Fashion Outlet Nunspeet damesmode en accessoires volgens laatste trends

Deel dit artikel

NUNSPEET – Ruim 14,5 jaar stonden ze samen op beurzen en markten door het land. Onlangs hebben Daniëlle Vierhout en haar tante Margriet uit de Bosch het roer omgegooid. Vanaf 7 oktober is hun Fashion Outlet Nunspeet geopend, in een nieuwbouw winkelpand aan de Stationslaan 24 in het centrum van Nunspeet. ,,Zoveel ruimte is helemaal top.”

De rode loper ligt uitgerold en nieuwsgierige klanten worden uitgenodigd naar binnen te gaan door een ballonnenboog. De buren komen langs en stellen zich voor als collega-ondernemers. ,,We krijgen leuke reacties en zo staan wij er zelf ook in. We houden van het gemoedelijke sfeertje en je moet elkaar wat gunnen’’, vertelt Daniëlle Vierhout (31) uit Harderwijk. Ze runt de winkel samen met haar tante Margriet uit de Bosch (52) uit Hierden.

Daniëlle Vierhout en Margriet uit de Bosch blij met hun nieuwe winkel. Foto’s: Marco Jansen Media

,,We werken al 14,5 jaar samen en stonden hiervoor altijd op evenementen, zoals jaarmarkten en beurzen: de Huishoudbeurs, Libelle Zomerweek en de Margriet Winterfair. Daar verkochten we met zijn tweeën horloges’’, vertelt Daniëlle. Daar kwam in maart door de corona-uitbraak een abrupt einde aan. ,,We hadden in Leeuwarden nog een beurs opgebouwd en dezelfde dag weer afgebouwd. Daarna konden we niks meer doen, want hoewel markten van de overheid weer mochten, kregen marktorganisaties nergens een vergunning. En met dranghekken voor je kraam, dat was het niet.”

Ze kunnen lezen en schrijven met elkaar en hebben vaak aan een blik genoeg. Het marktleven is noodgedwongen wel vaarwel gezegd. Daniëlle: ,,We dachten na over het openen van een winkel. Ik heb ook in Hierden gewoond en we hebben allebei wat met Nunspeet. Daar stonden we in de zomer altijd met onze horloges op de Eibertjesmarkt. We zagen een nieuwbouw winkelpand met daarboven appartementen en hadden vervolgens een leuk gesprek met de huurbaas. Hij was enthousiast en wilde het netjes opleveren. Hij heeft de vloer gelegd en heeft een plafond met verlichting aangebracht. Ineens konden we in dat pand. Op 25 september kregen we de sleutel en we konden de inventaris er zo in zetten. Het huurcontract is 1 oktober ingegaan.”

Vastgoedontwikkelaar Beert van den Berg (links) is blij met de nieuwe huurders.

Positief verrast

Vastgoedontwikkelaar en pandeigenaar Beert van den Berg uit Ermelo is november 2019 gestart met de bouw. Augustus 2020 is het pand opgeleverd, met beneden een winkel en boven 15 appartementen. Ook is er een parkeerkelder met 23 plekken. ,,In Nunspeet is enorm veel reuring; het centrum leeft en dat is super. Ruim drie jaar geleden heb ik dit plekje gekocht, waar een oud pand stond. Ik heb veel medewerking gehad van de gemeente om nieuw te mogen bouwen. Het plan kreeg goedkeuring en de gemeente is enthousiast dat er sociale huurwoningen in komen. Zelf ben ik zeer positief verrast met hoe de winkel er nu uit ziet.”

De winkel heeft twee ingangen, drie paskamers en 170 m2 winkeloppervlak. Daniëlle en Margriet zijn blij met de ruimte. ,,Dat het zo ruim is opgezet is zeker in deze coronatijd super. Mensen kunnen op afstand shoppen. We hoeven verder niet veel maatregelen te treffen En wanneer het druk is, komt er nog een vierde paskamer bij.”

Iedere week wat nieuws

Fashion Outlet Nunspeet verkoopt damesmode in allerlei maten, van klein naar groot en voor alle leeftijden. ,,We verkopen geen kinderkleding, maar hebben verder voor jong en oud wat wils, van maat 36 tot en met maat 52. We spelen in op de laatste trends – zo verkopen we ook mondkapjes. Naast kleding verkopen we horloges, tassen, riemen en sjaals. Op het moment liggen er sierkussens.”

De dames noemen zichzelf een outlet, een beetje zoals ze vroeger op de markt stonden, en hopen zo op een snel verloop. ,,De bedoeling is dat er wekelijks nieuwe items in de winkel hangen. We hebben goede inkoopkanalen in Frankrijk en werken met leveranciers van verschillen merken. Ik heb er best hoge verwachtingen van.”

Fashion Outlet Nunspeet heeft een openingsactie op Facebook. De eerste 25 klanten krijgen een horloge cadeau en er is een verloting door een like &deelactie.

Fashion Outlet Nunspeet

Stationslaan 24

8071 CM Nunspeet

Tel: 06-30902995

Facebook: Fashion Outlet Nunspeet


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites