Laundry Industry basics en unieke items; casual en stijlvol

Deel dit artikel

Een basic casual lijn gecombineerd met unieke key items. Laundry Industry heeft een onderscheidend aanbod dames- en herenmode dat afgezien van de winkel in Amsterdam nergens anders in Nederland te koop is. Danique Seijerlin is het gezicht in de winkel op de hoek van de Smeepoortstraat, die zaterdag de deuren opende.

Overzicht van de winkel met de futuristische projectielampen. De zwarte wanden, plafond en vloer laten de kleding beter naar voren komen. Foto’s: Marco Jansen Media

,,Dat wij deze winkel openen is vrij uniek, want de bedenkers van Laundry Industry krijgen best veel aanvragen om een franchise of eigen winkel van hun merk te openen. Maar dat willen ze niet, omdat ze de regie in eigen handen willen houden. Ze zijn altijd een internationaal bedrijf geweest, maar geven nu het vertrouwen aan Stephan en Marjolein om een lokale winkel te openen’’, vertelt Danique Seijerlin (25).

Marjolein en Danique Seijerlin vlak voor de opening.

Zij heeft de afgelopen drie jaar als shopmanager in kledingwinkels in Harderwijk en Zwolle gewerkt. ,,Op Moederdag zei Marjolein dat we gaan samenwerken met een tof merk. Ik ben naar Amsterdam geweest om te kijken of het merk bij me past. Er was gelijk een goede klik met ontwerpster Ellen Massar en haar man Willem. Dus heb ik mijn baan opgezegd en ben per 1 oktober in dienst bij Stephan en Marjolein’’, vertelt ze enthousiast.

 

Stephan en Marjolein Seijerlin, bekend van Barbershop Het Heerenhuys en Cosmetisch Instituut Beauty Care, vormen samen BB Cosmetics. De kledingwinkel in het naastgelegen pand is een onverwachte uitbreiding. Marjolein: ,,We zijn in het voorjaar tijdens de eerste lockdown in Amsterdam geweest en kwamen per toeval de winkel Laundry Industry tegen. Zo raakten we aan de praat met Ellen en Willem Massar. Als ontwerpster is Ellen geïnspireerd door de bekende Franse ontwerpster Coco Chanel.”

Kwaliteit en exclusiviteit

,,Dit is een heel ander product, dat zag ik gelijk toen ik in hun winkel was’’, vertelt Stephan. ,,De kwaliteit is puur zuiver katoen. De items worden onder andere geproduceerd in Italië, Portugal en Hong Kong.” Danique: ,,Ook zijn er een aantal items van Kashmir zijde: truitjes, jasjes en blouses.”

De opening in Harderwijk is het gevolg van een wederzijdse klik. Laundry Industry bevindt zich in het midden- en hogere segment. Danique noemt de mix van basic en key items een combinatie van casual en stijlvol. ,,Erg aansprekend aan Laundry Industry is dat ze veel basic items hebben die voor iedereen toegankelijk zijn. Deze casual lijn bestaat uit chino broeken, jog pants, t-shirts en hoodies. Dit is ook comfortabele ‘chill’ kleding voor thuis. Daarnaast ontwerpen ze heel gave key items zoals de jasjes, blazers en pakken die erg uitgesproken zijn. Daarvan ontwerpen ze er soms maar één of een andere keer maar tien. De combinatie tussen basic en key items maakt je outfit uniek en echt opvallend. De Laundry Industry stijl herken je ook aan de winky smiley of het balkje op de kleding en in de winkel zelf. ’’

Het trendvolgende kledingaanbod is onderscheidend ten opzichte van de rest van Harderwijk, verzekert Stephan. ,,Het straatbeeld wordt bepaald door de grote ketens. Wat wij gaan verkopen zie je niet in andere winkels en ook niet op andere webshops. We hebben geen seizoencollecties; het hele jaar door worden nieuwe items geproduceerd.”

Ook ’s avonds open

Ook bijzonder zijn de openingstijden. Laundry Industry is van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur open. Op zaterdag sluit de winkel om 17.00 uur. Danique: ,,Je kunt bij ons na werktijd langs komen. We zitten op een mooie hoek aan het begin van de Smeepoortstraat. Je kunt makkelijk parkeren en hoeft de stad niet in.”

Marjolein en Danique Seijerlin

Stephan: ,,We vinden dat we open moeten als mensen vrij zijn. Dat zijn we ook met de barbershop en het cosmetisch instituut. Winkelen gaat anders worden. Wij bieden die gelegenheid, zodat mensen in alle rust na de maaltijd in de avonduren kunnen shoppen.”

In hun vrienden- en kennissenkring merken ze dat de gunfactor hoog is. Danique heeft er veel zin in: ,,In eerste instantie ga ik het alleen doen, maar mocht het heel druk worden – wat we natuurlijk hopen – kan ik uit Amsterdam hulp krijgen. En ook zullen Stephan en Marjolein mij op zaterdagmiddag en op koopzondagen af en toe helpen. Door corona is er geen opening, maar als we een jaar bestaan, wil ik wel een feest geven. Dat is iets om naar toe te werken. Als we een goed jaar draaien, hebben we het ook verdiend.”

Danique, Stephan en Marjolein Seijerlin voor hun winkel Laundry Industry, die vanaf zaterdag 7 november geopend is aan de Smeepoortstaat 3.

Laundry Industry
Smeepoortstraat 3 Harderwijk
Tel: 06-54742552
www.laundryindustry.com


Instagram: @Laundryindustry

Facebook: @laundryindustryofficial


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites