‘Na de coronacrisis nog meer samenwerking’

Deel dit artikel

Green Offices, zakelijke werkplek in huiselijke setting

De afbouw van Green Offices van Richard van der Poll is gerealiseerd. Maar door de coronacrisis is het in bedrijfsverzamelgebouw Goede Reede 1 erg rustig. De Harderwijkse ondernemer (53) kijkt alweer vooruit en verwacht dat als het thuiswerken voorbij is, er een tegenbeweging op gang komt. ,,Door social distancing verwacht ik een grote behoefte aan saamhorigheid en dus ook een grotere behoefte om samen te werken. Green Offices is daar op ingericht.”

‘Het coronavirus kunnen we niet stoppen’, zei Koning Willem Alexander in zijn toespraak tot het Nederlandse volk, ‘maar het eenzaamheidsvirus wel.’ ,,Je moet er toch niet aan denken dat je de rest van je leven thuis moet werken’’, vraagt Richard van der Poll zich hardop af.

Green Business Centre: de plek om te vergaderen, ontmoeten, lunchen of borrelen.

Gemis bij thuiswerken

Bijna alle medewerkers van de bedrijven die nu bij Green Offices huren, werken momenteel thuis. ,,Ze werken de hele dag samen met hun partner in huis. Je kan eraan gewend raken om de hele dag zo dicht op elkaar te zitten, maar hopelijk verval je niet in verveling of eenzaamheid. Hoe dan ook: je mist mensen, collega’s, de ontmoeting, aanwezigheid, inspiratie maar ook gekkigheid en kantoorhumor. Zzp’ers die altijd al vanuit huis werkten, zullen de sociale contacten tijdens deze crisis nog veel erger missen. Ik verwacht daarom dat als deze periode over is, er een waanzinnige behoefte ontstaat om elkaar weer te zien en weer lekker naar het werk te gaan. Ik geloof zelfs dat dit een tegenbeweging gaat opleveren om samen te werken en elkaar te helpen. In het bedrijfsverzamelgebouw Green Offices ontstaat dan nog meer het community-gevoel. Een zakelijke werkplek in een huiselijke setting.”

Green Offices biedt ruimte aan 75 werkplekken.

Lidmaatschap

Als je bij Green Offices komt werken, dan word je lid. Als lid kan je gebruikmaken van een aantal basisfaciliteiten. Zo mag je flexwerken en een aantal keer een vergaderruimte gebruiken. Je hebt toegang tot het snelle wifi-netwerk en koffie en thee zijn ook inbegrepen. Als je privé wil bellen, kan dat in een van de vier phone booths. ,,Zo’n ruimte is ook uitermate geschikt om helemaal afgezonderd en vrij van prikkels te studeren.’’ Wil je meer dan alleen basisfaciliteiten, kies dan voor premiumdiensten, zoals een eigen zit/stabureau in een afgesloten kantoor of hoogwaardige ICT-diensten. Facilitair manager Jan van de Ruitenbeek is aanspreekpunt voor Green Offices en regelt alle contracten.

Facilitair manager Jan van de Ruitenbeek (l) en Richard van der Poll aan de bar.

Werkplekken delen

Er zijn flexplekken, maar ook werkplekken in afgesloten kantoren. Green Offices is er op ingericht om deze te delen. ,,Ik krijg bezichtigingen van mensen die al openstaan voor deze nieuwe manier van werken.” Er zijn twee- en driepersoons units en een aantal kantoren voor vier, vijf, zes en tien personen. Zo kunnen twee of drie zzp’ers een ruimte met elkaar delen maar ook bedrijven kunnen onderling mengen. Bijvoorbeeld een administrateur van het ene bedrijf met een boekhouder van een ander bedrijf. Of een HR manager samen met een ondernemer met vergelijkbare behoefte. ,,Wil je dat niet, dan bestaat nog altijd de mogelijkheid voor een eigen kantoor.”

Het dagelijks verse lunchbuffet met saladebar, vers afgebakken brood en wisselende warme items.

Ontmoeten en vergaderen

De benedenverdieping is het Green Business Center, het facilitaire bedrijf. Daar kan je vergaderen, ontmoeten, lunchen en borrelen om de sociale contacten of het netwerk te versterken. In de keuken verzorgen we dagelijks een lunch voor de inmiddels 37 leden. ,,Onze gastvrouw Tamara Dijkstra maakt een geweldig lunchbuffet met saladebar, vers afgebakken brood en wisselende warme items. Als lid kun je hier dus eventueel na een meeting samen met je klant lunchen.” De vergaderruimtes worden ook extern verhuurd. ,,Zo komen er arrangementen, bijvoorbeeld voor een dagtraining met lunch. Maar ‘s avonds een netwerkevent met buffet of diner kunnen we ook regelen.’’

Gastvrouw Tamara Dijkstra verzorgt de catering in het Green Business Centre.

Business Point

Sinds 28 januari is de Goede Reede 1 ook een PostNL Business Point. ,,Dat loopt als een tierelier’’, merkt Van der Poll. ,,Vanwege de coronacrisis wordt er veel online besteld. Ermelo en Harderwijk hebben een aantal goedlopende webshops dus er gaan momenteel heel veel pakketten via ons. Klanten kunnen bij ons o.a. ook postzegels kopen en hun pakketten ophalen en verzenden. Een Business Point geeft naast veel traffic ook een grotere naamsbekendheid en dat is goed voor alle leden van Green Offices.’’

Van der Poll denkt dat ondernemers na de coronacrisis klaar zijn voor de volgende stap. Green Offices en Green Business Center zijn dat al.

Green Offices & Green Business Center

Goede Reede 1

3845 MD Harderwijk

  1. 0341-355550

www.greenoffices.nl

 


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites