MNPL warm, gezellig en goed verzorgd

Deel dit artikel

HARDERWIJK – Het was voor Arjan Visch en Gerdy uit de Bosch een sprong in het onbekende toen zij op 1 april 2022 Beach Hotel Bar & Kitchen Monopole overnamen van Arnold en Brenda Posthumus. ,,Ineens hadden we een hotel en een restaurant; dat was best onverwacht. We zijn in het diepe gesprongen, maar niet kopje onder gegaan. Daar zijn we heel trots op en we zijn dankbaar voor alle mensen die zich hebben ingezet.”

 

De nieuwe hoteleigenaren wilden de historie respecteren en van Monopole een 2.0 versie maken. Hier rolde de nieuwe huisstijl MNPL uit. Die zie je overal terugkomen: in de mat bij de ingang, de hotelkamers en op de bedrijfskleding.

Het nieuwe interieur van het restaurant. (foto’s: Marco Jansen)

Het interieur is gerestyled, waarbij de kleuren zwart en wit domineren met groene en gouden accenten. ,,We zijn zes weken dicht geweest om wat aanpassingen te doen aan de zaak. Dat is gelukt en daar zijn we hartstikke blij mee, want het was een lastige periode met al die mooie dagen en de vragen die we kregen. Maar voordat we open gingen, wilden we eerst alles goed neerzetten. We hebben een open keuken gecreëerd en het interieur een andere uitstraling gegeven. Aan de bar is lambrisering aangebracht, de tegelvloer is veranderd, achterin is een mooi hoekje ontstaan met een groene bank. Alles is geschilderd en ook het interieur van de hotelkamers is gerestyled. De stoelen in de zithoek zijn veranderd, de muren zijn opnieuw gesausd, evenals de gangen. Van boven naar beneden is er nu één herkenbare stijl die doorloopt in het terras. We willen warmte en gezelligheid uitstralen. Binnen en buiten hebben we groene planten neergezet en met de palmbomen aan het water waan je je in het buitenland.”

Het interieur heeft onder meer groene en gouden accenten.

Het resultaat is een jaren ’20 grand café stijl. Gerdy: ,,Het is stijlvolle eenvoud: een combinatie van modern, klassiek en traditioneel. We zijn een boutique hotel met 19 kamers: kleinschalig, luxueus, eigenzinnig, met een intieme sfeer en maximale aandacht voor de gast. Mensen kunnen in het restaurant of op het terras ontspannen op comfortabele meubilair, met een mooi glas wijn en goed eten. Alles is tot in de puntjes verzorgd.”

Hoewel ze in zes weken veel konden doen, gaat de zaak in november nog een week dicht. Arjan: ,,Dan wordt het plafond helemaal gespoten om de akoestiek te verbeteren en worden comfortabele kuipstoelen geplaatst. We geven de aankleding door gordijnen en banken nog meer sfeer.”

Gerdy: ,,Ik heb twaalf kerstbomen besteld en na november gaan we helemaal in kerstsfeer. We zijn op kerstavond, eerste en tweede kerstdag geopend.”

De vitrinekast met o.a. de Monopole champagnes.

Gerdy runt de dagelijkse gang van zaken in het hotel, wat een geheel nieuwe ervaring is. Vanaf de opening tot afgelopen zondag was het helemaal vol met zakelijke gasten en mensen die in hun vrije tijd een weekendje weg gaan. ,,Van het schoonmaken van de kamers door de housekeeping tot het leren kennen van het reserveringssysteem was dit veel werk. We zijn dan ook blij dat we met vragen terecht konden bij de familie Posthumus, die nog regelmatig komt lunchen of dineren.” Arjan is vooral actief in het restaurant met alle facetten. Het is voor hem een heerlijke plek om te werken, in de zomer van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. ,,De opgewekte mensen geven mij een goed gevoel.”

Het uitzicht vanuit het restaurant vind je nergens anders op de boulevard.

Vlonderterras

Aanvankelijk was alleen het aanpandige terras open en vanaf 1 juli is het vlonderterras daar bij gekomen. ,,Met mooi weer zitten mensen daar vanaf 10.00 uur ’s ochtends en zij ervaren dit als de mooiste plek van Harderwijk.” Arjan merkt dat veel gasten de prachtige plek aan het water herontdekt hebben. ,,De mooie zonsondergang die je hier ziet heb je nergens anders op de boulevard. Ook heb je bij ons echt de ruimte. We hebben buiten 160 stoelen, maar zitten nog lang niet aan het maximum. Ook de cocktailbar is populair.’’

Arjan en Gerdy hebben op 1 juli het vlonderterras geopend. ‘Met de palmbomen wanen gasten zich hier aan het water in het buitenland’

De nieuwe eigenaar kijkt terug met een grote glimlach. ,,Toen we dit in april overnamen was de uitdaging groot, want we hadden nauwelijks personeel. Aan het eind van het zomerseizoen waren we met 60-70 personen, waaronder veel studenten en scholieren, die ook in de sneltrein zijn gestapt. In het begin wist niemand echt de weg en moesten we alles samen ontdekken. Dat is wonderwel goed gegaan. Je kunt nog zo’n mooi terras hebben, maar zonder goed personeel werkt het niet. Nu gaan we werken aan een vast team voor het winterseizoen.”

Proeven, delen, ervaren

Ook zijn Arjan en Gerdy en het keukenteam volop bezig met de menukaart voor het najaar, die half oktober ingaat. ,,Wij hebben heel veel zin in het winterseizoen om iedereen ons nieuwe concept van share dining te laten proeven, delen en ervaren. Dit zijn kleinere en grotere gerechten op de kaart die zich goed lenen om te delen. Mooie seizoensgerechten, wildgerechten, vegetarische gerechten en buitenlandse invloeden. Een tafel gevuld met mooie gerechten om samen smaken te ontdekken. We denken dat dit in Harderwijk goed zal aanslaan. De keus voor een voor- hoofd- en nagerecht blijft ook bestaan. We willen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar blijven.”

De nieuwe uitstraling van Monopole wordt gedomineerd door zwart en wit.

Monopole Restaurant-Hotel
Buiten de Bruggepoort 3
3841 CT Harderwijk
Tel: 0341-412104
info@monopoleharderwijk.nl
www.monopoleharderwijk.nl

@monopoleharderwijk

@monopole_harderwijk


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites