is de trend dat men een inloopdouche, een hangend toilet en een wasmeubel wil.”

Timelapse filmpjes

Op social media plaatst de Veluwse Aannemer regelmatig timelapse video’s van zijn werk. „In een paar minuten laat ik zien hoe het was, wat er gebeurt en hoe het wordt. Dat geeft inzicht in mijn werk en dat wordt erg gewaardeerd. Ik krijgt daar veel werk uit. Veel nieuwe klanten vinden mij via Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn en YouTube.”

Ahmet doet met plezier zijn werk en wil dat ook uitstralen. „Ik neem ook kleine klussen aan. Een dochter was mantelzorger voor haar moeder. Er moesten beugels aan de muur worden opgehangen om de trap beter op te kunnen en handdoekrekjes in de badkamer opgehangen. Daar komt geen aannemer voor. Er moest een nieuwe kraan in de badkamer en er was lekkage in de douche. Ik wil met een glimlach de klant ontmoeten. Dat doet mij goed. Het huis van de klant behandel ik zoals ik mijn eigen huis wil hebben. Als ik tevreden ben met mijn werk, is de klant dat ook.”

Veluwse Aannemer
Tel: 06-45552877
info@veluwseaannemer.nl
www.veluwseaannemer.nl

https://www.facebook.com/veluwseaannemer

 https://www.instagram.com/veluwseaannemer/


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites