Het Postkantoor bruist al twee jaar in Ermelo

Deel dit artikel

ERMELO – Grand Café Restaurant Het Postkantoor bestaat in november twee jaar in Ermelo. Henri Pijnenburg en Karin Hogendoorn bieden samen met het personeel een toegankelijk totaalconcept in een mooie entourage, in het hart van het dorp aan het Pauwenplein. „Je kunt hier heerlijk genieten van een bakje koffie met een lekkernij, lunchen, brunchen, dineren en borrelen, maar ook een arrangement boeken met je bedrijf.”

1 november 2020 kregen Henri en Karin de sleutel en ging de opstart mede door de corona lockdowns zeker niet zonder slag of stoot. Ondanks deze tegenslagen – en de recente energie- en grondstoffencrisis – hebben ze het nu goed op de rit. De vraag of ze er spijt van hebben is vaak gesteld, maar die beantwoordt Henri met een volmondig ‘Nee’. „Ik heb altijd geroepen dat dit één van de mooiste panden van Ermelo is. We hebben samen met ons personeel en met onze gasten deze horeca draaiende gekregen. Er staat een schitterend team met allemaal mensen uit het dorp en de regio. Jonge honden die we zelf opleiden en een paar specialisten met een vakdiploma. We hebben nul personele problemen en daar zijn we gigantisch trots op. We gaan er 100% voor en blijven continu de uitdagingen zien. Zodat, als we straks alle crises overleefd hebben, we ook de positieve kant van het ondernemen meemaken.”

Henri, Karin en hun team laten zien en horen dat Grand Café Restaurant Het Postkantoor er is. „De Ermeloërs en de vakantiegasten weten ons te vinden. We zitten aan het mooiste plein van Ermelo, met het zonnigste terras. De gasten zitten graag buiten en genieten nu nog van het herfstzonnetje. Het voormalig postkantoor is nu een etablissement met een mooie entourage en hanteert toegankelijke prijzen. De prijs-kwaliteitverhouding klopt ten aanzien van de menukaart. Ons hoofdgerecht houden we ook op de nieuwe menukaart onder de 20 euro. We vragen inzet van onze lokale versspecialisten en ook van onze keuken om creatief om te gaan met de producten, om zo de prijs scherp te houden. Je kunt niet alles doorvoeren op je gast, want dan blijft de gast weg.’’

Genieten van het herfstzonnetje op het terras van Het Postkantoor aan het Pauwenplein. (eigen foto)

Totaalconcept

Bij Het Postkantoor vind je een totaalconcept. Je kunt heerlijk genieten van een bakje koffie met een lekkernij -het advocaatje met slagroom-, een heerlijke lunch, borrel of diner. Veelal is er op zondag livemuziek. Karin zet het programma neer: „Het Postkantoor is een open podium voor lokale bandjes en muzikanten. Zo is er op zondag 6 november de band Volluk. Op 20 november is weer de halfjaarlijkse disco met jaren ’60, ’70 en ’80 muziek met dj Ben Dekker, bekend van de Oude Deel.”

Eten wat de pot schaft

Tussen 17.00-19.00 uur kunnen mensen ‘Eten wat de pot schaft’. Karin: „Voor een tientje kunt u zonder reserveren aanschuiven. Het eten staat in buffetvorm klaar. Wij doen dit ook om mensen met elkaar te verbinden. Het Postkantoor is het hart van Ermelo in het centrum van het dorp. We zijn toegankelijk voor iedereen, van mensen die geen tijd hebben om te koken tot mensen die geen zin hebben om voor zichzelf te koken en voor het gezellige praatje komen.”

Koffie met appeltaart

Het Pauwenplein krijgt binnenkort te maken met bouwwerkzaamheden aan de Enk. Henri: „Het mooiste plein van Ermelo wordt mede dankzij Sven en Bernadette Gravendeel alleen maar mooier. Dat gaat overlast geven op ons terras en daarom serveren wij tussen 10.00 en 12.00 uur twee koffie en appeltaart voor 6,50 euro.

Driegangen sloopmenu

Ook is er vanaf 2 november het driegangen Sloopmenu: breekbrood met specie, een kogelbiefstuk en sloopkogel met puin als dessert. Kom proeven en genieten en zien wat op het Pauwenplein gebeurt.”

Iedereen kan genieten van het eten en drinken, maar ook meedoen met de vele activiteiten die Het Postkantoor aanbiedt. „Zoals een arrangement van Oud Hollandse spelen: jeu de boules, stenen drukken, spijkers slaan, blikgooien, trekstoten, hoeksjoelen, etc. Het is teveel om op te noemen. Dit arrangement kun je boeken in combinatie met eten en drinken.”

Axe werpen

Nieuw vanaf zaterdag 5 november is het axe werpen. Een hit vanuit Amerika die is overgewaaid naar de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en nu ook de Veluwe bereikt. „Het is een kleine hakbijl gooien in een houten scorebord, met een doorsnede van een meter, dus darten in het groot. Jaap de Vries Produkties heeft het hout bewerkt. Je kunt dit bij ons overdag en ‘s avonds doen onder een half overkapte buitenbaan. Hartstikke gaaf en we zijn hiermee de eerste in de regio.”

Familie-uitjes en bedrijfsfeesten

Het Postkantoor is ook te huren voor bruiloften, partijen, verjaardagen en interessant voor bedrijven voor presentaties. Er zijn ruimtes waar je goed kunt vertoeven in groepen van 10 tot 140 personen. „Bedrijven geven hier kerstborrels en nieuwjaarsborrels of reiken hier hun kerstpakket uit. Je kunt hier cocktails drinken, zalm en paling roken of genieten van een winterbarbecue.”

Binnenkort wordt dit alles op de vernieuwde website gepresenteerd.

Grand Café Restaurant Het Postkantoor
Stationsstraat 78
3851 NK Ermelo
Tel: 0341-550868
www.restauranthetpostkantoor.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites