Randmeer Makelaars nu ook zichtbaar in Ermelo

Deel dit artikel

‘Consument hecht aan een lokale makelaar’

De ambitie om het werkgebied te vergroten had Randmeer Makelaars al langer. Ter uitbreiding van het bedrijf in Harderwijk is er oktober 2022 een tweede vestiging geopend aan de Stationsstraat 123 in Ermelo. “We zitten op een prachtige locatie, recht tegenover het gemeentehuis, aan het begin van de winkelstraat en vlakbij het station. Mensen kunnen hier altijd binnenwandelen.”

Overname

Al vanaf 1970 is er op deze locatie aan het begin van de Stationsstraat een makelaarskantoor gevestigd. Van oudsher stond dit bekend als Van Diest & Van Diest regiomakelaars. Op 2 april 2022 hebben Henk en Marjolein van Diest het kantoor overgedragen aan Danny Klaassen en Maurits Buis van Randmeer Makelaars. “Van Diest wilde ermee stoppen en zocht een partij die hun filosofie deelt om het aan over te doen. Wij nemen net als zij tijd en aandacht voor mensen”, aldus Danny.

Het pand aan de Stationsstraat heeft de uitstraling van Randmeer Makelaars gekregen. (eigen foto’s)

Maurits: “Henk en Marjolein hebben de eerste drie maanden nog meegedraaid voor een geleidelijke overgang. Vanaf de zomer zijn wij zelfstandig verder gegaan als Randmeer Makelaars Ermelo. In september hebben we de zaak laten verbouwen en het resultaat is een huiselijke sfeer geworden. Vanaf oktober prijkt de naam Randmeer Makelaars ook echt op de gevel.”

Op vrijdag 21 oktober was er een opening voor zakelijke relaties en familie; op zaterdag 22 oktober was er een vrije inloop voor de inwoners van Ermelo en relaties. Wethouder Hugo Weidema verrichte de opening.

Wethouder Hugo Weidema (links) verrichtte de opening.

Winkelfunctie

De ‘winkelfunctie’ die Randmeer Makelaars in het centrum van Harderwijk heeft, is ook in Ermelo van toepassing, merken de makelaars. Danny: “Voorheen deden we op jaarbasis maximaal tien transacties in Ermelo, nu hebben we al van 40 opdrachtgevers het vertrouwen gekregen om de woning te verkopen. Het makelen blijft een lokaal gebeuren en mensen wandelen hier echt nog wel binnen.” Maurits: “We hadden mensen in Harderwijk aan tafel die uit Ermelo kwamen. Er is best veel kruisbestuiving doordat we nu een groter netwerk hebben. We kunnen voor de consument in Harderwijk en Ermelo betere matches maken.” Danny vindt Ermelo een mooie gemeente. “Er zijn veel mooie tweekappers en vrijstaande woningen in het hogere segment. De gemiddelde verkoopprijs ligt hoger dan in Harderwijk, waar het in verhouding minder duur wonen is.”

Team Randmeer Makelaars: (vlnr) Danny Klaassen, Sem Brouwer, Marrit Landman-Visser, Maurits Buis, Mandy Stoffelsen en Joost van den Broek.

Ermelo’s team

Danny is al 25 jaar in Ermelo en de regio actief en Maurits inmiddels zo’n 17 jaar. Maar ze vonden het belangrijk dat er een Ermelo’s team staat. Assistent-makelaar Marrit Landman-Visser (31) komt uit Ermelo en dat geldt ook voor kandidaat-makelaar in opleiding Joost van den Broek (21). Sem Brouwer, al langer werkzaam als kandidaat-makelaar, is opgegroeid in Ermelo.

Het team bestaat nu uit zes medewerkers: Marrit is het gezicht in Ermelo, in Harderwijk is Mandy Stoffelsen het aanspreekpunt. Maurits: “Ik had de insteek dat ik in Ermelo wil zitten als ik niet op afspraak ben. Maar de praktijk is heel dynamisch, het is net hoe het loopt. Alle werkplekken zijn ingericht als flexplekken. Mandy en Sem zitten ook regelmatig in Ermelo. De buitendienst doen Sem, Danny en ik.”

Danny: “Eén keer in de week komen we bijeen om alle objecten te bespreken en de opdrachten door te nemen. Alle medewerkers zijn overal van op de hoogte.”

Kanteling huizenmarkt

De markt is aan het veranderen door de energiecrisis, de hogere rente en de oorlog in Oekraïne. Danny ‘bestrijdt ten zeerste’ dat de woningmarkt is ingestort. “Ik lees dat de markt nog verder in het slop raakt, maar op het vaste land in Ermelo en Harderwijk wordt nog prima verkocht. Er zijn wel wat minder bezichtigingen, in plaats van 20-25 is vijf nu soms een goede score. De prijzen staan ook onder druk, die worden wat lager. Er wordt nog wel op de vraagprijs verkocht, maar boven de vraagprijs is een uitzondering. Een eengezinswoning kan weer onder de drie ton worden gekocht. Voor de koper wordt het leuker, want er is weer wat ruimte om te onderhandelen en voor ons vakinhoudelijk ook. Bij bepaalde panden organiseren we nog open dagen, maar we moeten met minder kijkers weer volop aan de bak. We hebben de gekste dingen meegemaakt, de markt wordt nu weer normaal.”

Randmeer Makelaars

Stationsstraat 123
3851 ND Ermelo

Bruggestraat 24
3841 CP Harderwijk

0341-456455
info@randmeermakelaars.nl
www.randmeermakelaars.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites