Green Offices en de hybride samenleving

Deel dit artikel

‘Combineer de voordelen van thuiswerken met een flexplek bij Green Offices’

Van veel mensen om mij heen hoorde ik dat ze het heerlijk vonden om de afgelopen periode thuis te werken. Ze kwamen tot rust in hun eigen omgeving. Maar door het continu videobellen met Zoom en Teams missen ze de menselijke factor. Het contact met collega’s die je bij het koffieapparaat tegenkomt. Even binnenlopen op kantoor om wat te vragen, al is het maar over het weekend.

Thuis ben je met je gezinsleden en kijkt tegen een plat scherm aan. Dat kan best effectief zijn als het twee dagen per week is, maar we kunnen in mijn beleving niet alleen maar thuiswerken. We willen in contact komen met andere mensen. Ik denk daarom dat we naar een hybride samenleving gaan waarbij mensen voor een groot gedeelte vanuit huis kunnen werken, maar ook graag op kantoor willen zijn.

Diversiteit

Je wilt geïnspireerd raken door collega’s, je omgeving, maar vooral door diversiteit. Dat is wat mij ook heel erg past. Als ik kijk naar Accent en naar mijn vrienden- en kennissenkring, dan zijn dat heel diverse groepen en verschillende type mensen. Ik denk zelfs dat het succes van Nederland onder meer komt door onze diversiteit. Kijk je naar het centrum van Harderwijk, dan zie je grote en kleine winkels, horeca, woningen en een supermarkt. Diversiteit zorgt voor een levendig centrum waar mensen graag komen.

Die diversiteit is er ook bij Green Offices. Hier zitten allemaal verschillende bedrijven met verschillende netwerken, inzichten en eigen ideeën. Het zijn bedrijven die elkaar versterken. Op momenten dat je thuis werkt, mis je dat. Diversiteit geeft je energie, creativiteit en inspiratie om vooruit te komen.

Inspirerend

Door op kantoor te komen raak je geïnspireerd. Je kijkt niet alleen naar je eigen werk, maar ook naar wat een ander doet. Je komt verschillende mensen tegen en ziet hun manier van werken. Daardoor raak je geïnspireerd en je kunt je spiegelen aan anderen. Dat kan zomaar bij een willekeurig gesprek bij de koffieautomaat ontstaan. Zo ontstaan er ook meer verbindingen en kansen.

Flexibel

Als iedereen in de hybride samenleving 50 procent thuiswerkt, dan staan de kantoren voor de helft van de tijd leeg. Waarom dan een volledig kantoorgebouw huren? Veel beter is gebruik te maken van flexkantoren, die zich aanpassen aan de wens om flexibel te werken. Dat is precies waar Green Offices op inspringt. Wij delen de werkplekken en faciliteiten. We bieden Office as a service – kantoor als een dienst – die daar erg bij aansluit. Je betaalt per gebruik.

Duurzaam

Het concept van Green Offices past helemaal bij de hybride samenleving. Het faciliteren van werkplekken, vergaderruimten en het maken van contacten tijdens de lunch.

Hybride werken is enerzijds duurzaam door minder reistijd en minder CO2-uitstoot door minder files en anderzijds zijn er daardoor meer werkplekken beschikbaar. De circulaire gedachte: niet bezitten, maar delen. Wil jij nog steeds je eigen kantoor, of denk je ook dat je beter een ruimte kan delen? Want waarom kun je wel een vergaderruimte met elkaar delen, maar geen kantoor? En, hoeveel mensen zie je niet werken met een laptop in een grand café? Waarom kan je dan wel een tafel delen maar geen kantoor? Als jij thuis bent, kan er namelijk gewoon iemand anders op jouw plek werken. Ik hoef zelf ook niet altijd een eigen bureau te hebben. Ik kan mijn laptop overal neerzetten. Daarom delen mijn vrouw en ik nu een werkplek. Green Offices biedt 75 werkplekken maar we gaan die met veel meer mensen delen.

Green Offices is een bruisend ondernemend centrum. Een plek waar je graag komt om gefocust door te werken, te ontmoeten, vergaderen, lunchen en borrelen. Sfeervol, warm, gezellig met collega’s en ondernemers vol creativiteit en inspiratie, in kantoren tot 7 werkplekken.

Divers, inspirerend, flexibel en duurzaam. Dat is werken bij Green Offices.

Green Offices
Goede Reede 1
3845 MD Harderwijk
0341-355550
www.greenoffices.nl

Richard van der Poll: ,,Het concept van Green Offices past helemaal bij de hybride samenleving.” Foto: Marco Jansen

 


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites