Strandhuys Nijkerk & Nijkerk aan Zee vakantiegevoel in eigen regio

Deel dit artikel

NIJKERK – Voor wie op vakantie wil in eigen land, is Strandhuys Nijkerk en Camperpark Nijkerk aan Zee een unieke locatie om de zomer door te brengen. Wie van fietsen houdt, wat wil eten na een dagje strand of zijn bootje aanlegt in de haven, wordt graag ontvangen door Lisa Tomassen en haar team van Strandhuys Nijkerk. 

Lisa Tomassen (22) uit Ermelo werkte al een aantal jaren in de horeca toen ze twee jaar geleden begon bij Strandhuys Nijkerk. Ze maakte een grote verbouwing mee en is bij de heropening in mei 2019 benoemd tot bedrijfsleidster. Sinds januari 2020 is ze de nieuwe eigenaresse van het restaurant. Het pand is door haar vader Gertjan Tomassen overgenomen van VDB Holiday Groep.

Lisa Tomassen met vader Gertjan, sinds januari 2020 eigenaars van Strandhuys Nijkerk.

Voor Lisa verandert er niet zoveel. ,,Als bedrijfsleidster liet de familie Van den Broek mij al heel vrij in alles, omdat we ver af stonden van het bedrijf met het hoofdkantoor in Harderwijk. We deden social media zelf, en de mensen die hier lopen heb ik zelf vorig jaar al aangenomen. Alleen de administratie is er bij gekomen.”

Lisa heeft twee koks vast in dienst en heeft 15 jongens en meiden met een 0-uren contract voor een bijbaantje in de zomer in de bediening of de spoelkeuken. Een paar meiden uit Ermelo en verder veel jonge mensen uit Nijkerk die nog studeren.

Strandhuys Nijkerk is vanaf 15 maart 2,5 maand dicht geweest en per 1 juni weer geopend. ,,We hebben in de tussentijd het pand geschilderd en schoongemaakt en we zijn druk bezig on onze naamsbekendheid op te bouwen. Van oudsher kende iedereen het Theehuis. We zien nu dat mensen hier niet meer toevallig stoppen met de fiets, maar hier bewust naar toe rijden omdat ze weten dat dit hier is. Het Strandhuys wordt ook bij Nijkerkers steeds populairder.” 

Het terras heeft 120 zitplaatsen en ligt deels aan de haven, met uitzicht op het water.

Terras aan het water

Buiten zijn er 120 couverts en binnen 40 zitplaatsen. Het buitenterras heeft een flinke upgrade gekregen.,,Voorheen was het terras klein en zelfs een beetje saai. Ik kon er meer uithalen, dus hebben we het hele terras uitgebreid naar de havenkant. Binnen hebben we het heel licht ene modern gemaakt. Het is nu echt een strandtent.”

Het interieur heeft na de make-over een lichte en moderne uitstraling.

Lisa omschrijft Strandhuys Nijkerk dan ook als echte plek voor liefhebbers om de zomer te beleven. ,,Aan de ene kant kijk je uit op het strand met 25 camperplaatsen die direct aan het water staan. Het terras aan de haven kijkt uit op het water. Verder is het hier ideaal voor kinderen: terwijl de ouders genieten van een wijntje, kunnen zij spelen in de speeltuin. We zijn geen restaurant waar mensen voor moeten reserveren, maar meer voor passanten. Mensen die een dagje naar het strand zijn geweest, zijn gaan varen of fietsers, want hier loopt een mooi fietspad naar Spakenburg.”

De speeltuin biedt vertier voor jonge kinderen.

Specialiteiten

Strandhuys Nijkerk is in de zomer dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. De keuken sluit om 21.00 uur. ,,’s Ochtends begint het hier met heel appelgebak en kopjes koffie. ’s Middags is er vanaf 12.00 uur de lunch, gevolgd door veel borrelplanken. De keuken is tot 21.00 uur open voor diner. Ook hebben we lekkere cocktails. We kijken per dag hoeveel borrelaars er zijn en hoe lang we open blijven. Vooral in het weekend is het hartstikke druk en loop ik ook mee in de bediening. Het leuke is dat je met mensen in contact bent en blij maakt met lekker eten.” 

Specialiteit van het huis is – natuurlijk – eend. ,,We hebben lekkere eendgerechten, zoals eendenborst huisgerookte eend en de Strandhuys Sandwich: een broodje met pulled duck en chilisaus.’’ 

Vanaf 10 juni is ook Camperpark Nijkerk aan Zee open: 25 camperplaatsen direct aan het water. ,,Het park is helemaal geautomatiseerd en de campinggasten kunnen zelf hun verblijf regelen.”

Het camperpark heeft 25 plaatsen aan het water.

Voor de winter wacht Lisa en haar team nog een uitdaging. ,,Dan is de situatie een stuk rustiger, dus gaan we activiteiten organiseren voor meer bekendheid. Denk aan een stampottenavond of winterfair. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een complete karaokeavond verzorgd. Het kan dus alle kanten op. We hebben een mooie ruimte om te verhuren aan groepen voor feesten en partijen. Strandhuys Nijkerk kan geboekt worden voor bruiloften en verjaardagen.”  

Team Strandhuys Nijkerk, rechts Lisa Tomassen. Foto’s: Marco Jansen Media

 

Strandhuys Nijkerk & Camperpark Nijkerk aan Zee
Zeedijk 1a 3861 MD Nijkerk
Tel: 033-2470555
www.strandhuysnijkerk.nl

info@strandhuysnijkerk.nl

Facebook: Strandhuys Nijkerk
Camperpark Nijkerk aan Zee


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites