IJs in Ermelo van start

Deel dit artikel

ERMELO –  Burgemeester André Baars en schaatsicoon Rintje Ritsma openden maandagavond in het bijzijn van circa 200 genodigden de allereerste overdekte kunstijsbaan van Ermelo. Van dinsdag 3 december tot 4 januari kan er op ’t Weitje worden geschaatst.

De ijsbaan is het resultaat van een gezamenlijke inspanning door vrijwilligers, sponsoren, bestuur en gemeente. Al ruim 1,5 jaar geleden ontstond het idee in café de Molenaer. Een ijsbaan in 2019 bleek een haalbare kaart. ,,Al in november 2018 gaven we een presentatie voor burgemeester en wethouders. Zij waren enthousiast over onze plannen. Toen is ook de stichting IJs in Ermelo opgericht’’, vertelt voorzitter Jan Carel Schepenaar in zijn toespraak.

Vanaf dag 1 was de doelstelling unaniem: de ijsbaan moet voor iedereen zijn. Om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen is er schoolschaatsen voor bijna alle basisscholen uit Ermelo en aantal uit Putten. Bewoners van zorgcentra De Dillenburg, Herbergier, Amaniet, IJsvogel, Arcade en Zorgvilla In de Luwte worden uitgenodigd om te komen kijken. Zij krijgen een kop koffie en gebakje aangeboden door Rotary Ermelo.

Ook gaan blinden en slechtzienden het ijs op, evenals bewoners van ’s Heeren Loo. Hier helpen vrijwiligers van de Rabobank mee. Senioren en peuters mogen ook een aantal ochtenden het ijs op. Voor kinderen is er discoschaatsen en woensdag staan sinterklaas en zijn pieten op het ijs. Ook is er Kerstschaatsen.

Zowel de ijsbaan als de horeca is volledig overdekt.

Bidfood Curling cup

De hit van deze winter is de Bidfood Curling competitie, waar 72 teams aan deelnemen. De finale is op 2 januari. Verder houden een aantal bedrijven hun kerst event in de overdekte horeca. Tijdens deze bedrijfsborrels is de ijsbaan open voor publiek. Daarbij heeft de evenementencommissie hard gewerkt aan een activiteitenkalender.

De baan kan niet vijf weken draaien zonder de inzet van 125 vrijwilligers; voor horeca, schaatsverhuur of als ijsmeester. Een zestal beheerders doet de coördinatie.

Schepenaar bedankte het college voor de geboden mogelijkheden, doelend op de stroomaansluiting op ’t Weitje. ,,Er zijn hierdoor geen aggregaten nodig.’’

Burgemeester Baars complimenteerde de initiatiefnemers voor het waarmaken van hun plan. ,,Ze hebben een geweldig bedrag bijeen gebracht. Mooi ook dat er zoveel groepen bij betrokken worden, van scholen tot zorgcentra.’’

Meervoudig schaatskampioen Rintje Ritsma noemde de samenwerking tussen initiatiefnemers en ondernemers. Hij knipte samen met de burgemeester het lintje door.

De officiële opening door schaatskampioen Rintje Ritsma en burgemeester van Ermelo André Baars.

Schepenaar had met zijn medebestuursleden een gevoel van euforie. ,,We zijn ontzettend blij dat we het gered hebben. Dit kost meer dan 1,5 ton en dat is bijeengebracht door 110 sponsoren. De begroting is rond, we mogen trots zijn op wat er staat. Nu zijn we afhankelijk van kaartverkoop en horeca omzet.’’

Voor 7 euro kan een halve dag (ochtend, middag of avond) geschaatst worden, inclusief schaatsverhuur.

www.ijsinermelo.nl


Bron:

https://hetkontaktermelo.nl/lokaal/evenementen/eerste-overdekte-ijsbaan-van-ermelo-geopend-665228%20

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites