Plus Wilmink nieuwe hoofdsponsor SDC Putten

Deel dit artikel

Plus Wilmink nieuwe hoofdsponsor SDC Putten

Heinen Delfts Blauw stopt

PUTTEN – Met ingang van het seizoen 2021-2022 treedt Plus Wilmink toe tot de hoofdsponsorgroep van SDC Putten. De Plus supermarkt, op 4 januari overgenomen door Jeroen en Annemarie Wilmink, volgt Heinen Delfts Blauw op als één van de drie hoofdsponsoren van de voetbalclub.

Jeroen Wilmink tekende op 13 februari het nieuwe contract dat Plus Wilmink voor drie jaar aan SDC Putten verbindt. Hij zet daarmee de relatie voort die door de vorige eigenaren Dennis en Marco Dee was opgebouwd. ,,Zij hadden al goede contact en met de club en de Plus was al sponsor van veel zaken bij SDC, waaronder een LED-bord. De Plus was alleen nog geen hoofdsponsor. De club wordt binnen de Puttense gemeenschap een warm hart toegedragen en veel van onze medewerkers voetballen ook bij de club. Wij willen die betrokkenheid graag voortzetten en daarnaast past sport en bewegen bij Plus als meest verantwoordelijke supermarkt’’, legt Jeroen Wilmink zijn overweging uit.

Hechte gemeenschap

Jeroen (40) en zijn vrouw Annemarie (36) zijn bekend met de Veluwe, aangezien ze al elf jaar in Nunspeet Plus Wilmink runnen. Eind vorig jaar deed de kans zich voor om uit te breiden naar Putten. ,,Marco en Dennis Dee kennen we van het clusteroverleg en toen zij belden dat ze er na 18 jaar mee wilden stoppen, zagen ze ons als geschikte kandidaat vanwege onze manier van werken en omdat we het marktgebied kennen. We zijn opgegroeid in Hardenberg; dat is net als Putten en Nunspeet een hechte gemeenschap. In Nunspeet draait de winkel goed en ook Putten heeft een goedlopende winkel: een mooie grote Plus met 175 man in dienst.”

Jeroen en Annemarie Wilmink zijn de nieuwe eigenaren van de Plus supermarkt in Putten. (Eigen foto)

Beste van Nederland

De winkel in Nunspeet is in 2017 en 2018 uitgeroepen tot beste Plus van Nederland en speelt al een aantal jaren mee in de landelijke top-10. In Putten willen Jeroen en Annemarie de volgende stap zetten. ,,Het is een mooie drukke winkel. Ik zie hier een kans om door te groeien en we willen het succes van onze voorgangers graag voortzetten. Het ondernemerschap doen Annemarie en ik echt samen. Zij doet veel administratie en is betrokken bij personeelszaken; ik stuur het hele team aan. Zij ondersteunt mij goed, thuis is het precies andersom’’, lacht Jeroen.

Het hoofdsponsorschap is een investering als ondersteuning voor de club, maar Jeroen hoopt ook dat beide partijen elkaar versterken. ,,Ik denk dat we lokale acties met elkaar kunnen combineren. Dat kan leuk zijn voor de club, maar ook voor de Plus.’’

Ondernemer Jeroen Wilmink (Plus Wilmink) tekende op zaterdag 13 februari het contract in bijzijn van Guido Molnar, bestuurslid commerciële zaken bij SDC Putten. (foto: Melis Geurts)

‘Mooie match’

Bestuurslid commerciële zaken Guido Molnar is namens het bestuur ‘heel dankbaar’ dat zeker in deze tijd een Puttens bedrijf zich verbindt als hoofdsponsor. ,, Net als onze andere hoofdsponsors Slagerij Tomassen en Bakkerij van Looijengoed een lokaal bedrijf in de levensmiddelenbranche, wat ons zekerheid en continuïteit geeft. Veel SDC’ers komen er en de jeugd werkt er. De warme verhouding met de Plus was er al meerdere jaren door sponsoring van toernooien, uitbrengen van voetbalplaatjes en het wekelijks verzorgen van fruit voor de A-selectie. Ook heeft de Plus een grote financiële bijdrage geleverd aan het LED-bord bij de rotonde. Lokale betrokkenheid wordt nu uitgedrukt in een officieel hoofdsponsorschap.

Wij zijn de grootste vereniging in Putten en de Plus de grootste supermarkt. Dat is een mooie match en ik weet zeker dat dit voor beide mooie dingen gaat opleveren. De Plus komt op het shirt en op alle pakken en tassen van het eerste elftal, krijgt reclameborden bij de middenlijn en een bord in de kantine’’, noemt het bestuurslid een aantal van de uitingen.

Plus Wilmink zal op meerdere manieren geuit worden bij SDC Putten, waaronder op het shirt van het eerste elftal. (foto: Melis Geurts)

Blauw hart

Heinen Delfts Blauw stopt na vier jaar als hoofdsponsor. Een logische stap gezien de economische situatie van het bedrijf, dat sterk gericht is op de toeristische markt. ,,In coronatijd hebben we ons geld ontzettend hard nodig om het bedrijf en de werkgelegenheid overeind te houden. Dat laat tot onze spijt niet toe om sponsorbudget beschikbaar te stellen. Dat zou ondanks de betrokkenheid bij de club een verkeerd signaal zijn. We hebben een blauw hart, dat past goed bij SDC. Ben je als bedrijf succesvol, dan is het mooi iets maatschappelijks te betekenen. Dat hebben we vier jaar kunnen doen en als alles weer voorbij is, sluit ik niet uit dat we weer aansluiten als sponsor. We zijn de Plus en ook de inwoners van dankbaar dat ze met acties onze producten hebben gespaard en indirect daarmee ons ook geholpen hebben.”

Plus Wilmink

Gervenhof 4, 3882 AT Putten

0341-353714

www.plus.nl

Zie ook:

Fijn winkelen bij Plus Wilmink


Bron:

https://www.sdcputten.nl/1/5617/plus-wilmink-nieuwe-hoofdsponsor-sdc-putten-heinen-delfts-blauw-stopt/

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites