SchilderMeesters levert vakmensen voor langere termijn

Deel dit artikel

‘Een tevreden werknemer en werkgever is het doel’

SchilderMeesters is een personeelsbureau in Harderwijk gespecialiseerd in de schildersbranche. SchilderMeesters wil vakkrachten aan een baan helpen voor langere termijn en daarnaast jonge schilders opleiden in de praktijk. Het bureau wil zo samen met schildersbedrijven werken aan een toekomstbestendige schildersbranche.

SchilderMeesters is onderdeel van BaanMeesters, een personeelsbureau voor MBO-vakberoepen dat vanaf 2015 actief is in Harderwijk en sinds de zomer van 2020 gevestigd is aan de Drielandendreef 40a. Sinds begin 2019 is SchilderMeesters een zelfstandig onderdeel van het uitzendbureau. Wulfert van Goor (26) uit Woudenberg heeft deze tak opgezet. ,,Destijds wilden we ons gaan specialiseren in de MBO-vakberoepen voor mensen die buiten aan het werk zijn en mooie dingen maken. We hadden op dat moment 20 schilders aan het werk en dat wilden we uitbreiden door het merk SchilderMeesters neer te zetten in de regio. We begonnen feitelijk met niets dan alleen de website. Inmiddels hebben we 70 man buiten aan het werk in het schildersvak en een aantal glaszetters als aanverwant beroep’’, zegt hij trots.

Nog hetzelfde jaar is collega Floris Snoek (21) uit Ermelo in dienst gekomen en in augustus 2020 is het team uitgebreid met Bart van den Hoorn (24) uit Elspeet. Als intercedenten bemiddelen zij in personeel. ,,We zijn een jonge ploeg en onze kracht is dat we er veel tijd en energie in stoppen om er wat moois van te maken. We willen SchilderMeesters groot maken en geloven er ook echt in dat dit een succes gaat worden’’, klinkt Van den Hoorn ambitieus.

(vlnr) Bart van den Hoorn, Wulfert van Goor en Floris Snoek vormen samen het enthousiaste team van SchilderMeesters (foto: Marco Jansen)

Langere termijn

SchilderMeesters gaat niet voor losse projecten van een week, maar wil mensen voor een langere termijn aan het werk helpen. ,,We richten ons op vakmannen; schilders of kandidaten die in het verleden schilder zijn geweest en het vak weer in willen. Ze werken 1-2 jaar bij ons, wat het schildersbedrijf een bepaalde vrijheid geeft. Daarna gaan ze op contract bij de opdrachtgever. Die toezegging krijgen ze vaak bij goed functioneren. Een goede match is het uiteindelijke doel’’, aldus Van Goor, die zelf enige ervaring als schilder heeft doordat hij in zomervakanties meewerkte in het schildersbedrijf van zijn schoonvader.

Specialisatie is de kracht van het personeelsbureau. ,,Onze naam zegt het al; we weten waar we over praten en willen daarmee onderscheidend zijn. We willen een netwerk opbouwen in deze branche en dat versterken. In de directe regio kennen de meeste schildersbedrijven ons wel, maar de olievlek breidt inmiddels al uit in Midden-Nederland. In de driehoek van Zwolle tot Utrecht tot Almere zijn mensen voor ons aan het werk, met Harderwijk als middelpunt. In de regio willen we onze naam beter op de kaart zetten.”

Opleiden

Het team van SchilderMeesters heeft daarnaast nog een missie: jonge schilders opleiden voor de toekomst van de schildersbranche. Van den Hoorn: ,,We merken in de praktijk een erg groot tekort aan schilders. Schildersbedrijven zijn op zoek naar ervaren vakpersoneel. Daar kom je aan door o.a. nu jonge jongens een kans te geven en op te leiden. We merken dat bedrijven bereid zijn om te investeren in jongeren voor hun eigen toekomst. Over het algemeen is er altijd wel een plek voor een leerling schilder.’’

Momenteel worden jonge jongens en meisjes die het vak willen leren door SchilderMeesters ingeschreven bij schildersopleidingen in Amersfoort, Zwolle of Diemen. De tweejarige MBO-opleiding wordt betaald door SchilderMeesters en ook wordt een leerwerkplek geregeld. Van Goor: ,,Ze leren het werk in de praktijk op het bedrijf en doen theoretische kennis op school op. Onze rol is hen daar in te begeleiden. We schilderen zelf af en toe een dagje mee in het bedrijf om onze eigen kennis bij te schaven en contacten met de jongens te onderhouden.”

Het is de intentie van SchilderMeesters om in Harderwijk een schildersopleiding voor de regio op te zetten. ,,Daarover zijn we nu in contact met Landstede in Harderwijk. We willen dat leerlingen in Harderwijk op school kunnen, zodat we zelf op school kunnen kijken hoe zij zich ontwikkelen. We kunnen zo een nog beter totaalpakket aanbieden.”

Ben je als schildersbedrijf op zoek naar een goede schilder, dan kijkt SchilderMeesters naar een kandidaat die qua ervaring in het team past. Heb je zelf interesse in het schildersvak; informeer dan bij SchilderMeesters naar de mogelijkheden tot het volgen van een opleiding.

SchilderMeesters

Drielandendreef 40a

3845 CA Harderwijk

Tel: 0341-437032

wvangoor@schildermeesters.nl

www.schildermeesters.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites