Green Business Center: zakelijk thuis

Deel dit artikel

Werken, vergaderen, lunchen, koken en livestreamen

Met zeven ruimtes, een bar/restaurant, een kookstudio en greenscreenstudio is er in het Green Business Center voor ieder wat wils. Werken, vergaderen, lunchen, lesgeven, koken en livestreamen; alles is mogelijk in het pand van Green Offices, nabij de ‘bolletjesrotonde’ tussen Harderwijk en Ermelo. „Een kleinschalige locatie, geschikt voor zzp-ers, bedrijven en groepen. Ingericht in huiselijke sfeer en voorzien van alle faciliteiten.’’

Zakelijk thuis

Geen grote zalen of klassieke boardrooms met luxe stoelen. Wel een toegankelijk, maar zakelijk concept dat aanvoelt als ‘thuis’. Richard van der Poll beoogt met het Green Business Center vooral een informele sfeer. „Ik geloof dat je in zo’n omgeving in een andere stemming komt en een beter gesprek kan voeren dan in een formele zaal met designstoelen. Ik wil de afstand van klassieke boardrooms doorbreken waardoor mensen veel meer zichzelf kunnen zijn. Door die ontspannen sfeer leer je elkaar beter kennen en begrijpen. Zo ontstaan echte gesprekken, van mens tot mens.’’

Coachen, brainstormen en trainen

Er zijn twee coachruimtes: een vierpersoonskamer met een tafel en een kamer met zitjes. ,,De wandfoto’s met bomen zorgen voor een natuurlijke omgeving, dat geeft rust. „We geven om de natuur. Het pand van Green Offices is immers uiterst duurzaam: gasloos en energieneutraal.” De Boilerroom is de ruimte waar de ideeën ontstaan. De wand is een enorm whiteboard van 8×3 meter, waar flink gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast is er een zaal voor trainingen en workshops tot 24 personen, waarin voor hybride lesgeven ook alle faciliteiten aanwezig zijn. De Politieacademie heeft hier in coronatijd veel getraind.”

De Boilerroom is de ruimte waar de ideeën ontstaan.

Bedrijfsevents

Het Proeflokaal is de bar/restaurant en het sociale hart van het gebouw. Overdag spreek je collega-ondernemers tijdens de koffie en wordt het gebruikt voor de lunch en vrijdagmiddagborrel. „Op de avonden en in het weekend faciliteren we er bedrijfsfeesten, borrels en andere events, eventueel aangekleed met livemuziek of dj. Onlangs was hier de openingsborrel van Timmer Bouwadvies met een satébuffet en muziek van het Hounddog Duo. Relatiecoach Kim Guliker vierde de opening van haar nieuwe praktijk met koffie, gebak, een borrel en een liveband. Een ander voorbeeld is de melkveehoudersavond van de dierenartsen van Animal Care. Zij gaven in een informele setting een presentatie, afgesloten met een borrel en bitterballen. Voor de avondtrainingen van Veluwe Duurzaam serveerden we vooraf op verzoek een volledig vegetarisch buffet. Er is van alles mogelijk.”

Het Proeflokaal is het sociale hart van Green Offices, hier is van alles mogelijk.

Vergaderkeuken en AV-studio

In het pand zijn nog twee bijzondere ruimtes: de kookstudio en de greenstudio. De kookstudio is een complete horecakeuken, geschikt voor bijvoorbeeld kookworkshops of een teambuildingactiviteit. „Onze kok gebruikt de kookstudio voor buffetten of bedrijfsdiners. Op andere dagen is de ruimte te boeken als keuken.” De andere ruimte is de greenstudio. De studio heeft een groot greenscreen om vrijstaande video te registreren en ook kun je in een mooie akoestiek met professionele apparatuur (video)podcasts opnemen of livestreamen. „Helemaal van nu!”

Livestreaming events

„Waar ik erg enthousiast over ben is dat het Proeflokaal gebruikt kan worden voor livestreaming van events: zogenaamde hybride events. De ruimte is voorzien van een uitgelicht podium met multitrack audio en video. Met diverse camera’s, draadloze microfoons en studiosoftware kunnen we professioneel registreren, schakelen en opnemen of livestreamen. Zo verzorgden we voor ATOS de kerstborrel met een liveconcert van Speelman & Speelman, de online kerstshow van AIC met een bingo en pubquiz en een livestream van Wine&Jazz, de jaarlijkse wijnproeverij met de Harderwijkse Jazzband Lady L & The Lads. Donderdag 25 augustus is bij ons het zomerfeest van Netwerk Harderwijk Hierden. Heel gaaf!”

José Maas, Oswald Broeksema en Richard van der Poll organiseren donderdag 25 augustus om 19.30 uur het Zomerfeest van Netwerk Harderwijk-Hierden bij Green Offices.

Meer informatie op www.greenoffices.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites