Rotary Ermelo biedt ouderen volop puzzelplezier

Deel dit artikel

ERMELO – Uit handen van Rotary Ermelo kregen donderdag de bewoners van woonzorgcentrum Kroondomein legpuzzels in Jan van Haasteren stijl. Deze staan garant voor urenlang puzzelplezier.

Rotary Ermelo is ingehaakt op een actie van Rotaryclub Winschoten. Zij hebben een puzzel in Jan van Haasteren stijl ontworpen om geld in te zamelen voor End Plastic Soup. “Ze willen een great bubble barrier ontwikkelen; een bubbelscherm dat er voor moet zorgen dat er minder plastic afval de zee in verdwijnt. In Nederland wordt dit in kanalen en bij uitmondingen van rivieren geplaatst zodat het plastic niet in de Noordzee verdwijnt’’, weet inkomend voorzitter Daniël Brinkman van Rotary Ermelo.

“Om dit doel te supporten en omdat we het een mooie puzzel vinden, hebben we gretig afname gedaan. Het leek ons leuk om een aantal puzzels te schenken aan Kroondomein, waar veel gepuzzeld wordt door ouderen.”

De puzzel is ontworpen door René Leisink en is volgetekend met allerlei ludieke acties die de Rotary uitvoert: een duck race, ‘End polio now’ tulpenactie, santa run, christmas carol en bomen planten. “Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet wat verstopt is.’’

Met in korte tijd al meer dan 3800 verkochte puzzels is de actie landelijk en ook internationaal een succes.

Rotary Ermelo overhandigde tien legpuzzels aan welzijn activeringsmedewerker Janneke Bruintjes van Zorggroep Noordwest Veluwe. Zij gaat de puzzels onder de Ermelose zorginstellingen Kroondomein, Amaniet, Arcade en IJsvogel verdelen.

Zij vindt het een supermooi cadeau. ”Op de eerste etage van dit woonzorghuis ligt de puzzel dag en nacht op tafel en kunnen bewoners altijd aan het puzzelen slaan.”

Meneer Marten Hoeve (90) is verguld met de puzzel van duizend stukjes. Vooral de laatste jaren puzzelt hij meerdere uren per dag. “Binnen twee weken heb ik hem af’’, laat hij weten. Hij is in korte tijd twee keer verhuisd: 18 december kwam hij in de Dillenburg en sinds 29 januari woont hij in het Kroondomein aan de Sparrenlaan.

Bewoners die niet alleen willen puzzelen, kunnen dit doorgeven aan Janneke Bruintjes, waarop een lid van Rotary Ermelo komt meepuzzelen.

De puzzels in Jan van Haasteren stijl en zijn voor 20 euro per stuk ook los verkrijgbaar, voor wie het goede doel wil supporten. Stuur hiervoor een mail naar puzzelactie@rotary-ermelo.nl

(vlnr) Janneke Bruintjes, meneer Marten Hoeve, Daniël Brinkman en Patty van Vierzen met de tien legpuzzels in Jan van Haasteren stijl. Foto: Sven Gravendeel.


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites