Eszet viert 50 jarig jubileum met gift

Deel dit artikel

HARDERWIJK – Eszet Handelsgroep vierde op 1 juli het 50-jarig bestaan met medewerkers en klanten en heeft met dit jubileum ook drie lokale doelen gesponsord. Stichting Vrienden van het St Jansdal, het Jeugdfonds Sport en Cultuur en het Hierdens Mannenkoor ontvingen ieder een bedrag van 2.500 euro.

Directeur-eigenaar Martin Dooijeweerd en operationeel directeur Monique van Ree reikten de cheques dinsdag uit aan Esther Rozeboom, Aukje Sinte Maartensdijk en Marinus Dooijeweerd (foto). ,,Als je 50 jaar bestaat, en een gezond bedrijf hebt dat goed draait, vind ik het ook goed om iets gericht weg te geven aan mensen die het minder hebben of het geld goed kunnen gebruiken. Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen”, aldus Martin Dooijeweerd.

De oorsprong van Eszet gaat terug naar Rijswijk, waar Nico Zorge in 1972 vanuit een garagebox begon met het snijden en knippen van kabels op de juiste lengte. Hij ging hiermee het land door. Vanwege de logistiek gunstige ligging, kocht hij begin jaren ’80 een pand aan de Fahrenheitstraat in Harderwijk en vestigde zich in het midden van het land. In 1984 is Eszet Data opgericht, gevolgd door Eszet Electro Harderwijk en later Eszet Lighting. De drie BV’s vallen onder de Eszet Handelsgroep. In 1996 is het huidige pand aan de Van Leeuwenhoekstraat 21 aangekocht, met 4800 m2 aan magazijnruimte. In 2019 is er een vestiging geopend in Goes. Momenteel werken er bij de Eszet Handelsgroep 42 medewerkers. ,,We zijn succesvol in het ontzorgen van de klant met het just in time leveren van goederen door heel Nederland. Deze elektrotechnische materialen zijn datakabels en datamaterialen, netwerkkasten en verlichting voor gebouwen en/of industriële hallen, maar bijvoorbeeld ook kabels voor de infra, zoals de snelwegen A1 en A6. We zijn een elektrotechnische groothandel met eigen vervoer: vijf bussen en drie vrachtwagens. Wat vandaag besteld wordt, is morgen in huis.”

Eszet bestaat dit jaar 50 jaar (foto: Gerlinda Vrijhof)

Directeur-eigenaar Martin Dooijeweerd (54) is op 10 oktober 34 jaar verbonden aan het bedrijf. Op zijn 20ste is hij in 1988 begonnen als vrachtwagenchauffeur. Als vertegenwoordiger groeide hij door naar verkoopleider en commercieel directeur. In 2008 kocht hij 40% van de aandelen en in 2014 de overige 60%. ,,Wij laten het geld wat we verdienen in het bedrijf en als het goed gaat, profiteert iedereen mee, want we doen het samen. Ik loop vaak even door het magazijn en houd zo betrokkenheid met alle medewerkers. Vanwege het 50-jarig jubileum gaan we in januari met alle medewerkers naar Oostenrijk op wintersport. We zijn niet anders gaan denken of werken. Ergens komen lukt wel, maar ergens blijven, het continueren en doorgroeien is moeilijker in tijden van economische onzekerheid.”

Drie lokale goede doelen

Operationeel directeur Monique van Ree heeft ter gelegenheid van het jubileum drie goede doelen geselecteerd. ,,Zeker qua sport proberen we al lokale verenigingen te ondersteunen en zo kwam ik op het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het is ook goed om wat te geven aan de patiënten en bezoekers van Ziekenhuis St. Jansdal en het Hierdens Mannenkoor is een mooi goed doel wat voor zich spreekt, maar niet vaak wat krijgt.”

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is er voor gezinnen waar ouders het geld niet hebben om kinderen te laten sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten zoals dansen, fotografie en tekenen. ,,Wij proberen alle talenten daarin te stimuleren”, vertelt Aukje Sinte Maartensdijk. Zij is bestuurslid voor Gelderland en vertegenwoordigt de regio Noord Veluwe van Putten tot Zwolle. In Harderwijk is zij intermediair. ,,Ik zit in het onderwijs op het Baken en zo heeft elke school in Harderwijk wel een intermediair. Deze intermediairs zijn ook huisartsen of werken bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het zijn professionals die de gezinnen kennen waar het geld niet is. De intermediair doet de aanvraag en het geld komt rechtstreeks bij de aanbieder, zodat het geld gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. De doelgroep was van 4-18 jaar maar peuters mogen nu ook meedoen.”

Esther Rozeboom is voorzitter van Stichting Vrienden van het St Jansdal. De stichting bestaat dit jaar 30 jaar en haalt geld op voor de extra diensten voor de bezoeker die het ziekenhuis zelf niet in het basispakket heeft. ,,Van troostcadeautjes zoals knuffels voor kinderen op de eerste hulp tot het ondersteunen van mensen tijdens chemotherapie met massage, muziek en mutjes en warmtekasten en warme dekens op de IC, waar het heel koud kan zijn. Ook zorgen we voor extra meubilair zoals picknicktafels wat bijdraagt aan een fijn klimaat. Voor het nieuwe bouwdeel Zuid komen veel aanvragen voor de inrichting en aankleding.”

Het Christelijk Hierdens Mannenkoor heeft ruim 60 leden en Marinus Dooijeweerd (80) is er al vanaf de oprichting, 42 jaar geleden, bij. Het koor bestaat uit Hierdenaren, Harderwijkers en wat mensen uit Elspeet en Nunspeet. Dirigent is Dick van Asselt uit Elspeet. ,,We repeteren ‘achter de kerk’ in de grote zaal van de Dorpskerk in Hierden, elke vrijdag van 19.00-20.15 uur. Dan zingen we vooral christelijke muziek, psalmen en gezangen. We zijn heel blij met het bedrag en het bestuur zal bepalen wat we er mee gaan doen.”

(vlnr): Martin Dooijeweerd (directeur-eigenaar Eszet Handelsgroep), Marinus Dooijeweerd (Hierdens Mannenkoor), Aukje Sinte Maartensdijk (Jeugdfonds Sport en Cultuur), Esther Rozeboom (Stichting Vrienden St Jansdal) en Monique van Ree (operationeel directeur Eszet Handelsgroep). (foto: Marco Jansen)

Eszet Handelsgroep

Van Leeuwenhoekstraat 21-23
3846 CA Harderwijk
0341-438200
www.eszet.nl


Bron:

https://www.harderwijkercourant.nl/lokaal/zakelijk/855172/eszet-handelsgroep-viert-50-jarig-jubileum-met-gift

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites